سال 17، شماره 5 - ( مهر - آبان 1402 )                   جلد 17 شماره 5 صفحات 619-613 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amin Salehi M, Chehregani Rad A, Afshar S. Anticancer and Antibacterial Effects of Blueberry Fruit (Vaccinium corymbosum L.) in Three Developmental Stages. Iran J Med Microbiol 2023; 17 (5) :613-619
URL: http://ijmm.ir/article-1-2142-fa.html
امین صالحی مهسا، چهرگانی راد عبدالکریم، افشار سعید. اثرات ضد سرطانی و ضد باکتریایی میوه زغال اخته (Vaccinium corymbosum L.) در سه مرحله رشد. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1402; 17 (5) :613-619

URL: http://ijmm.ir/article-1-2142-fa.html


1- گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
2- گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران ، a.chehregani@gmail.com
3- مرکز تحقیقات سرطان، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
چکیده:   (999 مشاهده)

زمینه و اهداف:  زغال اخته با نام علمی Vaccinium corymbosum L. حاوی متابولیت های ثانویه مختلفی مانند فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک است. این ترکیبات به دلیل پتانسیل آنها در پیشگیری از سرطان و خواص ضد میکروبی شناخته شده است.
مواد و روش کار:  فعالیت ضد باکتریایی عصاره با استفاده از روش کشنده زمان و فعالیت ضد سرطانی آن با استفاده از روش MTT ارزیابی شد.
یافته ها و نتیجه گیری:  یافته‌های حاصل از آزمایش‌های ضد باکتریایی نشان داد که عصاره‌های میوه حداقل غلظت بازدارنده (MIC) و حداقل غلظت باکتری‌کشی (MBC) را به ترتیب در غلظت‌های ۳.۵-۴.۲ میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و ۵.۶-۵.۹ میلی‌گرم بر میلی‌لیتر نشان دادند. علاوه بر این، سنجش MTT نشان داد که عصاره زغال اخته اثرات سیتوتوکسیک را بر روی رده های سلولی سرطانی (HeLa و MCF۷) نشان می دهد، در حالی که سمیت سلولی قابل توجهی را روی سلول های طبیعی نشان نمی دهد (L۹۲۹). درمان با عصاره نارس میوه زغال اخته به طور قابل توجهی باعث کاهش زنده ماندن سلول های سرطانی در مقایسه با سایر عصاره ها شد. به طور خاص، بالاترین سطح سمیت سلولی در بین تمام عصاره ها در رده سلولی سرطانی HeLa با غلظت ۱.۵ میلی گرم در لیتر پس از ۷۲ ساعت (بیش از ۹۰ درصد) مشاهده شد. بر اساس این یافته ها، می توان نتیجه گرفت که عصاره میوه زغال اخته دارای خواص ضد باکتری و ضد سرطانی افزایش یافته است. علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که مراحل اولیه رشد میوه اثرات سیتوتوکسیک بیشتری را علیه سلول‌های سرطانی و باکتریایی نشان می‌دهد. این نتایج به طور قابل توجهی بر صنایع غذایی، دارویی و بیوتکنولوژی گیاهی تأثیر می گذارد.

متن کامل [PDF 590 kb]   (344 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله کوتاه پژوهشی | موضوع مقاله: مواد ضد میکروبی
دریافت: 1402/5/4 | پذیرش: 1402/8/4 | انتشار الکترونیک: 1402/9/8

فهرست منابع
1. Wu Y, Yang H, Yang H, Zhang C, Lyu L, Li W, et al. A physiological and metabolomic analysis reveals the effect of shading intensity on blueberry fruit quality. Food Chem X. 2022;15:100367. [DOI:10.1016/j.fochx.2022.100367] [PMID] [PMCID]
2. Shahniani A, Bamzadeh Z, Mahmoudnia F, Rouhi L. In vitro Apoptosis Induction in Prostate Cancer Cells (PC-3) using Bacillus licheniformis Supernatant. Iran J Med Microbiol. 2020;14(6):618-42. [DOI:10.30699/ijmm.14.6.618]
3. Kiddane AT, Kang M-J, Ho TC, Getachew AT, Patil MP, Chun B-S, et al. Anticancer and Apoptotic Activity in Cervical Adenocarcinoma HeLa Using Crude Extract of Ganoderma applanatum. Curr Issues Mol Biol. 2022;44(3):1012-26. [DOI:10.3390/cimb44030067] [PMID] [PMCID]
4. Shameli Rajiri M, Aminsalehi M, Shahbandeh M, Maleki A, Jonoubi P, Rad AC. Anticancer and therapeutic potential of Delonix regia extract and silver nanoparticles (AgNPs) against pancreatic (Panc-1) and breast (MCF-7) cancer cell. Toxicol Environ Health Sci. 2021;13(1):45-56. [DOI:10.1007/s13530-020-00067-1]
5. Ștefănescu R, Laczkó-Zöld E, Ősz B-E, Vari C-E. An Updated Systematic Review of Vaccinium myrtillus Leaves: Phytochemistry and Pharmacology. Pharmaceutics. 2022;15(1):16. [DOI:10.3390/pharmaceutics15010016] [PMID] [PMCID]
6. Moghadam S, Moradi Bidhendi S, Khaki P. Molecular Identification of Salmonella Strains Isolated from Livestock in Alborz Province and Their Serotyping. Iran J Med Microbiol. 2022;16(4):305-11. [DOI:10.30699/ijmm.16.4.305]
7. Bouyahya A, Omari NE, El Hachlafi N, Jemly ME, Hakkour M, Balahbib A, et al. Chemical Compounds of Berry-Derived Polyphenols and Their Effects on Gut Microbiota, Inflammation, and Cancer. Molecules. 2022;27(10). [DOI:10.3390/molecules27103286] [PMID] [PMCID]
8. Cerezo AB, Cătunescu GM, González MM, Hornedo-Ortega R, Pop CR, Rusu CC, et al. Anthocyanins in Blueberries Grown in Hot Climate Exert Strong Antioxidant Activity and May Be Effective against Urinary Tract Bacteria. Antioxidants. 2020;9(6). [DOI:10.3390/antiox9060478] [PMID] [PMCID]
9. Singh N, Yadav SS. A review on health benefits of phenolics derived from dietary spices. Curr Res Nutr Food Sci. 2022;5:1508-23. [DOI:10.1016/j.crfs.2022.09.009] [PMID] [PMCID]
10. Appiah T, Boakye YD, Agyare C. Antimicrobial Activities and Time-Kill Kinetics of Extracts of Selected Ghanaian Mushrooms. Evid Based Complementary Altern Med. 2017;2017:4534350. [DOI:10.1155/2017/4534350] [PMID] [PMCID]
11. Hasan Abdali M, Afshar S, Sedighi Pashaki A, Dastan D, Gholami MH, Mahmoudi R, et al. Investigating the effect of radiosensitizer for Ursolic Acid and Kamolonol Acetate ‌ on HCT-116 cell line. Bioorg Med Chem. 2020;28(1):115152. [DOI:10.1016/j.bmc.2019.115152] [PMID]
12. Baenas N, Ruales J, Moreno DA, Barrio DA, Stinco CM, Martínez-Cifuentes G, et al. Characterization of Andean Blueberry in Bioactive Compounds, Evaluation of Biological Properties, and In Vitro Bioaccessibility. Foods. 2020;9(10). [DOI:10.3390/foods9101483] [PMID] [PMCID]
13. Guevara-Terán M, Padilla-Arias K, Beltrán-Novoa A, González-Paramás AM, Giampieri F, Battino M, et al. Influence of Altitudes and Development Stages on the Chemical Composition, Antioxidant, and Antimicrobial Capacity of the Wild Andean Blueberry (Vaccinium floribundum Kunth). Molecules. 2022;27(21). [DOI:10.3390/molecules27217525] [PMID] [PMCID]
14. Routray W, Orsat V. Blueberries and Their Anthocyanins: Factors Affecting Biosynthesis and Properties. Compr Rev Food Sci Food Saf. 2011;10(6):303-20. [DOI:10.1111/j.1541-4337.2011.00164.x]
15. Pap N, Fidelis M, Azevedo L, do Carmo MAV, Wang D, Mocan A, et al. Berry polyphenols and human health: evidence of antioxidant, anti-inflammatory, microbiota modulation, and cell-protecting effects. Curr Opin Food Sci. 2021;42:167-86. [DOI:10.1016/j.cofs.2021.06.003]
16. Kiernozek E, Maslak P, Kozlowska E, Jarzyna I, Średnicka-Tober D, Hallmann E, et al. Biological Activity of Extracts from Differently Produced Blueberry Fruits in Inhibiting Proliferation and Inducing Apoptosis of HT-29 Cells. Foods. 2022;11(19). [DOI:10.3390/foods11193011] [PMID] [PMCID]
17. Hwang H, Kim Y-J, Shin Y. Influence of ripening stage and cultivar on physicochemical properties, sugar and organic acid profiles, and antioxidant compositions of strawberries. Food Sci Biotechnol. 2019;28(6):1659-67. [DOI:10.1007/s10068-019-00610-y] [PMID] [PMCID]
18. Yang H, Kim Y-J, Shin Y. Influence of Ripening Stage and Cultivar on Physicochemical Properties and Antioxidant Compositions of Aronia Grown in South Korea. Foods. 2019;8(12). [DOI:10.3390/foods8120598] [PMID] [PMCID]
19. Shin Y, Ryu J-A, Liu RH, Nock JF, Watkins CB. Harvest maturity, storage temperature and relative humidity affect fruit quality, antioxidant contents and activity, and inhibition of cell proliferation of strawberry fruit. Postharvest Biol Technol. 2008;49(2):201-9. [DOI:10.1016/j.postharvbio.2008.02.008]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.