سال 10، شماره 3 - ( مرداد - شهریور 1395 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 38-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farazandehnia N. The evaluation of antimicrobial effect of fermented Probiotic milk produced lactobacillus casei ،Lactobacillus plantarum , Bifidobacterium and Bifidobacterium angultum. Iran J Med Microbiol. 2016; 10 (3) :31-38
URL: http://ijmm.ir/article-1-298-fa.html
فرازنده نیا نفیسه. بررسی اثر ضد میکروبی شیر پروبیوتیک تخمیری تهیه شده با سویه‌های لاکتوباسیلوس کازئی ، لاکتو باسیلوس پلانتاروم ، بیفیدوباکتر بیفیدوم و بیفیدوباکتر آنگولتوم. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1395; 10 (3) :38-31

URL: http://ijmm.ir/article-1-298-fa.html


دانشگاه داروسازی، واحد پردیس بین الملل داشگاه علوم پزشکی، تهران، ایران ، farazandeh_2005@yahoo.com
چکیده:   (7685 مشاهده)

   زمینه و اهداف: تولید فرآورده‌های پروبیوتیک می‌تواند در سلامتی و پیشگیری از بیماری­ها به ویژه بیمارهای گوارشی و عفونت‌ها  مؤثر باشند. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی شیر پروبیوتیک تخمیری تهیه شده با استفاده از سویه‌های متنوعLactolactobacillus ، Bifidobacterium می‌باشد

    مواد و روش کار: در این مطالعه  پایداری شیر  پروبیوتیک در سه شرایط دمایی37و 4 و 25 درجه سلسیوس تغییرات pH و همچنین اثر ضد میکروبی فرآورده تولیدی با استفاده از دو باکتری استاندارد   Staphylococcus aureus ATCC 29737  وSalmonella typhimurium ATCC 14028  بررسی شد

   یافته‌ها: نتایج عبارت بودند از، حداکثر میزان رشد باکتری‌های پروبیوتیک 107 CFU /mL در ساعت هجدهم ، بعد از زمان اولیه (t=0) که این تعداد در زمان‌های بعدی آزمایش نیز ثابت ماند،  تغییر معنی داری در pH نیز مشاهده نشد و  میزان باکتری بیماریزا در فراورده پروبیوتیکی حدود  log 3 کاهش پیدا کرد که نشان دهنده اثر ضد میکروبی شیر پروبیوتیک می‌باشد.

    نتیجه‌گیری: در این بررسی پایدار بودن باکتری های پروبیوتیک در فرآورده تخمیری،pH  مناسب شیر پروبیوتیک تخمیری برای مصرف و اثر ضد میکروبی  فرآورده پروبیوتیکی  تأیید شد.

متن کامل [PDF 521 kb]   (4033 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1393/4/9 | پذیرش: 1394/9/9 | انتشار الکترونیک: 1395/7/25

فهرست منابع
1. human origin: Correlation with in vivo findings. American Journal of Clinical Nutrition. (2001) 73(2): 386-392.
2. Gill HS. Stimulation of the immune system by lactic cultures. Int. Dairy J. (1998) 8: 535-544. [Article]
3. Artih A, Rekhit N, Michael M. Detection of bacteriocins produced bye Lactobacillus plantarum strains isolated from different food. Microbiol J. (1993) 75: 117-123. [PubMed]
4. Waard R, Garssen J, Bokken GCAM, Vos JG. Antagonistic activity of Lactobacillus casei strain Shirota against gastro intestinal Listeria monocytogenes infection in rats. Int. J. Food Microbiol. (2002) 73: 93-100. [PubMed]
5. Colombel JF, Cortot A, Neut C, Romond C. Yogurt with Bifidobacterium longum reduces erythromycin-induced gastrointestinal effects. Lancet. (1987) 2(8549): 43 [PubMed]
6. Adams MR. Hall CJ Growth inhibition of food born pathogen by lactic acid and acetic acid and their mixtures. Int. J. Food Science Technol, (1988) 23: 287-92. [Article]
7. Fazeli MR, Amirmozafari N, Golbooi nejad R,Jamalifar H. Antagonistic action of watermelon Juiceprobioticated using different strain of Lactobacilli against Salmonella Typhimurium. Iranian J Publ Health 2007, 36(4):70-3 [Article]
8. Aroutcheva AA, Simoes JA, Faro S. Antimicrobial protein produced by vaginal Lactobacillus acidophilus that inhibits Gradnerella vaginalis. Infect. Dis. Obstet. Gynecol. (2001) 9: 33-39. [PubMed]
9. Bernet MF, Coconnier MH, Kerneis S, Chauviere G, Fourniat J, Servin AL Inhibition of adhesion of enteroinvasive pathogen to human intestinal Caco-2 cells by Lactobacillus acidophilus strain Lb decrease bacterial invasion. FEMS Microbiol. Left. (1993) 110: 299-305. [PubMed]
10. Collins JK, Thornton G, O′Sullivan GO. Selection of probiotics strains for human application. Int. Dairy J. (1998) 8: 487-490. [Article]
11. Fuller. R. Probiotics in man and animals: A Review. J. Appl. Bacteriol. (1989) 66: 365-378 [PubMed]
12. Ishibashi N, Yamazaki S. Probiotic and safety. Am. J. Clin. Nutr. (2001) 73: 465-470 [PubMed]
13. Busta F, Leighton S, Sui J, Brady L. 16s ribosomal DNA analysis of the feacal Lactobacilli composition of human subjects consuming a probiotic strain Lactobacillus acidophilus NCFM(R). J. Appl. Microbiol. (2002) 93: 907-912.
14. Kumar. R, Kumar Mishra. N, Malik. M. A role of probiotic beverages in human health with special references to probiotic milk. Asian Pac. J. Health Sci, 2014; 1(3): 162-173 [Article]
15. Vrese.Md, Schrezenmeir.J. Probiotics and non-intestinal infectious conditions. British Journal of Nutrition, (2002),88(1):59–66 [PubMed]
16. Huang, Y. & Adams M. C. (2004). Invitro assessment of the upper gastrointestinal tolerance of potential probiotic dairy propioni bacteria. International Journal of Food Microbiology, 91, 253-260 [PubMed]
17. Ostlie, H. M., Treimo, J. & Narvhus, J. A. (2005). Effect of temperature on growth andmetabolism of probiotic bacteria in milk. International Dairy Journal, 15, 989– 997. [Article]
18. Georgieva, R., Iliev, I., Haertle, T., Chobert, J. M. Ivanova, I. & Danova, S. (2009). Technological properties of candidate probiotic Lactobacillus plantarum strains. International Dairy Journal, 19, 696–702. [Article]
19. Ronka, E., Malinen, E., Saarela, M., Koski, M. R., Aarnikunnas, J. & Palva, A. (2003). Probiotic and milk technological properties of Lactobacillus brevis.International Journal of Food Microbiology, 83, 63– 74 [PubMed]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.