Fazlara A, Maktabi S, Noori A. A survey on enterococci contamination of non-pasteurized ice-creams in Ahvaz using reference and impedance-splitting methods and determining the correlation between the methods. Iran J Med Microbiol 2010; 4 (3) :53-63
URL:
http://ijmm.ir/article-1-40-fa.html
فضل آرا علی، مکتبی سیاوش، نوری اشرف السادات. بررسی آلودگی به انتروکک دربستنیهای غیرپاستوریزه عرضه شده در اهواز با استفاده از دو روش مرجع و امپدانس و تعیین میزان تطابق آنها. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1389; 4 (3) :53-63
URL: http://ijmm.ir/article-1-40-fa.html
1- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
2- دامپزشک عمومی
چکیده: (19749 مشاهده)
زمینه و اهداف: انتروکک ها در بسیاری از کشورها بهعنوان میکروارگانیسم شاخص در موادغذایی مطرح هستند. آلودگی زیاد به آنها بیانگر وضعیت نامطلوب بهداشتی حاکم بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی است. هدف این مطالعه تعیین آلودگی بستنیهای غیر پاستوریزه عرضه شده در اهواز به انتروکک با دو روش مرجع و امپدانس و تعیین میزان تطابق آنها بود.
روش بررسی: 100 نمونه بستنی غیر پاستوریزه بهصورت تصادفی از 5 منطقه شهر اهواز در دو دوره 6 ماهه (فصول سرد و گرم) در سال 1388 جمعآوری شد. روش استاندارد مرجع مطابق دستورالعمل مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران انجام شد. روش امپدانس براساس ثبت نتایج حاصل از اندازه گیری تغییرات مقاومت الکتریکی (Media or M-Value) در محیط مایع اختصاصی انتروکک ها هر ده دقیقه یکبار انجام پذیرفت. میزان انطباق و معادله منحنی مذکور با استفاده از نرم افزار Excel بدست آمد. داده ها با آزمونهای T و مجذور کای تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: با دو روش استاندارد مرجع و امپدانس، بهترتیب 75 (75%) و 79(79%) نمونه دارای انتروکک بودند. حداکثر و حداقل مدتزمان صرف شده جهت دریافت نتایج بهروش امپدانس بهترتیب 81/22 و 72/6 ساعت بود که در مقایسه با حداقل زمان لازم به روش استاندارد مرجع، که 5 تا 6 شبانه روز است، از سرعت چشمگیری برخوردار بود. میزان تطابق (Correlation) روش امپدانس با روش مرجع یا استاندارد در بستنی های سنتی 85/87% بود.
نتیجه گیری: روش امپدانس در مدت زمان کوتاه تر، تعداد نمونه بیشتری را میتواند ارزیابی کند. در کنترل کیفی مواد غذایی دریافت نتایج در حداقل زمان ممکن و اطمینان از کیفیت محصول تولیدی مد نظر تولید کنندگان و مراکز نظارتی است. این روش می تواند جایگزین مناسبی برای روش های قدیمی و وقت گیر باشد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
باکتری شناسی پزشکی دریافت: 1392/8/6 | پذیرش: 1392/8/19 | انتشار الکترونیک: 1392/8/19