زمینه و اهداف: لیستریا منوسایتوژنز عامل مسبب لیستریوزیس و عفونتهای کشنده در انسان است. هدف از این مطالعه تیپ بندی و بررسی ارتباط ژنتیکی سویههای جدا شده از نمونههای مواد غذایی بهوسیله تکنیک MLVA است.
مواد و روش کار: بین سالهای ۸۹ تا ۹۲ تعداد ۳۱۷ نمونه مواد غذایی از سطح شهر تهران جمعآوری و پس از تشخیص نهایی، DNA آنها بهمنظور انجام تکنیک MLVA استخراج شد، سپس عکسهای حاصل از ژل محصولات PCR بهوسیله نرمافزار Gene Tools آنالیز شد. در نهایت به کمک فرمول، تعداد تکرارهای هر لوکوس محاسبه و سویهها تیپ بندی شدند.
یافتهها: از ۳۱۷ نمونه غذایی تعداد ۲۴ نمونه بهوسیله تکنیکهای استاندارد آزمایشگاهی برای لیستریا منوسایتوژنز مثبت بود و به کمک تکنیک MLVA این تعداد سویه در ۱۳ تیپ مختلف قرار گرفتند و تیپ ۲ با ۶ سویه و تیپ ۳ با ۴ سویه به ترتیب فراوانترین تیپها بودند.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه وجود لیستریا منوسیتوزنز را در نمونههای غذایی لبنی و گوشتی نشان میدهد، لذا توصیه میشود افراد مستعد، بخصوص زنان باردار در مصرف این مواد اصول بهداشتی را رعایت کنند. نتایج تیپ بندی نشان داد که سویههای جدا شده از منابع مختلف میتواند منشأ یکسانی داشته باشند. MLVA تکنیکی آسان و با دقت بالا است و میتواند برای تیپ بندی و ارزیابی ارتباط ژنتیکی سویههای لیستریا منوسایتوژنز برای تعیین منشأ آلودگی استفاده شود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |