سال 8، شماره 1 - ( بهار 1393 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 54-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shaigan nia S, Rostami F, Safarpour dehkordi F, Rahimi E, Yahaghi E, Khodaverdi Darian E et al . Isolation and Evaluation Virulence Factors of Salmonella typhimurium and Salmonella enteritidis in Milk and Dairy Products. Iran J Med Microbiol. 2014; 8 (1) :54-61
URL: http://ijmm.ir/article-1-235-fa.html
شایگان نیا شیما، رستمی فاطمه، صفرپور دهکردی فرهاد، رحیمی ابراهیم، یاحقی عماد، خداوردی داریان ابراهیم و همکاران.. جداسازی و بررسی فاکتور های ویرولانس گونه های سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا انتریتیدیس در شیر و فرآورده های لبنی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1393; 8 (1) :54-61

URL: http://ijmm.ir/article-1-235-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران ، shima.shaigan@yahoo.com
2- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان شهر کرد
3- دانشگاه آزاد شهر کرد
4- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان
چکیده:   (17975 مشاهده)
زمینه و اهداف: اهمیت تغذیه ای و اقتصادی شیروفراورده های آن غیر قابل انکار است. روزانه میلیون ها نفر از این محصولات در وعده های غذایی خود استفاده می کنند اما متاسفانه کیفیت بهداشتی این فراورده ها در اثر حضور پاتوژن های باکتریایی می تواند تغییر یابد.سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم 2 پاتوژن مهم منتقله از شیر هستند. پاتوژنیسیته آنها به وسیله چندین فاکتور حدت ایجاد می شود. این مطالعه به منظور بررسی میزان شیوع سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم در شیر و فراورده های لبنی و مطالعه حضور ژن های حدتشان انجام پذیرفت.
مواد و روش کار: 360 نمونه شیر و فراورده لبنی به صورت تصادفی از استان اصفهان جمع آوری گردید و در ظروف استریل به مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد انتقال داده شد. تمام نمونه ها کشت داده شدند و پرگنه های بی رنگ با مرکز سیاه در محیط سالمونلاـشیگلا آگار انتخاب گردید و تست های تکمیلی IMVIC روی آن ها انجام گرفت. سپس برای مشخص کردن دقیق گونه های سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم و ژن های حدتشان، از واکنش PCR استفاده گردید.
یافته‌ها: بر پایه نتایج PCR در مطالعه حاضر مجموعا 6 نمونه (66/1%) از نمونه ها از نظر سالمونلا مثبت بودند. میزان شیوع سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم به ترتیب 27/0% و 83/0% بود. شیر خام گوسفند بیشترین میزان شیوع گونه های سالمونلا را داشت (5/7%). تمام جدایه های سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم ژن های حدت اختصاصی خود را داشتند.
نتیجه‌گیری: با توجه به اطلاعات ما، مطالعه حاضر اولین بررسی میزان شیوع گونه های سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم در نمونه های شیر خام گوسفند و بز در ایران است. مصرف شیر و فراورده های لبنی پاستوریزه خطر ابتلا به بیماری سالمونلوزیس را کاهش می دهد.
متن کامل [PDF 717 kb]   (3707 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی مولکولی
دریافت: 1392/11/4 | پذیرش: 1393/3/7 | انتشار الکترونیک: 1393/3/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2020 All Rights Reserved | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.