سال 12، شماره 2 - ( خرداد - تیر 1397 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 88-95 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Doulat A, Mahzounieh M R, shams N, Etemadfar L. Prevalence and Comparison of Salmonella Serotypes in Indigenous and Industrial Chicken Eggs Collected from Khorramabad Using Culture and PCR Methods . Iran J Med Microbiol. 2018; 12 (2) :88-95
URL: http://ijmm.ir/article-1-749-fa.html
دولت آذر، محزونیه محمدرضا، شمس نعمت، اعتمادفر لیدا. بررسی شیوع و مقایسۀ سـروتیپ‌های سالمونلا در نمونه تخم‌مرغ‌های طیور بومی و صنعتی شهرستان خرم‌آباد با استفاده از کشت و PCR. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1397; 12 (2) :88-95

URL: http://ijmm.ir/article-1-749-fa.html


1- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، ایران
2- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
3- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران ، lida.etemadfar@yahoo.com
چکیده:   (1929 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماری­ های منتقل‌شونده از طریق غذا، یکی از مشکلات اصلی بهداشتی و اقتصادی بین کشورهای صنعتی و غیرصنعتی هستند. سروتیپ­های سالمونلا به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پاتوژن­ های غذا زاد در سراسر دنیا در نظر گرفته شده ­اند. طیور و تخم‌مرغ منابع اصلی برای سروتیپ­ های مختلف بیماری­زای سالمونلا در نظر گرفته می ­شوند. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع آلودگی سالمونلایی در تخم‌مرغ­های بومی و صنعتی در خرم­آباد طی سال 2015 تا 2016 بود.
 مواد و روش‌کار: در این مطالعۀ مقطعی ـ توصیفی، در مجموع 360 تخم‌مرغ (180 بومی و 180صنعتی) از نواحی مختلف خرم­آباد جمع ­آوری شد. تخم‌مرغ ­ها بلافاصله تحت شرایط استریل به آزمایشگاه میکروبیولوژی منتقل شدند. به‌منظور تعیین آلودگی سالمونلایی، پس از کشت براساس روش‌های متداول مرجع، پرگنه­ های مشکوک با استفاده از سروتایپینگ و PCR بررسی شدند.
یافته‌ها: نتایج حاکی از آن بود که 2 نمونه از 180 نمونه تخم‌مرغ بومی (1/1 درصد) با استفاده از تکنیک PCR آلودگی سالمونلایی داشتند؛ اما هیچ‌گونه آلودگی در تخم‌مرغ­ های صنعتی وجود نداشت.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می­دهد اگرچه سالمونلا در تخم‌مرغ­ های صنعتی یافت نشد، اما تخم‌مرغ ­های بومی تولیدشده در مزارع کوچک ممکن است برای مصرف‌کنندگان خطرناک باشند و باعث گسترش سالمونلا در محیط شوند.
واژه‌های کلیدی: شیوع، سالمونلا، تخم مرغ، PCR
متن کامل [PDF 639 kb]   (373 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: ۱۳۹۶/۶/۴ | پذیرش: ۱۳۹۷/۲/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2019 All Rights Reserved | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.