Sabahi M, esmaeili R, dastan D, Alikhani M Y. Antibacterial Activity of Aqueous and Alcoholic Extracts of Garlic and Aloe Vera Against Clinical Isolates of Staphylococcus aureus,
Pseudomonas aeruginosa and E.coli
. Iran J Med Microbiol 2018; 12 (4) :288-293
URL:
http://ijmm.ir/article-1-833-fa.html
صباحی محمدمهدی، اسماعیلی رسول، دستان دارا، علیخانی محمدیوسف. بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره آبی و الکلی سیر و آلوئهورا روی ایزولههای بالینی استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا و اشریشیا کلی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1397; 12 (4) :288-293
URL: http://ijmm.ir/article-1-833-fa.html
1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- دستیار ارولوژی، بیمارستان امام رضا (ع)، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
3- گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
4- گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، alikhani@umsha.ac.ir
چکیده: (7759 مشاهده)
qزمینه و هدف: استافیلوکوک اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا و اشریشیا کلی از مهمترین باکتریهای عامل عفونتهای بیمارستانی هستند که مقاومتهای آنتیبیوتیکی چندگانه دارند. مشکلات موجود در درمان عفونتهای ناشی از ایزولههای مقاوم میکروبی، عاملی برای بررسی داروهای جایگزین از جمله گیاهان دارویی است.
مواد و روش کار: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی اثر ضدمیکروبی عصاره آبی و الکلی سیر و آلوئهورا روی ۶۳ ایزوله بالینی سودوموناس آئروژینوزا، استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی بررسی شده است. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره با روش سریال دایلوشن متد انجام شد.
یافتهها و بحث: در تست MIC و MBC ایزولههای بالینی اشریشیا کلی بیشترین حساسیت را به عصاره آبی سیر (با میانگین MIC و MBC بهترتیب ۲۳۶/۸ و ۶/ ۴۷۳ میلیگرم در هر میلیلیتر) و عصاره الکلی سیر (با میانگین MIC و MBC بهترتیب ۳۲۹/۶ و ۶۵۹/۶ میلیگرم در هر میلیلیتر) نشان دادند (۰/۰۵›P). همچنین ایزولههای بالینی استافیلوکوکوس اورئوس بهترتیب بیشترین حساسیت را به عصاره الکلی سیر، عصاره آبی سیر و الکلی آلوئهورا با میانگین MIC بهترتیب ۱۵۶/۸، ۱۸۸/۸ و ۱۹۸/۴ میلیگرم در هر میلیلیتر نشان دادند. نتایج مطالعه نشان داد ایزولههای بالینی سودوموناس آئروژینوزا نسبت به هر دو عصاره سیر و آلوئهورا مقاوم است. با توجه به اثر ضدباکتریایی قابلملاحظه عصـاره آبی و الکلی سیر و نیز عصاره الکلی آلوئهورا روی باکتریهای بیماریزا که در ایجاد انواع عفونتهای مخـرب و بیمارسـتانی نقـش دارد، ایـن عصارهها میتواند جایگزین داروهای طبیعی شود.
نوع مطالعه:
مقاله کوتاه پژوهشی |
موضوع مقاله:
باکتری شناسی پزشکی دریافت: 1397/2/27 | پذیرش: 1397/7/14 | انتشار الکترونیک: 1397/10/19