زمینه و اهداف: لیستریا مونوسیتوژنز (Listeria monocytogenes) و لیستریا ایوانووی (L.ivanovii) دو گونهی بیماریزای جنس لیستریا هستند. لیستریا ایوانووی به دلیل نقش در سقط و سپتی سمی جنینی در حیوانات و گاهی بیماریزایی در انسان، از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به نقش لاشهی گوسفندان آلودهشده طی ذبح و فرآوری در ایجاد عفونتهای غذازاد در انسان و نگرانیهای زیاد در ارتباط با مقاومت لیستریا به آنتی بیوتیک های مختلف در سراسر جهان، در این مطالعه به بررسی آلودگی گوشت گوسفند به لیستریا ایوانووی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن پرداخته شد.
مواد و روش کار: 200 نمونه گوشت گوسفند از کشتارگاه اخذ گردید. از روش مغذی دو مرحلهای (method Two enrichment) استفاده و به کمک آزمایشهای بیوشیمیایی و آزمایش PCR، گونهی باکتری لیستریا شناسایی شد و به کمک روش انتشار دیسک، مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: میزان آلودگی به لیستریا در لاشههای گوسفند، 5/2 درصد (5 از 200) بود که هر پنج جدایه، لیستریا ایوانووی تشخیص داده شد. باکتری نسبت به چهار آنتی بیوتیک، مقاوم، در برابر شش آنتی بیوتیک، حساس و نسبت به پنج آنتیبیوتیک، نیمه حساس بود.
نتیجهگیری: با توجه به میزان آلودگی لاشههای گوسفندان به باکتری لیستریا ایوانووی و مقاومت آنتی بیوتیکی ارزیابیشده این باکتری، میبایست به نقش گوشت قرمز در انتقال گونههای لیستریا و استفاده صحیح و اصولی از آنتی بیوتیک ها علیه این باکتری، توجه گردد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |