سال 7، شماره 1 - ( بهار 1392 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 21-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khalili Borujeni F, Moshtaghi H, Bonyadian M. Study on contamination of sheep meat in Shahrekord area with Listeria ivanovii and determination its antibiotic resistance pattern . Iran J Med Microbiol 2013; 7 (1) :15-21
URL: http://ijmm.ir/article-1-51-fa.html
خلیلی بروجنی فرید، مشتاقی حمدالله، بنیادیان مجتبی. بررسی میزان آلودگی گوشت گوسفندان شهرستان شهرکرد به لیستریا ایوانووی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1392; 7 (1) :15-21

URL: http://ijmm.ir/article-1-51-fa.html


1- دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران ، fakha_vet@yahoo.com
2- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده‌ی دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
3- پژوهشکده‌ی بیماری‌های مشترک انسان و دام، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
چکیده:   (22491 مشاهده)

زمینه و اهداف: لیستریا مونوسیتوژنز (Listeria monocytogenes) و لیستریا ایوانووی (L.ivanovii) دو گونه‌ی بیماری‌زای جنس لیستریا هستند. لیستریا ایوانووی به دلیل نقش در سقط و سپتی سمی جنینی در حیوانات و گاهی بیماری‌زایی در انسان، از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به نقش لاشه‌ی گوسفندان آلوده‌شده طی ذبح و فرآوری در ایجاد عفونت‌های غذازاد در انسان و نگرانی‌های زیاد در ارتباط با مقاومت لیستریا به آنتی بیوتیک های مختلف در سراسر جهان، در این مطالعه به بررسی آلودگی گوشت گوسفند به لیستریا ایوانووی و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن پرداخته شد.

مواد و روش کار: 200 نمونه گوشت گوسفند از کشتارگاه اخذ گردید. از روش مغذی دو مرحله‌ای (method Two enrichment) استفاده و به کمک آزمایش‌های بیوشیمیایی و آزمایش PCR، گونه‌ی باکتری لیستریا شناسایی شد و به کمک روش انتشار دیسک، مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته‌ها: میزان آلودگی به لیستریا در لاشه‌های گوسفند، 5/2 درصد (5 از 200) بود که هر پنج جدایه، لیستریا ایوانووی تشخیص داده شد. باکتری نسبت به چهار آنتی بیوتیک، مقاوم، در برابر شش آنتی بیوتیک، حساس و نسبت به پنج آنتی‌بیوتیک، نیمه حساس بود.

نتیجه‌گیری: با توجه به میزان آلودگی لاشه‌های گوسفندان به باکتری لیستریا ایوانووی و مقاومت آنتی بیوتیکی ارزیابی‌شده این باکتری، می‌بایست به نقش گوشت قرمز در انتقال گونه‌های لیستریا و استفاده صحیح و اصولی از آنتی بیوتیک ها علیه این باکتری، توجه گردد.

متن کامل [PDF 586 kb]   (4568 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1392/8/16 | پذیرش: 1392/9/7 | انتشار الکترونیک: 1392/9/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.