Doulat A, Mahzounieh M R, shams N, Etemadfar L. Prevalence and Comparison of Salmonella Serotypes in Indigenous and Industrial Chicken Eggs Collected from Khorramabad Using Culture and PCR Methods
. Iran J Med Microbiol 2018; 12 (2) :88-95
URL:
http://ijmm.ir/article-1-749-fa.html
دولت آذر، محزونیه محمدرضا، شمس نعمت، اعتمادفر لیدا. بررسی شیوع و مقایسۀ سـروتیپهای سالمونلا در نمونه تخممرغهای طیور بومی و صنعتی شهرستان خرمآباد با استفاده از کشت و PCR. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1397; 12 (2) :88-95
URL: http://ijmm.ir/article-1-749-fa.html
1- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، ایران
2- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
3- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران ، lida.etemadfar@yahoo.com
چکیده: (5825 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماری های منتقلشونده از طریق غذا، یکی از مشکلات اصلی بهداشتی و اقتصادی بین کشورهای صنعتی و غیرصنعتی هستند. سروتیپهای سالمونلا بهعنوان یکی از مهمترین پاتوژن های غذا زاد در سراسر دنیا در نظر گرفته شده اند. طیور و تخممرغ منابع اصلی برای سروتیپ های مختلف بیماریزای سالمونلا در نظر گرفته می شوند. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع آلودگی سالمونلایی در تخممرغهای بومی و صنعتی در خرمآباد طی سال 2015 تا 2016 بود.
مواد و روشکار: در این مطالعۀ مقطعی ـ توصیفی، در مجموع 360 تخممرغ (180 بومی و 180صنعتی) از نواحی مختلف خرمآباد جمع آوری شد. تخممرغ ها بلافاصله تحت شرایط استریل به آزمایشگاه میکروبیولوژی منتقل شدند. بهمنظور تعیین آلودگی سالمونلایی، پس از کشت براساس روشهای متداول مرجع، پرگنه های مشکوک با استفاده از سروتایپینگ و PCR بررسی شدند.
یافتهها: نتایج حاکی از آن بود که 2 نمونه از 180 نمونه تخممرغ بومی (1/1 درصد) با استفاده از تکنیک PCR آلودگی سالمونلایی داشتند؛ اما هیچگونه آلودگی در تخممرغ های صنعتی وجود نداشت.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان میدهد اگرچه سالمونلا در تخممرغ های صنعتی یافت نشد، اما تخممرغ های بومی تولیدشده در مزارع کوچک ممکن است برای مصرفکنندگان خطرناک باشند و باعث گسترش سالمونلا در محیط شوند.
واژههای کلیدی: شیوع،
سالمونلا،
تخم مرغ،
PCR
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
میکروب شناسی مواد غذایی دریافت: 1396/6/4 | پذیرش: 1397/2/26 | انتشار الکترونیک: 1397/4/9