پژوهشگران گرامی، از ابتدای سال ۲۰۲۲ میلادی، تمامی مقالاتی سابمیت شده تنها به زبان انگلیسی دریافت می گردد.
مجله از داوری مقالاتی که مطابق فرمت استاندارد مجله تهیه نشوند معذور است. لطفا قبل از ارسال شرایط فنی مقاله را مطالعه بفرمایید
ﻣﺠﻠﻪ ﻋﻠﻤﯽ ﭘﮋوﻫﺸﯽ میکروب شناسی پزشکی ایران ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻧﺸﺮیه ﻋﻠﻤﯽ ﭘﮋوﻫﺸﯽ انگلیسی-فارسی ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﮔﺴﺘﺮش و ﻧﺸﺮ ﻓﻌﺎلیت های ﭘﮋوﻫﺸﯽ ﻣﺤﻘﻘﺎن داﺧﻞ و ﺧﺎرج ﮐﺸﻮر ﺑﻪ زﺑﺎن انگلیسی-ﻓﺎرسی منتشر می شود. این نشریه، مقالاتی را به چاپ می رساند که در زﻣﯿﻨﻪ ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻋﻠﻮم میکروبیولوژی ﭘﺰﺷﮑﯽ بوده و در ﻫﯿﭻ ﻣﺠﻠﻪ داﺧﻠﯽ و ﺧﺎرﺟﯽ ﭼﺎپ ﻧﺸﺪه ﺑﺎﺷﺪ. ﻣﺨﺎﻃﺒﺎن این نشریه اﻋﻀﺎی ﻫﯿﺌﺖ ﻋﻠﻤﯽ، داﻧﺸﺠﻮیان رﺷﺘﻪ ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻋﻠﻮم ﭘﺰﺷﮑﯽ، ﻣﺪیران، ﮐﺎرﺷﻨﺎﺳﺎن و ﮐﺎرﮐﻨﺎن ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ درﻣﺎﻧﯽ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ. این ﻣﺠﻠﻪ ﺑﻪ ﺻﻮرت فصلنامه ﺑﻪ ﭼﺎپ ﻣﯽ رﺳﺪ. ﻣﺴﺌﻮﻟﯿﺖ ﺻﺤﺖ و ﺳﻘﻢ ﻣﻄﺎﻟﺐ ﻫﺮ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺑﻪ ﻋﻬﺪه نویسنده(گان) آن ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ. این ﻣﺠﻠﻪ ﺣﻖ رد یا ﻗﺒﻮل، ویراﺳﺘﺎری، خلاصه کردن ﻣﻘﺎﻻت و نیز عواید ناشی از چاپ مقالات را ﺑﺮای ﺧﻮد ﻣﺤﻔﻮظ ﻣﯽ دارد و در ﻫﺮ ﺻﻮرت ﻣﻘﺎﻟﻪ ارﺳﺎﻟﯽ ﻣﺴﺘﺮد ﻧﻤﯽ ﺷﻮد. این مجله مقالات پژوهشی اصیل (Original)، مروری (Review)، نامه به سردبیر (Letter to editor) ، گزارش مورد (Case Report)، گزارش کوتاه (Brief report) که مرتبط با اهداف مجله را در قالب رسمی است، منتشر می کند.
شرایط و نکات اولیه اخلاقی :
انواع مقالات مورد پذیرش در این نشریه شامل موارد زیر است :
شیوه نگارش مقاله پژوهشی اصیل :
صفحه عنوان (در تمام انواع مقالات ثابت است و به هر دو زبان فارسی و انگلیسی باید نوشته شود)
صفحه عنوان شامل :
عنوان کامل مقاله، عنوان کوتاه مقاله، نام نویسندگان، آدرس علمی نویسندگان(افیلیشن)، و مشخصات کامل تماس با نویسنده مسئول و اعلام تعارض منافع است.
ذکر سال و محل پژوهش در عنوان، خلاصه و روش انجام مطالعه مقطعی الزامی است.
شرایط انتخاب عنوان مقاله
عنوان مقاله نباید تکراری باشد و توسط نویسنده دیگری در مقاله دیگری به زبان مجله یا هر زبان دیگری به چاپ رسیده باشد.
عنوان مقاله باید گویای مطالعه باشد و از ذکر فرمول و علائم اختصاری خودداری شود.
عنوان باید حاوی متغیرهای اصلی پژوهش باشد و کلمات اضافی نداشته باشد.
اگر مقاله ارسالی به مجله از نوع توصیفی است زمان و مکان مطالعه آورده شود ولی برای سایر انواع پژوهش این کار ضرورت ندارد.
شرایط انتخاب عنوان کوتاه مقاله
عنوان کوتاه مقاله در هنگام صفحه آرایی و برای دسته بندی مقاله استفاده می شود و باید حداکثر ۸۰ کاراکتر باشد.
نام نویسندگان
در زیر عنوان بایستی نام کامل مؤلفین به همراه درجه علمی آنها، بخش، بیمارستان، دانشکده ، دانشگاه و شهر محل اشتغال مؤلفین ذکر گردد. نویسنده مسئول( پاسخگو) با علامت ستاره مشخص شده و مشخصات کامل ایشان به همراه پست الکترونیک ، تلفن محل کار، نمابر و تلفن همراه ذکر شود.
آدرس اکادمیک پزشکی شامل:
بخش، بیمارستان، دانشکده ، دانشگاه، شهر، کشور
آدرس اکادمیک غیر پزشکی شامل:
مرکز تحقیقات، گروه، دانشکده، دانشگاه، شهر، کشور
چکیده و کلمات کلیدی
چکیده مقاله پژوهشی شامل حداقل ۱۶۰ و حداکثر ۲۵۰ کلمه است. کلمات کلیدی ۳ - ۷ واژه کلیدی از واژگان عناوین مباحث پزشکی (Mesh) توصیه میگردد. کلید واژگان غیر پزشکی در گوگل باید قابل جستجو باشند.
چکیده مقاله بایستی به هر دو زبان فارسی و انگلیسی ارسال شود و متن چکیده انگلیسی و فارسی بایستی باهم مطابقت داشته باشند.
چکیده مقالات پژوهشی و گزارشهای کوتاه دارای چکیده ساختار یافته می باشند و به تفکیک شامل ۴ قسمت زمینه و هدف، مواد و روشها، یافتهها و نتیجهگیری است. توصیه میشود نسبت ۱-۲-۲-۱ در نوشتن خلاصه با چهار عنوان فوق لحاظ شود. چکیده انگلیسی باید منطبق با چکیده فارسی باشد و در بخشهای Background and Objective، Methods، Results، Conclusion و Keywords تنظیم و در حدود ۲۵۰ کلمه باشد.
مقدمه
در این قسمت هدف مقاله بیان شده و اهمیت و ضرورت بررسی می گردد. مقدمه حداکثر ۷۰۰ کلمه است. مقدمه شامل :
۱. پیشینه و توضیح موضوع با ذکر رفرانس
۲. ضرورت انجام تحقیق.
۳. سؤالات بدون پاسخی که این تحقیق به آنها پاسخ میگوید و بیان این موضوع که چگونه نتایج این تحقیق میتواند به رفع ابهامات کمک کند.
۴. تعریف اصطلاحات تخصصی یا اختصارات علمی.
۵. هدف تحقیق به نحو روشن می باشد.
روش بررسی
به صورتی باید نوشته شود که هر خوانندهای بتواند با آن، تجربه نویسنده مقاله را تکرار کند، در این بخش نمونه های مورد مطالعه و خصوصیات دموگرافیک آنها، چگونگی انتخاب نمونه ها، نحوه جمع آوری اطلاعات (مثلا پرسشنامه) روش های آزمایشگاهی و تجهیزات مورد استفاده ( اعم از روش مصرف، کارخانه سازنده و ..) و نیز روش های آماری مطالعه، معیارهای ورود و خروج، به طور کامل شرح داده شوند.
بصورت اختصار روش بررسی شامل موارد :
۱. زمان و مکان اجرای پژوهش
۲. سوژهها و نمونههای مورد آزمون و ملاک انتخاب، روش نمونهگیری و منطق تعداد نمونه (این قسمت بسیار مهم است و در ابتدای امر مورد کارشناسی قرار میگیرد)
۳. نحوه جمعآوری اطلاعات.
۴. رعایت موازین اخلاق در پژوهش.
۵. ابزارهای اندازهگیری.
۶. آزمونهای آماری.
۷. نام کشور و شرکت سازنده مواد و دستگاهها در میان قسمت های مقاله به انگلیسی نوشته شوند.
یافته ها
متن این قسمت بایستی مختصر و گویا باشد. به طوری که تمام متغیرها را بررسی کرده و چکیده ای از جداول و نمودارها را بیان نماید. در صورتی که داده های یک جدول به طور کامل در متن مقاله بیان شده از آوردن جدول خودداری شود. با توجه به محدودیت صفحات مجله، بدیهی است از تکرار ارایه مطالبی که در متن آورده شدهاند، در جداول و بالعکس باید اجتناب نمود.
در مقاله فارسی جداول و نمودارها فارسی باشند، همچنین عکسها، نمودارها و جداول مربوط به مقاله بههمراه توضیحات آنها بایستی در متن مقاله و با شماره گذاری فارسی مشخص شوند.
بحث
در ابتدا نتیجه حاصله از مطالعه به اختصار بیان می شود. البته موارد ارائه شده در مقدمه و یافته ها نباید با جزئیات در این قسمت تکرار شود. در این قسمت به جنبه های مهم مطالعه تاکید شده و ضمن مرور سایر مقالات در این زمینه به مقایسه این مطالعه با سایر مطالعات پرداخته، نتایج حاصله با اهداف اولیه مطالعه مقایسه و تعبیر و تفسیر خواهد شد. پیشنهادات لازم ارائه گردد و نقاط قوت و ضعف مطالعه بیان شود.
نتیجه گیری
در پایان در حد یک پاراگراف نتیجه گیری نهایی و در مجموع آنچه که از این تحقیق به علم اضافه شده آورده می شود.
سپاسگزاری
از سازمان حمایت کننده، افراد شرکت کننده در مطالعه و به طور کلی تمام افرادی که محقق را به صورت مادی و معنوی یاری نموده اند در صفحه مجزا آورده شود. در صورتی که مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی باشد، شماره ثبت IRCT باید ذکر شود و نیز در پژوهش های مداخله ای بر انسان یا حیوانات، تاییدیه کمیته اخلاق بایستی ارسال گردد.
تعارض منافع
در صورتی که تعارض منافع درج نگردد، به منزله وجود عدم تعارض بین نویسندگان در نظر گرفته می شود.
فهرست منابع
چنانچه منابع با نرم افزار EndNote یا Mendeley نوشته و درج شوند، نیاز به رعایت نوع منبع خاصی نیست. در غیر این صورت فرمت ونکوور، در متن کروشه، نام مجلات خلاصه ذکر شود. برای مطالعه متن دقیق روش درج منابع را مطالعه کنید.
ﺷﺮایط ﻓﻨﯽ ﻣﻘﺎﻟﻪ :
۱. فرم مالکیت معنوی بایستی در ابتدا تکمیل گردد. (پر کردن فرم تعهدنامه مالکیت معنوی مقاله)
۲. داشتن شماره خط برای مقاله ای که در قسمت ارسال مقاله بدون نام نویسندگان درج می شود.
برای ایجاد شماره خط در Word ۲۰۱۰,۲۰۱۳ مسیر زیر را دنبال کنید:
Page Layout ---> Line Numbers ---> Continuous
۳. ﺷﻤﺎره ﺻﻔﺤﻪ در ﮔﻮﺷﻪ قسمت میانی پایین ﻫﺮ ﺻﻔﺤﻪ ﻗﺮار ﮔﯿﺮد.
۴. این ترتیب رعایت ﺷﻮد: ﺻﻔﺤﻪ ﻋﻨﻮان، ﺧﻼﺻﻪ فارسی و کلیدواژه ها، خلاصه انگلیسی و ﮐﻠﯿﺪ واژه ﻫﺎ، ﻣﺘﻦ، سپاس گزاری، ﻣﺮاﺟﻊ.
ﺷﺮح ﺗﺼﺎویر، ﺟﺪاول و ﺗﺼﺎویر (ﻫﺮ ﮐﺪام در متن مقاله و ﺟﺎی آﻧﻬﺎ درﻣﺘﻦ ﻣﺸﺨﺺ و ﺑﺎ ﺷﻤﺎره ﻣﻌﯿﻦ ﮔﺮدد).
نکته : نام محققین و دانشمندان در مقاله به صورت انگلیسی درج شود.
۵. ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﺲ از ﺑﺮرﺳﯽ اوﻟﯿﻪ و دریاﻓﺖ ﻧﻈﺮ داوران (ﺣﺪاﻗﻞ ۳ ﻧﻔﺮ)، در ﺻﻮرت ﻧﯿﺎز ﺑﻪ اﺻﻼح ﺑﻪ ﻧﻮیسنده ﻋﻮدت داده ﻣﯽﺷﻮد. در ﺻﻮرت اﻧﺠﺎم اﺻﻼﺣﺎت و ﻋﻮدت آن در ﻣﻮﻋﺪ ﻣﻘﺮر، ﺑﺮرﺳﯽ ﻧﻬﺎیی آن اﻧﺠﺎم ﻣﯽﺷﻮد. در ﺻﻮرت ﻋﺪم ﭘﺬیرش ﺑﻪ "ﻧﻮیسنده رابط (سابمیت کننده مقاله)" اﻋﻼم ﻣﯽﮔﺮدد. این ﻣﺮحله ﺣﺪاﮐﺜﺮ ۱۰۰ روز ﺑﻪ ﻃﻮل ﻣﯽ اﻧﺠﺎﻣﺪ و ﻧﻮیسنده ﺗﺎ ۱۵ روز ﻓﺮﺻﺖ دارد اﺻﻼﺣﯿﻪ ﻣﻘﺎﻟﻪ را ﻋﻮدت دﻫﺪ.
۶. یک ﺳﺮی از آﺧﺮین ﻧﺴﺨﻪ ﻣﻘﺎﻟﻪ ویرایش ﺷﺪه ﺟﻬﺖ ﭼﺎپ ﺑﺮای ﻧﻮیسنده ارﺳﺎل ﻣﯽ ﮔﺮدد (فاینال پروف)، ﺑﻌﺪ از ﺗﺄیید ﻧﻮیسنده از آﺧﺮین ﺗﻐﯿﯿﺮات، ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺑﺮای ﭼﺎپ ﻓﺮﺳﺘﺎده ﻣﯽ ﺷﻮد. و اعمال تغییر بعد از تایید نسخه نهایی قابل قبول نمی باشد.
۷. رﻋﺎیت ﻣﺤﺪودیت ﻫﺎی اﺧﻼﻗﯽ: در ﮐﺎرآزﻣﺎیی های ﺑﺎﻟﯿﻨﯽ، اﺳﺎﻣﯽ ﺑﯿﻤﺎران و ﺷﻤﺎره ﺗﺨﺖ ﺑﯿﻤﺎرﺳﺘﺎن، ﻣﺨﺼﻮﺻﺎً در ﺗﺼﺎویر ذﮐﺮ ﻧﺸﻮد. اﺧﺬ رﺿﺎیت ﻧﺎﻣﻪ از ﺑﯿﻤﺎران ذﮐﺮ گردد. ﻣﺸﺨﺺ ﺷﻮد ﮐﻪ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ اﭘﯿﺪﻣﯿﻮﻟﻮژیک یا ﮐﺎرآزﻣﺎیی ﺑﺎﻟﯿﻨﯽ ﺗﻮﺳﻂ ﮐﻤﯿﺘﻪ اﺧﻼﻗﯽ در ﭘﮋوﻫﺶ داﻧﺸﮕﺎه یا ﻣﺮﮐﺰ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺗﯽ ﭘﯿﺸﺮﻓﺘﻪ و یا وزارت ﺑﻬﺪاﺷﺖ و درﻣﺎن و آﻣﻮزش ﭘﺰﺷﮑﯽ ﺗﺼﻮیب ﺷﺪه اﺳﺖ.
۸. ﭼﺎپ و اﻧﺘﺸﺎر ﻣﻘﺎﻟﻪ ﮐﺎرآزﻣﺎیی های ﺑﺎﻟﯿﻨﯽ ﻣﻨﻮط ﺑﻪ ﺛﺒﺖ آن در ﻣﺮﮐﺰ ﺛﺒﺖ ﮐﺎرآزﻣﺎیی ﻫﺎی ﺑﺎﻟﯿﻨﯽ ایران (IRCT) یا ﻫﺮ یک از ﻣﺮاﮐﺰ ﺛﺒﺖ ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻠﯽ ﻣﻮرد ﺗﺎیید ﺳﺎزﻣﺎن ﺑﻬﺪاﺷﺖ ﺟﻬﺎﻧﯽ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
۹. ﺗﻌﺎرض در ﻣﻨﺎﻓﻊ : در ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت ﭼﻨﺪ ﻣﺮﮐﺰی، ﺗﻮاﻓﻖ ﻧﺎﻣﻪ ﻣﺤﻘﻘﯿﻦ ﻣﺮاﮐﺰ ﺿﻤﯿﻤﻪ ﺷﻮد. در ﻣﻄﺎﻟﻌﺎﺗﯽ ﮐﻪ از ﻃﺮف ﺷﺮﮐﺘﻬﺎی ﺧﺼﻮﺻﯽ ﺣﻤﺎیت ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ ذﮐﺮ ﻣﻔﺎد ﺗﻮاﻓﻖ ﻧﺎﻣﻪ و ﻗﻀﺎوت ﺳﺮدﺑﯿﺮ ﺗﻌﯿﯿﻦ ﮐﻨﻨﺪه ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد.
۱۰. واژه و یا ﻋﺒﺎراﺗﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻋﻼئم اﺧﺘﺼﺎری ﺑﻪ ﮐﺎر ﺑﺮده ﺷﺪه، در اوﻟﯿﻦ اﺳﺘﻔﺎده ﺑﻪ ﻃﻮر ﮐﺎﻣﻞ در ﭘﺮاﻧﺘﺰ ذﮐﺮ ﮔﺮدﻧﺪ.
۱۱. این مجله ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺷﻤﺎ را ﺑﻪ صورت انتشار آزاد ﻣﻨﺘﺸﺮ ﻣﯽ ﻧﻤﺎید و بابت ارسال مقاله و داوری هزینه دریافت نمی نماید، اما در صورت پذیرش پرداخت هزینه انتشار الزامی است.
۱۲. ﻧﺸﺮیه ﺑﺎ ﺣﻤﺎیت ﻋﻠﻤﯽ انجمن میکروب شناسی ایران منتشر می شود.
۱۳. ﺑﻌﺪ از ﭼﺎپ ﻣﻘﺎﻟﻪ، دﻓﺘﺮ ﻣﺠﻠﻪ ﻣﺪارک آن را ﺗﺎ نه ﻣﺎه بایگانی و ﺑﻌﺪ از زﻣﺎن ﻣﻘﺮر ﻣﻌﺪوم ﻣﯽ ﮔﺮدد.
۱۴. ﭼﺎپ و اﻧﺘﺸﺎر ﻣﻄﺎﻟﺐ ﻣﺠﻠﻪ ﭘﺲ از ﮐﺴﺐ اﺟﺎزه از ﺳﺮدﺑﯿﺮ، ﺑﺎ ذﮐﺮ مآﺧﺬ ﻣﺠﺎز ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ. ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ اﺳﺘﻔﺎده مادی و معنوی از ﻣﻄﺎﻟﺐ ﻧﺸﺮیه ﺑﺪون اجازه کتبی از سردبیر ﻣﻤﻨﻮع اﺳﺖ.
۱۵. هرگونه تغییر در محتوای مقاله مانند تغییر تعداد نام نوبسندگان، افزودن یا کاهش محتوا، درج و حذف یافته ها، بعد از نهایی شدن داوری نهایی مقدور نمی باشد.
ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻧﻮیسی (References) :
فرمت: ونکوور
تمام منابع به زبان انگلیسی
ﺗﻮﺟﻪ: ﺑﻪ ﻫﻨﮕﺎم ﻧﻮﺷﺘﻦ ﻣﻨﺒﻊ از ﻣﻮارد ﺑﺎﻻ (اینترنت و ...) ﺑﻪ ﻧﺸﺎﻧﻪﻫﺎ (ﻧﻘﻄﻪ، ویرﮔﻮل و ...) و ﻧﯿﺰ ﺑﻪ وﺟﻮد یا ﻋﺪم وﺟﻮد ﻓﺎﺻﻠﻪ دﻗﺖ ﺷﻮد.
ﻣﺠﻠﻪ ﻓﺎرﺳﯽ: ﺗﻤﺎم ﻣﻨﺎﺑﻊ اراﺋﻪ ﺷﺪه در ﻫﺮ ﻣﻘﺎﻟﻪ (ﺣﺘﯽ ﻣﻘﺎﻻت ﻓﺎرﺳﯽ) - ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ﻧﻤﺎیه ﺷﺪن ﻣﺠﻠﻪ در ﺳﺎیت ﻫﺎی ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻠﯽ- ﺷﺎﻣﻞ ﻧﺎم ﻧﻮیسنده یا ﻧﻮیسندﮔﺎن، ﻋﻨﻮان ﻣﻘﺎﻟﻪ، ﻧﺎم ﮐﻮﺗﺎه ﻣﺠﻠﻪ ﺑﻪ زﺑﺎن اﻧﮕﻠﯿﺴﯽ، ﺳﺎل اﻧﺘﺸﺎر ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺑﺮ اﺳﺎس تاریخ ﻣﯿﻼدی، ﺷﻤﺎرۀ ﻣﺠﻠﻪ و ﺻﻔﺤﺎت، ﺑﺎیستی ﺑﺼﻮرت اﻧﮕﻠﯿﺴﯽ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺷﻮد.
۱. Mirnejad R, Vahdati AR, Rashidiani J, Erfani M, Piranfar V. The antimicrobial effect of lactobacillus casei culture supernatant against multiple drug resistant clinical isolates of Shigella sonnei and Shigella flexneri in vitro. Iran Red Crescent Med J. ۲۰۱۳;۱۵(۲):۱۲۲-۶.