سال 16، شماره 6 - ( آذر - دی 1401 )                   جلد 16 شماره 6 صفحات 593-587 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbarizare M. Photodynamic Inactivation Property of Saffron (Crocus sativus) as a Natural Photosensitizer in Combination with Blue Light in Microbial Strains. Iran J Med Microbiol 2022; 16 (6) :587-593
URL: http://ijmm.ir/article-1-1558-fa.html
اکبری زارع محبوبه. ویژگی غیرفعال سازی فتودینامیک زعفران (Crocus sativus) به عنوان یک حساس کننده نور طبیعی در ترکیب با نور آبی در سویه های میکروبی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1401; 16 (6) :587-593

URL: http://ijmm.ir/article-1-1558-fa.html


گروه بیوتکنولوژی، سازمان تحقیقات علم و فناوری ایران، تهران، ایران ، mahboobeh_akbarizare@yahoo.com
چکیده:   (1526 مشاهده)

زمینه و اهداف:  غیرفعال سازی فوتودینامیک (PDI) یک استراتژی جدید برای از بین بردن میکروارگانیسم های بیماری زا به ویژه در زخم های عفونی است. PDI با استفاده از نور در ترکیب با یک حساس کننده نور رخ می دهد. یک رویکرد جدید در PDI از ترکیبات طبیعی به عنوان یک حساس کننده نور استفاده می کند. این مطالعه با هدف معرفی زعفران دم کرده (Crocus sativus) به عنوان یک حساس کننده نور طبیعی جدید در ترکیب با نور آبی برای ایجاد واکنش فوتوتوکسیک در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس (S. aureus) و Escherichia coli (E. coli) انجام شد.

مواد و روش کار:  برای PDI از سویه های جدا شده و استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس و E. coli و سویه استاندارد کاندیدا آلبیکنس استفاده شد. غلظت‌های مختلف نهایی (۱۰-۲/۵ میلی‌گرم در میلی‌لیتر) زعفران دم‌شده به‌عنوان حساس‌کننده نور با ۱۵ دقیقه انکوباسیون استفاده شد. یک LED آبی با ۵ دقیقه روشنایی به عنوان منبع نور اعمال شد. شاهد و تیمارها با استفاده از روش شمارش کلنی مقایسه شدند.

یافته ها:  استفاده از عصاره زعفران در ترکیب با LED آبی می‌تواند باعث ایجاد واکنش فوتوتوکسیک در باکتری‌های گرم منفی مشابه باکتری‌های گرم مثبت شود. پس از PDI، تفاوت معنی داری بین سویه های گرم مثبت و گرم منفی از نظر مرگ سلولی مشاهده نشد. بیشترین واکنش فوتوتوکسیک در تمامی باکتری ها در غلظت ۱۰ میلی گرم بر میلی لیتر از غلظت نهایی زعفران همراه با نور آبی با مرگ سلولی (CFU/mL) ۰/۶۵-۰/۷۵log۱۰ مشاهده شد. در غلظت ۲/۵ میلی گرم بر میلی لیتر از عصاره (کمترین غلظت)، بیشترین واکنش فوتوتوکسیک در سویه جدا شده استافیلوکوکوس اورئوس با کاهش ۰/۶۵log۱۰ (CFU/mL) مشاهده شد.

نتیجه‌گیری:  زعفران دم کرده همراه با نور آبی باعث ایجاد واکنش فوتوتوکسیک زیر کشنده در باکتری ها می شود. بر این اساس، می توان آن را به عنوان یک منبع طبیعی برای حساس کننده های نوری جدید پیشنهاد کرد.

متن کامل [PDF 1096 kb]   (766 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: مواد ضد میکروبی
دریافت: 1400/10/1 | پذیرش: 1401/2/27 | انتشار الکترونیک: 1401/6/18

فهرست منابع
1. Belete TM. Novel targets to develop new antibacterial agents and novel alternatives to antibacterial agents. Hum Microbiome J. 2019;11(100052):1-10. [DOI:10.1016/j.humic.2019.01.001]
2. Soleymani N, Sattari M, Sepehriseresht S, Daneshmandi S, Derakhshan. Evaluation of reciprocal pharmaceutical effects and antibacterial activity of Bunium persicum essential oil against some Gram positive and Gram negative bacteria. Iran J Med Microbiol. 2010;4(1):26-34.
3. Mai B, Gao Y, Li M, Wang X, Zhang K, Liu Q, et al. Photodynamic antimicrobial chemotherapy for Staphylococcus aureus and multidrug-resistant bacterial burn infection in vitro and in vivo. Int J Nanomedicine. 2017;12:5915-31. [DOI:10.2147/IJN.S138185] [PMID] [PMCID]
4. Negut I, Grumezescu V, Grumezescu AM. Treatment Strategies for Infected Wounds. Molecules. 2018;17(2):1-4. [DOI:10.3390/molecules23092392] [PMID] [PMCID]
5. Bowler PG, Duerden BI, Armstrong DG. Wound Microbiology and Associated Approaches to Wound Management. Clin Microbiol Rev. 2001;14(2):244-69. [DOI:10.1128/CMR.14.2.244-269.2001] [PMID] [PMCID]
6. Akbarizare M. GC-MS Analysis and Antimicrobial Activity of an Iranian Traditional Medicinal Smoke (Anbarnasara). J Med Microbiol Infect Dis. 2021;9(3):148-55. [DOI:10.52547/JoMMID.9.3.148]
7. Aljarrah K, M-Ali AL-Akhras, Al-Khalili DJ, Ababneh Z. The feasibility of using saffron to reduce the photosensitivity reaction of selected photosensitizers using Red Blood Cells and Staphylococcus Aureus Bacteria as targets. Photodiagnosis Photodyn Ther. 2020;29(101590):1- 21. [DOI:10.1016/j.pdpdt.2019.101590] [PMID]
8. Kashef N, Akbarizarea M, Kamrava SK. Effect of sub-lethal photodynamic inactivation on the antibiotic susceptibility and biofilm formation of clinical Staphylococcus aureus isolates. Photodiagnosis Photodyn Ther. 2013;10(4):368- 73. [DOI:10.1016/j.pdpdt.2013.02.005] [PMID]
9. Gonçalves MLL, Mota ACCd, Deana AM, Cavalcante LAdS, Horliana ACRT, Pavani C, et al. Antimicrobial photodynamic therapy with Bixa orellana extract and blue LED in the reduction of halitosis-A randomized, controlled clinical trial. Photodiagnosis Photodyn Ther. 2020;30(101751):1- 7. [DOI:10.1016/j.pdpdt.2020.101751] [PMID]
10. Nesi-Reis V, Lera-Nonose DSSL, Oyama J, Silva-Lalucci MPP, Demarchi IG, Aristides SMA, et al. Contribution of photodynamic therapy in wound healing: A systematic review. Photodiagnosis Photodyn Ther. 2018;21:294-305. [DOI:10.1016/j.pdpdt.2017.12.015] [PMID]
11. Habibi M, Gheibi N, Nooroozi J, Pour TN, Hashemi HJ, Khosroshahi N, et al. Effects of low-power laser irradiation on the growth of staphylococcus aureus with and without the presence of caffeic acid. Iran J Med Microbiol. 2011;5(1):34-42.
12. Abrahamse H, Hamblin MR. New photosensitizers for photodynamic therapy. Biochem J. 2016;473(4):347-64. [DOI:10.1042/BJ20150942] [PMID] [PMCID]
13. Sperandio FF, Huang Y-Y, Hamblin MR. Antimicrobial Photodynamic Therapy to Kill Gram-negative Bacteria. Recent Pat Antiinfect Drug Discov. 2013;8(2):108-20. [DOI:10.2174/1574891X113089990012] [PMID] [PMCID]
14. Ghorbani J, Rahban D, Aghamiri S, Teymouri A, Bahador A. Photosensitizers in antibacterial photodynamic therapy: an overview. Laser Ther. 2018;27(4):293- 302. [DOI:10.5978/islsm.27_18-RA-01] [PMID] [PMCID]
15. Martí M, Diretto G, Aragones V, Frusciante S, Ahrazem O, Gomez-Gomez L, et al. Efficient production of saffron crocins and picrocrocin in Nicotiana benthamiana using a virus-driven system Metab Eng. 2020;2020(61):238- 50. [DOI:10.1016/j.ymben.2020.06.009] [PMID]
16. Javadi B, Sahebkar A, Emami SA. A Survey on Saffron in Major Islamic Traditional Medicine Books. Iran J Basic Med Sci. 2013;16(1):1- 11.
17. Samarghandian S, Boskabady MH, Davoodi S. Use of in vitro assays to assess the potential antiproliferative and cytotoxic effects of saffron (Crocus sativus L.) in human lung cancer cell line. Pharmacogn Mag. 2010;6(24):309- 14 [DOI:10.4103/0973-1296.71799] [PMID] [PMCID]
18. Soheilipur K, Khazdair MR, Moezi SA, Mahmoudirad G. Comparing the effects of saffron, lippia, and saffron-lippia combination on anxiety among candidates for coronary angiography. AJP. 2021;11(5):515- 26.
19. Fard NR, Mahdipour HH, Hedayati MH, Esmaili M. Evaluation of cytotoxic effects of aqueous - methanolic saffron extract on Vero, HeLa and Hep2 cell lines using MTT assay method. Iran J Med Microbiol. 2011;4(4):59-65.
20. Escribanoa J, Alonsob G-L, Coca-Pradosc M, Fernhdeza J-A. Crocin, safranal and picrocrocin from saffron (Crocus sativus L.) inhibit the growth of human cancer cells in vitro. Cancer Lett. 1995;100(1996):23-30. [DOI:10.1016/0304-3835(95)04067-6]
21. Ghaffari S, Roshanravan N. Saffron; An updated review on biological properties with special focus on cardiovascular effects. Biomed Pharmaco ther. 2019;109:21-7. [DOI:10.1016/j.biopha.2018.10.031] [PMID]
22. Mykhailenko O, Petrikaitė V, Korinek M, El-Shazly M, Chen B-H, Yen C-H, et al. Bio-guided bioactive profiling and HPLCDAD fingerprinting of Ukrainian saffron (Crocus sativus stigmas): moving from correlation toward causation. BMC Complement Med Ther. 2021;21(203):1-15. [DOI:10.1186/s12906-021-03374-3] [PMID] [PMCID]
23. Amanpour A, Kelebek H, Selli S. GLC/HPLC Methods for Saffron (L.). InBioactive Molecules in Food 2019 (pp. 1987-2035). Springer, Cham. [DOI:10.1007/978-3-319-78030-6_42]
24. Khazdair MR, Boskabady MH, Hosseini M, Rezaee R, Tsatsakis AM. The effects of Crocus sativus (saffron) and its constituents on nervous system: A review. Avicenna J Phytomed. 2015;5(5): 376-91.
25. Khorasany AR, Hosseinzadeh H. Therapeutic effects of saffron (Crocus sativus L.) in digestive disorders: a review. Iran J Basic Med Sci. 2016;19(5):455- 69.
26. Noraddin Hosseinpour A, Ghorban AN, Govani G, Gholam AR, Ahad Y. Identification of Apo- Carotenoids' Crocin and Crocetin Isomers in Saffron Crude Extracts by HPLC Coupled to Atmospheric Pressure Chemical Ionization and High Resolution Orbitrap Mass Spectrometry. Journal of Saffron Agronomy and Technology. 2016;1(4):291-9.
27. Khorasani G, Hosseinimehr SJ, Zamani P, Ghasemi M, Ahmadi A. The Effect of Saffron (Crocus Sativus) Extract for Healing of Second-degree Burn Wounds in Rats. Keio J Med. 2008;57(4):190-5. [DOI:10.2302/kjm.57.190] [PMID]
28. Sun Y, Ogawa R, Xiao B-H, Feng Y-X, Wu Y, Chen L-H, et al. Antimicrobial photodynamic therapy in skin wound healing: A systematic review of animal studies. Int Wound J. 2020;17:285-99. [DOI:10.1111/iwj.13269] [PMID] [PMCID]
29. Church D, Elsayed S, Reid O, Winston B, Lindsay R. Burn Wound Infections. Clin Microbiol Rev. 2006;19(2):403- 34. [DOI:10.1128/CMR.19.2.403-434.2006] [PMID] [PMCID]
30. Khashei R, Navabi Z, Mohebi S, Samadi N. Antibiotic Resistance Among Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa and Acinetobacter baumannii Isolates Obtained From Shiraz Nemazi Hospital ICU Wards. Iran J Med Microbiol. 2018;12(4):294-300. [DOI:10.30699/ijmm.12.4.294]
31. García I, Ballesta S, Gilaberte Y, Rezusta A, Pascual Á. Antimicrobial photodynamic activity of hypericin against methicillin-susceptible and resistant Staphylococcus aureus biofilms. Future Microbiol. 2015;10(3):347-56. doi: 10.2217/fmb.14.114. [DOI:10.2217/fmb.14.114] [PMID]
32. Parvathy KS, Negi PS, Srinivas P. Antioxidant, antimutagenic and antibacterial activities of curcumin-β-diglucoside. Food Chem. 2009;115(1):265- 71. [DOI:10.1016/j.foodchem.2008.12.036]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.