سال 13، شماره 5 - ( آذر -دی 1398 )                   جلد 13 شماره 5 صفحات 380-391 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Baniasadi N, Kariminik A, Khoshroo S M R. Synthesis of MgO Nanoparticles and Their Antibacterial Properties on Three Food Poisoning Causing Bacteria. Iran J Med Microbiol. 2019; 13 (5) :380-391
URL: http://ijmm.ir/article-1-978-fa.html
بنی اسدی نادیا، کریمی نیک اشرف، خوشرو سید محمد رضا. سنتز نانوذرات اکسید منیزیم و بررسی خواص ضد باکتریایی آن بر باکتری های عامل مسمومیت غذایی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1398; 13 (5) :380-391

URL: http://ijmm.ir/article-1-978-fa.html


1- گروه میکروبیولوژی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد کرمان، کرمان، ایران
2- گروه میکروبیولوژی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد کرمان، کرمان، ایران ، a.kariminik@iauk.ac.ir
چکیده:   (1227 مشاهده)
زمینه و هدف: کاربرد نانوذرات در حذف باکتری های بیماری زا ، از اهمیت خاصی برخوردار است . استفاده از این مواد می تواند برای کنترل باکتری های ناشی از غذا نیز ، انتخاب مناسبی باشد . هدف از پژوهش حاضر، سنتز نانوذرات اکسید منیزیم و بررسی اثر ضد باکتریایی آن بر چند باکتری عامل مسمومیت غذایی بوده است.
مواد و روش ها: نانوذرات اکسید منیزیم به روش رسوب‌گیری شیمیایی سنتز شد. جهت کیفیت و ریخت شناسی نمونه ها از روش های XRD وSEM  استفاده شد. تأثیر غلظت های مختلف نانوذرات حاصله بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا انتریکا و باسیلوس سرئوس به روش انتشار چاهک انجام شد و همچنین تأثیر غلظت های متفاوت نانوذرات با چند آنتی بیوتیک مقایسه گردید.
یافته ها: باکتری ها دارای مقاومت آنتی بیوتیکی گسترده ای بوده ولیکن نانوذرات بر هر سه باکتری موثر بوده و حداقل غلظت ممانعت از رشد نسبت به استافیلوکوکوس اورئوس ، سالمونلا انتریکا و باسیلوس سرئوس به ترتیب ۰۷۵/۰، ۲۵/۱ و ۵ و حداقل غلظت کشندگی  به ترتیب۱۵/۰ ، ۵/۲ و ۱۰ میلی گرم بر میلی لیتر تعیین گردید.
نتیجه گیری: نانوذرات MgO اثرات ضد باکتری های قابل توجهی را نسبت به باکتری های عامل مسمومیت غذایی نشان داده که می تواند به عنوان یک عامل ضد باکتریایی به طور موثر مورد استفاده قرار گیرند.
 
متن کامل [PDF 1064 kb]   (467 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (157 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1398/7/27 | پذیرش: 1398/12/14 | انتشار الکترونیک: 1398/12/14

فهرست منابع
1. Ventola CL. The antibiotic resistance crisis: part 1: causes and threats. Pharmacy and Therapeutics. 2015;40(4):277.
2. Russell NJ, Gould GW. Food preservatives: Springer Science & Business Media; 2003. [DOI:10.1007/978-0-387-30042-9]
3. Udompijitkul P, Paredes Sabja D, Sarker MR. Inhibitory effects of nisin against Clostridium perfringens food poisoning and nonfood borne isolates. J Food Sci. 2012;77(1):M51-M6. [DOI:10.1111/j.1750-3841.2011.02475.x] [PMID]
4. Kagan CR. At the nexus of food security and safety: opportunities for nanoscience and nanotechnology. ACS Publications; 2016. [DOI:10.1021/acsnano.6b01483] [PMID]
5. Hajipour MJ, Fromm KM, Ashkarran AA, de Aberasturi DJ, de Larramendi IR, Rojo T, et al. Antibacterial properties of nanoparticles. Trends Biotechnol. 2012;30(10):499-511. [DOI:10.1016/j.tibtech.2012.06.004] [PMID]
6. Wang L, Hu C, Shao L. The antimicrobial activity of nanoparticles: present situation and prospects for the future. Int J Nanomedicine.. 2017;12:1227. [DOI:10.2147/IJN.S121956] [PMID] [PMCID]
7. Salata OV. Applications of nanoparticles in biology and medicine. J Nanobiotechnology. 2004;2(1):3. [DOI:10.1186/1477-3155-2-3] [PMID] [PMCID]
8. Nel A, Xia T, Mädler L, Li N. Toxic potential of materials at the nanolevel. science. 2006;311(5761):622-7. [DOI:10.1126/science.1114397] [PMID]
9. Krishnamoorthy K, Moon JY, Hyun HB, Cho SK, Kim S-J. Mechanistic investigation on the toxicity of MgO nanoparticles toward cancer cells. J. Mater. Chem.. 2012;22(47):24610-7. [DOI:10.1039/c2jm35087d]
10. Jin T, He Y. Antibacterial activities of magnesium oxide (MgO) nanoparticles against foodborne pathogens. J Nanopart Res. 2011;13(12):6877-85. [DOI:10.1007/s11051-011-0595-5]
11. Hennekinne JA, De Buyser ML, Dragacci S. Staphylococcus aureus and its food poisoning toxins: characterization and outbreak investigation. FEMS Microbiol Rev. 2012;36(4): 815-836. [DOI:10.1111/j.1574-6976.2011.00311.x] [PMID]
12. Tewari A, Abdullah S. Bacillus cereus food poisoning: international and Indian perspective.J. food sci. technol. 2015;52(5):2500-11. [DOI:10.1007/s13197-014-1344-4] [PMID] [PMCID]
13. Eneroth Å, Svensson B, Molin G, Christiansson A. Contamination of pasteurized milk by Bacillus cereus in the filling machine. J Dairy Res. 2001;68(2):189-96. [DOI:10.1017/S002202990100485X] [PMID]
14. Kunwar R, Singh H, Mangla V, Hiremath R. Outbreak investigation: Salmonella food poisoning. Med J Armed Forces India.. 2013;69(4):388-91. [DOI:10.1016/j.mjafi.2013.01.005] [PMID] [PMCID]
15. Cushing BL, Kolesnichenko VL, O'Connor CJ. Recent advances in the liquid-phase syntheses of inorganic nanoparticles.Chem. Rev. 2004;104(9):3893-9. [DOI:10.1021/cr030027b] [PMID]
16. Cui H, Feng Y, Ren W, Zeng T, Lv H, Pan Y. Strategies of large scale synthesis of monodisperse nanoparticles. Recent Pat Nanotechnol. 2009;3(1):32-41. [DOI:10.2174/187221009787003302] [PMID]
17. Valgas C, Souza SMd, Smânia EF, Smânia Jr A. Screening methods to determine antibacterial activity of natural products. Braz J Microbiol. 2007;38(2):369-80. [DOI:10.1590/S1517-83822007000200034]
18. Nazoori ES, Kariminik A. In Vitro Evaluation of Antibacterial Properties of Zinc Oxide Nanoparticles on Pathogenic Prokaryotes. J Appl Biotechnol Rep. 2018;5(4):162-5. [DOI:10.29252/JABR.05.04.05]
19. Saha B, Bhattacharya J, Mukherjee A, Ghosh A, Santra C, Dasgupta AK, et al. In vitro structural and functional evaluation of gold nanoparticles conjugated antibiotics. Nanoscale Res. Lett. 2007;2(12):614. [DOI:10.1007/s11671-007-9104-2] [PMCID]
20. Bonev B, Hooper J, Parisot J. Principles of assessing bacterial susceptibility to antibiotics using the agar diffusion method. J. Antimicrob. Chemother. 2008;61(6):1295-301. [DOI:10.1093/jac/dkn090] [PMID]
21. Li WR, Xie XB, Shi QS, Zeng HY, You-Sheng OY, Chen YB. Antibacterial activity and mechanism of silver nanoparticles on Escherichia coli. Appl.microbiol.biotechnol. 2010 ; 85 (4) : 1115-22. [DOI:10.1007/s00253-009-2159-5] [PMID]
22. Panyala NR, Peña-Méndez EM, Havel J. Silver or silver nanoparticles: a hazardous threat to the environment and human health? J Appl Biomed. 2008 Sep 1;6(3). [DOI:10.32725/jab.2008.015]
23. Hoseynzadeh A, Khaleghi M, Sasan H. Investigating the Antimicrobial Effects of Silver Nanoparticles Synthesized by Bacteria Isolated From Agricultural Soils of Kerman, Iran. Iran J Med Microbiol. 2017 Nov 10;11(5):136-48..
24. Dizaj SM, Lotfipour F, Barzegar-Jalali M, Zarrintan MH, Adibkia K. Antimicrobial activity of the metals and metal oxide nanoparticles. Materials Science and Engineering: C. 2014; 1;44:278-84 [DOI:10.1016/j.msec.2014.08.031] [PMID]
25. Martinez-Castanon G, Nino-Martinez N, Martinez-Gutierrez F, Martinez-Mendoza J, Ruiz F. Synthesis and antibacterial activity of silver nanoparticles with different sizes. J Nanopart Res. 2008;10(8):1343-8. [DOI:10.1007/s11051-008-9428-6]
26. Krishnamoorthy K, Manivannan G, Kim SJ, Jeyasubramanian K, Premanathan M. Antibacterial activity of MgO nanoparticles based on lipid peroxidation by oxygen vacancy. J Nanopart Res . 2012;14(9):1063. [DOI:10.1007/s11051-012-1063-6]
27. Xie Y, He Y, Irwin PL, Jin T, Shi X. Antibacterial activity and mechanism of action of zinc oxide nanoparticles against Campylobacter jejuni. Appl. Environ. Microbiol. 2011;77(7):2325-31. [DOI:10.1128/AEM.02149-10] [PMID] [PMCID]
28. Samadi M, Shekarforoush SS, Ghaisari HR. Antimicrobial effects of magnesium oxide nanoparticles and ε-poly-L-lysine against Escherichia coli O157: H7 and Listeria monocytogenes. Iranian Journal of Medical Microbiology. 2016 Jul 15;10(2):33-41.
29. Ansari Moghaddam S, Rahmani F, Delirezh N. Investigating the effects of Magnesium Oxide Nanoparticle Toxicity on K562 Blood Type Cancer Cells. Armaghane danesh. 2017 Dec 15;22(5):584-94.
30. Choi J, Wang NS. Nanoparticles in biomedical applications and their safety concerns. Biomedical engineering from theory to applications. 2011; 29:486. [DOI:10.5772/18452]
31. Jain A, Ranjan S, Dasgupta N, Ramalingam C. Nanomaterials in food and agriculture: an overview on their safety concerns and regulatory issues. Crit Rev Food Sci. 2018; 58(2):297-317. [DOI:10.1080/10408398.2016.1160363] [PMID]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2020 All Rights Reserved | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.