سال 9، شماره 2 - ( تابستان 1394 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 62-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amiri Kojouri S, Raefi A, Amiri Kojouri N. Studying the potential of xanthan gum production by local bacterial isolate of Iran. Iran J Med Microbiol. 2015; 9 (2) :56-62
URL: http://ijmm.ir/article-1-335-fa.html
امیری کجوری صبا، رائفی علی، امیری کجوری نسیم. بررسی پتانسیل تولید صمغ زانتان توسط جدایه باکتریایی بومی ایران. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1394; 9 (2) :62-56

URL: http://ijmm.ir/article-1-335-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن ، Saba_amiri12@yahoo.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
چکیده:   (11714 مشاهده)

زمینه و اهداف: صمغ زانتان یک بیوپلیمر پلی­ساکاریدی است که توسط باکتری­های جنس زانتوموناس تولید می­شود. هدف از این مطالعه بررسی پتانسیل تولید صمغ زانتان توسط جدایه باکتریایی بومی ایران است.

مواد و روش کار: در این پژوهش، تولید زانتان توسط سویه جدید و بومی Xanthomonas Campestris strain saba.ton و باکتری زانتوموناس کامپستریس PTCC 1473 بررسی شد است. به‌منظور تولید صمغ، باکتری­ها پس از فعال شدن در محیط YDC Broth و تولید زیست‌توده به میزان کافی به محیط کشت تولید صمغ (Production Culture) منتقل گردیدند. به‌منظور تولید وزن خشک سلولی، محیط تخمیر رقیق و سانتریفوژ شد، محلول رویی برای جداسازی زانتان از رسوب توده سلولی جدا و پس از رسوب زانتان با اتانول محلول سازی مجدد و جداسازی با سانتریفوژ انجام و وزن خشک زانتان تعیین گردید.

یافته‌ها: بر اساس مقایسه سویه بومی با سویه استاندارد، سویه بومی رشد سریع­تری داشته است (رشد سویه بومی طی 24 ساعت، سویه مرجع طی 48 ساعت). کلنی­ سویه بومی در مقایسه با سویه استاندارد روی محیط کشت، زردتر، بزرگ‌تر و لزج‌تر بود. دو باکتری خصوصیات بیوشیمیایی یکسانی داشتند. وزن خشک زانتان تولیدشده توسط سویه بومی g/100ml  1/08 و سویه استاندارد 0.73 g/100ml    بود.

نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که باکتری Xanthomonas Campestris strain saba.ton به‌عنوان یک سویه بومی، نسبت به سویه استاندارد زانتوموناس کامپستریس PTCC 1473 بدون بهینه‌سازی در شرایط رشد دارای پتانسیل بالایی در تولید زانتان است و می­توان، با خالص‌سازی زانتان تولیدشده، آن را در صنایع مختلف به کار برد.

واژه‌های کلیدی: زانتوموناس، صمغ زانتان، بومی
متن کامل [PDF 509 kb]   (4601 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی میکروبی
دریافت: 1393/6/10 | پذیرش: 1393/10/20 | انتشار الکترونیک: 1394/4/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.