سال 15، شماره 3 - ( خرداد - تیر 1400 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 360-352 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abiri R, Aliabadi M, Kadivarian S, Borji S, Moradi J, Alvandi A. Potentially Probiotic Bacteria Isolated from Preparation Stages of Kermanshahi Traditional Fat. Iran J Med Microbiol 2021; 15 (3) :352-360
URL: http://ijmm.ir/article-1-1121-fa.html
عبیری رامین، علی آبادی مینو، کدیوریان سپیده، برجی سروش، مرادی ژاله، الوندی امیرهوشنگ. باکتری های دارای پتاسیل پروبیوتیک جداشده از مراحل آماده سازی روغن کرمانشاهی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1400; 15 (3) :352-360

URL: http://ijmm.ir/article-1-1121-fa.html


1- مرکز تحقیقات باروی و ناباروری، دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
2- کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه میکروب‌شناسی، دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
3- مرکز تحقیقات تکنولوژی پزشکی، پژوهشکده فناوری‌های سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
4- مرکز تحقیقات تکنولوژی پزشکی، پژوهشکده فناوری‌های سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران ، ah_alvandi@kums.ac.ir
چکیده:   (4912 مشاهده)

زمینه و اهداف :  خوراکی‌های تخمیری مانند ماست، پنیر، شیر تخمیری، کره شیر، کشک، کره دوغ و روغن محلی به‌عنوان یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی در شهر های غرب ایران مثل کرمانشاه مصرف می‌شود. روغن محلی کرمانشاهی به صورت سنتی از کره دوغ به دست می‌آید. مروری بر متون منتشرشده نشان داد که تا به حال مطالعه‌ای برای جداسازی باکتری‌های پروبیوتیک از مراحل آماده‌سازی روغن محلی کرمانشاهی انجام نشده است. بنابراین هدف از انجام این مطالعه جداسازی و تعیین هویت باکتری‌ها با تمرکز روی باکتری‌های تولیدکنندۀ اسید لاکتیک با استفاده از روش‌های کشت و توالی‌یابی بود.
مواد و روش کار :  ۱۵ نمونه از هر یک از محصولات ماست، کره سنتی و روغن محلی کرمانشاهی از استان کرمانشاه جمع‌آوری شد. هر نمونه رقیق‌سازی و هموژن شد و سپس روی محیط‌های انتخابی برای رشد باکتری‌های اسید لاکتیک رشد داده شد. توالی‌یابی بر پایۀ ژن ۱۶SrRNA برای تایید نهایی هر یک از ایزوله‌ها استفاده گردید.
یافته ها :  پس از کشت روی محیط‌های MRS و M۱۷ تحت شرایط هوازی و بی‌هوازی، ۷۸ سویه مختلف باکتریایی جداسازی شد و به‌وسیله تست‌های بیوشیمیایی رایج تعیین هویت گردید. فراوانی باکتری‌های جداشده از همۀ نمونه‌ها شامل ۴۸/۷۱% لاکتوباسیلوس، ۳۳/۳۳% استرپتوکوکوس، ۶/۴۱% انتروکوکوس و ۶/۴۱% باسیلوس بود. جنس‌های لاکتوباسیلوس، انتروکوکوس و باسیلوس به ترتیب از ۸۴/۴۴%، ۵۷/۷۸%، ۱۱/۱۱% و ۵۶/۱۵% هر سه نوع نمونه جداسازی شد.
نتیجه‌گیری :  بر اساس یافته‌های ما باکتری‌های اسید لاکتیک و سایر میکرارگانیسم‌هایی که پتانسیل پروبیوتیک دارند در روغن محلی کرمانشاهی یافت می‌شوند. خصوصیات پروبیوتیکی این ایزوله‌ها و اثرات مصرف روغن محلی کرمانشاهی حاوی این ارگانیسم‌ها بر سلامت انسان نیاز به مطالعات و آنالیزهای بیشتری دارد. با اثبات حضور این باکتری‌ها ممکن است روغن محلی کرمانشاهی را در دستۀ مواد غذایی فراسودمند قرار گیرد.

متن کامل [PDF 696 kb]   (1445 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب شناسی مواد غذایی
دریافت: 1399/2/13 | پذیرش: 1399/9/15 | انتشار الکترونیک: 1400/4/7

فهرست منابع
1. Angmo K, Kumari A, Bhalla TC. Probiotic characterization of lactic acid bacteria isolated from fermented foods and beverage of Ladakh. LWT-food Sci Technol. 2016;66:428-35. [DOI:10.1016/j.lwt.2015.10.057]
2. Fguiri I, Ziadi M, Atigui M, Ayeb N, Arroum S, Assadi M, et al. Isolation and characterisation of lactic acid bacteria strains from raw camel milk for potential use in the production of fermented Tunisian dairy products. Int J Dairy Technol. 2016;69(1):103-13. [DOI:10.1111/1471-0307.12226]
3. Lim S-M, Im D-S. Screening and characterization of probiotic lactic acid bacteria isolated from Korean fermented foods. J Microbiol Biotechnol. 2009;19(2):178-86. [DOI:10.4014/jmb.0804.269] [PMID]
4. Bhattarai RR, Gautam N, Nawaz MA, Das SKL. Isolation and identification of dominant lactic acid bacteria from dahi: an indigenous dairy product of Nepal Himalayas. J Microbiol, Biotechnol Food Sci. 2016;5(4):358. [DOI:10.15414/jmbfs.2016.5.4.358-363]
5. Tabatabaei Yazdi F, Alizadeh Behbahani B, Mohebbi M, Mortazavi SA, Ghaitaranpour A. Identification of lactic acid bacteria isolated from Tarkhineh, a traditional Iranian fermented food. Sci J Microbiol. 2012;1.
6. Lourens-Hattingh A, Viljoen BC. Yogurt as probiotic carrier food. Int dairy J. 2001;11(1-2):1-17. [DOI:10.1016/S0958-6946(01)00036-X]
7. Adolfsson O, Meydani SN, Russell RM. Yogurt and gut function. Am J Clin Nutr. 2004;80(2):245-56. [DOI:10.1093/ajcn/80.2.245] [PMID]
8. Ghafoorunissa G. Role of trans fatty acids in health and challenges to their reduction in Indian foods. Asia Pacific J Clin Nutr. 2008;17:212-5.
9. Ahmadiasl N, Alipour MR, Andalib S, Ebrahimi H. Effect of ghee oil on blood fat profile and passive avoidance learning in male rats. 2008.
10. Bahrami GR, Rahi H, Pyravi-Vanak Z. Change in fatty acids composition of milk products during the traditional Ghee-making process. J Kerman Uni Med Sci. 2000;7(1):14-9.
11. Ritchie LE, Burke KF, Garcia-Mazcorro JF, Steiner JM, Suchodolski JS. Characterization of fecal microbiota in cats using universal 16S rRNA gene and group-specific primers for Lactobacillus and Bifidobacterium spp. Vet microbiology. 2010;144(1-2):140-6. [DOI:10.1016/j.vetmic.2009.12.045] [PMID]
12. Song D, Ibrahim S, Hayek S. Recent application of probiotics in food and agricultural science. Probiotics. 2012 Oct 3;10:1-34.. [DOI:10.5772/50121]
13. Araújo EA, dos Santos Pires AC, Pinto MS, Jan G, Carvalho AF. Probiotics in dairy fermented products. Rijeja: Intech. 2012 Oct 3:129-48.
14. Narimani, T., Tarinejad, A., Hejazi, M. Isolation and identification of lactic acid bacteria from traditional dairy products of Kleibar, Heris and Varzaghan. Food Hyg, 2013; 3(3 (11)): 23-37.
15. Ebrahimi MT, Ouweh AC, Hejazi MA, Jafari P. Traditional Iranian dairy products: A source of potential probiotic lactobacilli. African J Microbiol Res. 2011;5(1):20-7.
16. Yu J, Wang H, Zha M, Qing Y, Bai N, Ren Y, et al. Molecular identification and quantification of lactic acid bacteria in traditional fermented dairy foods of Russia. J Dairy Sci. 2015;98(8):5143-54. [DOI:10.3168/jds.2015-9460] [PMID]
17. Sadeghi A, Ebrahimi M. Isolation, molecular identification and evaluation of the probiotic properties of dominant Lactobacillus in whole wheat sourdough. J Microb World. 2016 Aug 1;9(2):133-44.
18. Kia Dalirif F, Sadeghi A, Khomeiri M, Kashaninejad M, Aalami M. Evaluating the antimicrobial properties of Lactobacillus brevis isolated from whole barley sourdough. Food Science and Technology. 2018;15(2):247-57.
19. Jamaly N, Benjouad A, Bouksaim M. Probiotic potential of Lactobacillus strains isolated from known popular traditional Moroccan dairy products. Br Microbiol Res J. 2011;1(4):79. [DOI:10.9734/BMRJ/2011/438]
20. Chen T, Wang L, Li Q, Long Y, Lin Y, Yin J, et al. Functional probiotics of lactic acid bacteria from Hu sheep milk. BMC Microbiol. 2020;20(1):1-12. [DOI:10.1186/s12866-020-01920-6] [PMID] [PMCID]
21. Sabir F, Beyatli Y, Cokmus C, Onal‐Darilmaz D. Assessment of potential probiotic properties of Lactobacillus spp., Lactococcus spp., and Pediococcus spp. strains isolated from kefir. J Food Sci. 2010;75(9):M568-M73. [DOI:10.1111/j.1750-3841.2010.01855.x] [PMID]
22. Masuda T, Kimura M, Okada S, Yasui H. Pediococcus pentosaceus Sn26 inhibits IgE production and the occurrence of ovalbumin-induced allergic diarrhea in mice. Biosci, Biotechnol, Biochem. 2010:0912261784-. [DOI:10.1271/bbb.90656] [PMID]
23. Dorri K, Namdar N, HemayatkhahJahromi V. Isolation of lactobacilli from dairy products and their effects on the main pathogenic bacteria in stomach and intestine. Med Lab J. 2013 Apr 10;7(1):22-8.
24. Arqués JL, Rodríguez E, Langa S, Landete JM, Medina M. Antimicrobial activity of lactic acid bacteria in dairy products and gut: effect on pathogens. BioMed Res Int. 2015;2015. [DOI:10.1155/2015/584183] [PMID] [PMCID]
25. Vélez MP, Hermans K, Verhoeven T, Lebeer S, Vanderleyden J, De Keersmaecker S. Identification and characterization of starter lactic acid bacteria and probiotics from Columbian dairy products. J Appl Microbiol. 2007;103(3):666-74. [DOI:10.1111/j.1365-2672.2007.03294.x] [PMID]
26. The isolation of lactic acid bacteria from local dairy products of Gorgan township with the ability to inhibit the growth of some gastrointestinal pathogens. Koohsari H, Rashti Z, Arab Sh. J Food Microbiol. 2019;6(3):22-36.
27. Azat R, Liu Y, Li W, Kayir A, Lin D-b, Zhou W-w, et al. Probiotic properties of lactic acid bacteria isolated from traditionally fermented Xinjiang cheese. J Zhejiang Uni Sci B. 2016;17(8):597-609. [DOI:10.1631/jzus.B1500250] [PMID] [PMCID]
28. Kiran KA, Appaiah KA, Appaiah S. Extension of Shelf Life of Curd--An Indian Fermented Milk by Using A New Isolate of Brevibacillus Brevis Strain as Starter Culture. Innov Rom Food Biotechnol. 2012 Mar 1(10).
29. Najafi T, Eghtesadi S, Rezaei M, Daneshvar K. The effect of Kermanshahi animal oil on serum lipid profile in healthy men. Behbood J. 2010;14(4).
30. Idoui T, Boudjerda J, Leghouchi E, Karam NE. Lactic acid bacteria from" Sheep's Dhan", a traditional butter: Isolation, identification and major technological traits. Grasas Aceites. 2009 Jun 30;60(2):177-83. [DOI:10.3989/gya.085408]
31. Sengun IY, Nielsen DS, Karapinar M, Jakobsen M. Identification of lactic acid bacteria isolated from Tarhana, a traditional Turkish fermented food. Int J food Microbiol. 2009;135(2):105-11. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2009.07.033] [PMID]
32. Guarner F, Perdigon G, Corthier G, Salminen S, Koletzko B, Morelli L. Should yoghurt cultures be considered probiotic? Br J Nutr. 2005;93(6):783-6. [DOI:10.1079/BJN20051428] [PMID]
33. Tsai C-C, Chou L-C, Lai S-E, Huang C-C. Effect of cholesterol lowering multiplex lactic acid bacteria on lipid metabolism in a hamster model. African J Microbiol Res. 2016;10(20):708-16. [DOI:10.5897/AJMR2015.7719]
34. MATAR C, VALDEZ JC, MEDINA M, RACHID M, PERDIGON G. Immunomodulating effects of milks fermented by Lactobacillus helveticus and its non-proteolytic variant. J Dairy Res. 2001;68(4):601-9. [DOI:10.1017/S0022029901005143] [PMID]
35. Garsa AK, Kumariya R, Sood SK, Kumar A, Kapila S. Bacteriocin production and different strategies for their recovery and purification. Probiotics Antimicrob Proteins. 2014 Mar 1;6(1):47-58. [DOI:10.1007/s12602-013-9153-z] [PMID]
36. Silva LF, Casella T, Gomes ES, Nogueira MCL, De Dea Lindner J, Penna ALB. Diversity of lactic acid bacteria isolated from Brazilian water buffalo mozzarella cheese. J Food Sci. 2015;80(2):M411-M7. [DOI:10.1111/1750-3841.12771] [PMID]
37. Adnan M, Patel M, Hadi S. Functional and health promoting inherent attributes of Enterococcus hirae F2 as a novel probiotic isolated from the digestive tract of the freshwater fish Catla catla. PeerJ. 2017;5:e3085. [DOI:10.7717/peerj.3085] [PMID] [PMCID]
38. Li B, Zhan M, Evivie SE, Jin D, Zhao L, Chowdhury S, et al. Evaluating the safety of potential probiotic Enterococcus durans KLDS6. 0930 using whole genome sequencing and oral toxicity study. Front Microbiol. 2018;9:1943. [DOI:10.3389/fmicb.2018.01943] [PMID] [PMCID]
39. Hassanzadazar H, Ehsani A, Mardani K. Antibacterial activity of Enterococcus faecium derived from Koopeh cheese against Listeria monocytogenes in probiotic ultra-filtrated cheese. In: Veterinary research forum: an international quarterly journal 2014 (Vol. 5, No. 3, p. 169). Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia, Iran.
40. Torres-Llanez M, Vallejo-Cordoba B, Díaz-Cinco M, Mazorra-Manzano M, González-Córdova A. Characterization of the natural microflora of artisanal Mexican Fresco cheese. Food Control. 2006;17(9):683-90. [DOI:10.1016/j.foodcont.2005.04.004]
41. Beerepoot M, Ter Riet G, Nys S. Lactobacilli versus antibiotics to prevent urinary tract infections: a randomized, double-blind, noninferiority trial in postmenopausal women. Arch Intern Med. 2012;172(9):704-12. [DOI:10.1001/archinternmed.2012.777] [PMID]
42. Bettache G, Fatma A, Miloud H, Mebrouk K. Isolation and identification of lactic acid bacteria from Dhan, a traditional butter and their major technological traits. World Appl Sci J. 2012;17(4):480-8.
43. Franz CM, Huch M, Abriouel H, Holzapfel W, Gálvez A. Enterococci as probiotics and their implications in food safety. Int J Food Microbiol. 2011;151(2):125-40. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2011.08.014] [PMID]
44. Franz CM, Stiles ME, Schleifer KH, Holzapfel WH. Enterococci in foods-a conundrum for food safety. Int J Food Microbiol. 2003;88(2-3):105-22. [DOI:10.1016/S0168-1605(03)00174-0]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.