سال 1، شماره 1 - ( بهار 1386 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 53-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soleimani Rahbar A, Golshani M, Fayyaz F, Rafiee Tabatabaei S, Moradi A. Detection of Mycoplasma DNA from the sperm specimens of infertile men by PCR . Iran J Med Microbiol 2007; 1 (1) :47-53
URL: http://ijmm.ir/article-1-73-fa.html
سلیمانی رهبر علی اکبر، گلشنی مریم، فیاض فریبا، رفیعی طباطبایی صدیقه، مرادی آرزو. شناسایی ژنوم مایکوپلاسما در اسپرم مردان نابارور به روش PCR. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1386; 1 (1) :47-53

URL: http://ijmm.ir/article-1-73-fa.html


1- گروه میکروبیولوژی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران ، pedircorg@yahoo.com
2- گروه میکروبیولوژی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران
3- مرکز تحقیقات عفونی اطفال، دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی تهران
چکیده:   (20792 مشاهده)
زمینه و اهداف: عفونت ژنیتال یکی از علل مهم ناباروری در مردان است. یک گروه از باکتری های مهم عامل ناباروری مایکوپلاسماها می باشند. این عفونت ها خصوصا انواع مزمن آنها با اثرات مخرب بر پارامترهای کیفی اسپرم و یا تنگی و انسداد مجاری ژنیتال باعث عقیمی مرد می شوند. از طرف دیگر با انتقال به همسر وی باعث عفونت ژنیتال، ناباروری و سقط می گردند. هدف از این تحقیق جداسازی مایکوپلاسماها از اسپرم مردان نابارور به روش PCR است. در این صورت تشخیص بموقع و درمان مناسب آن باعث بازگشت قدرت باروری به بیمار می شود.
روش بررسی: در این پروژه تعداد 100 مرد مبتلا به ناباروری مراجعه کننده بمراکز پس از معاینه و تایید بیماری توسط پزشک متخصص، و در صورت عدم مصرف آنتی بیوتیک از یک هفته قبل انتخاب شدند. نمونه اسپرم آنها بطور استریل گرفته شده و سپس سریعا به آزمایشگاه ارسال شد. نمونه ها برای بررسی وجود اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم و مایکوپلاسما هومینیس به روش PCR آزمایش شدند.
یافته ها: از 100 مرد مبتلا به ناباروری 33 نفر (33 درصد) PCR مثبت و آلوده به ارگانیسم های کلامیدیاها، مایکوپلاسما و اوره آپلاسما بودند. از این تعداد، 17 مورد اورآپلاسما اوره آلیتیکوم و 3 مورد مایکوپلاسماهومینیس جدا شده که در مجموع 20 مورد (20 درصد) نمونه ها را شامل شدند. سابقه عفونت واژینال و سقط در همسران این بیماران بررسی و مورد مقایسه قرار گرفت. از نمونه اسپرم بیماران اسپرموگرام نیز انجام گرفته و نتایج آن با جواب PCR مقایسه شد.
نتیجه گیری: آلودگی به مایکوپلاسماها در مردان نابارور باعث اتصال این ارگانیسم ها به اسپرماتوزوئیدها و بروز تغییرات اسپرموگرام شده و از طرفی با انتقال عفونت به همسران آنها ممکن است سقط جنین و ناباروری ایجاد کند. با توجه به مشکلات موجود بر سر راه کشت این میکروارگانیسم ها، بنظر می رسد استفاده از روش سریع و حساس PCR جهت تشخیص این باکتری ها در بیماران با ارزش باشد.
واژه‌های کلیدی: ناباروری، مایکوپلاسما، PCR
متن کامل [PDF 178 kb]   (4018 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب شناسی مولکولی
دریافت: 1392/8/19 | پذیرش: 1392/8/19 | انتشار الکترونیک: 1392/8/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.