سال 8، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 13-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghi kalani B, Irajian G R, Bahador A, Pournajaf A, Dianat moghadam H, Neghabi M et al . Typing and Evaluation of the Genetic Relatedness of Listeria monocytogenes Strains Isolated from Food Samples by the Multiple-Locus Variable number Tandem Repeat Analysis (MLVA). Iran J Med Microbiol. 2015; 8 (4) :13-19
URL: http://ijmm.ir/article-1-272-fa.html
صادقی کلانی بهروز، ایراجیان غلامرضا، بهادر عباس، پورنجف اباذر، دیانت مقدم حسن، نقابی مهدیه و همکاران.. تعیین تیپ و بررسی ارتباط ژنتیکی سویه‌های لیستریا منوسایتوژنز جدا شده از نمونه‌های غذایی به وسیله تجزیه و تحلیل تعداد توالی‌های متغیر تکراری پشت سرهم چند لوکوس MLVA. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1393; 8 (4) :13-19

URL: http://ijmm.ir/article-1-272-fa.html


1- دانشکده پزشکی
2- گروه میکروب‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. ، Dr.irajian@gmail.com
3- دانشکده فناوری های نوین پزشکی
4- 4. گروه ویروس‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.
چکیده:   (10706 مشاهده)

زمینه و اهداف: لیستریا منوسایتوژنز عامل مسبب لیستریوزیس و عفونت‌های کشنده در انسان است. هدف از این مطالعه تیپ بندی و بررسی ارتباط ژنتیکی سویه‌های جدا شده از نمونه‌های مواد غذایی به‌وسیله تکنیک MLVA است.

مواد و روش کار: بین سال‌های ۸۹ تا ۹۲ تعداد ۳۱۷ نمونه مواد غذایی از سطح شهر تهران جمع‌آوری و پس از تشخیص نهایی، DNA آن‌ها به‌منظور انجام تکنیک MLVA استخراج شد، سپس عکس‌های حاصل از ژل محصولات PCR به‌وسیله نرم‌افزار Gene Tools آنالیز شد. در نهایت به کمک فرمول، تعداد تکرارهای هر لوکوس محاسبه و سویه‌ها تیپ بندی شدند.

یافته‌ها: از ۳۱۷ نمونه غذایی تعداد ۲۴ نمونه به‌وسیله تکنیک‌های استاندارد آزمایشگاهی برای لیستریا منوسایتوژنز مثبت بود و به کمک تکنیک MLVA این تعداد سویه در ۱۳ تیپ مختلف قرار گرفتند و تیپ ۲ با ۶ سویه و تیپ ۳ با ۴ سویه به ترتیب فراوان‌ترین تیپ‌ها بودند.

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه وجود لیستریا منوسیتوزنز را در نمونه‌های غذایی لبنی و گوشتی نشان می‌دهد، لذا توصیه می‌شود افراد مستعد، بخصوص زنان باردار در مصرف این مواد اصول بهداشتی را رعایت کنند. نتایج تیپ بندی نشان داد که سویه‌های جدا شده از منابع مختلف می‌تواند منشأ یکسانی داشته باشند. MLVA تکنیکی آسان و با دقت بالا است و می‌تواند برای تیپ بندی و ارزیابی ارتباط ژنتیکی سویه‌های لیستریا منوسایتوژنز برای تعیین منشأ آلودگی استفاده شود.

متن کامل [PDF 977 kb]   (2744 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی مولکولی
دریافت: 1393/2/7 | پذیرش: 1393/8/30 | انتشار الکترونیک: 1393/9/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2020 All Rights Reserved | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.