سال 7، شماره 2 - ( تابستان 1392 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 58-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shokrani E, Bouzari M, Nahvi I, Kasra Kermanshahi R. Isolation of Lactic Acid Bacteria Bacteriophages from Dairy Products. Iran J Med Microbiol. 2013; 7 (2) :51-58
URL: http://ijmm.ir/article-1-184-fa.html
شکرانی الناز، بوذری مجید، نحوی ایرج، کسری کرمانشاهی روحا. جداسازی باکتریوفاژهای باکتری های لاکتیک از صنایع لبنی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1392; 7 (2) :58-51

URL: http://ijmm.ir/article-1-184-fa.html


1- دانشگاه اصفهان
2- دانشگاه اصفهان ، bouzari@sci.ui.ac.ir
3- دانشگاه الزهرا
چکیده:   (19290 مشاهده)

زمینه و هدف: لاکتوکوکوس لاکتیسیکی از مهم ترین میکروارگانیسمهای مورد استفاده به عنوان استارتر در صنایع لبنی برای تولید محصولات تخمیری شیر است. لذا باکتریوفاژهای مربوط به این میکروارگانیسم به دلیل تأثیرات منفی روی فرآیند تخمیر، تهدیدی جدی برای صنایع لبنی می باشند.

مواد و روش ها: نمونه های شیر خام از نظر آلودگی باکتریوفاژی مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه ها پس از سانتریفیوژ، با فیلتر های سر سرنگی با اندازه منافذ 45/ 0میکرو متر فیلتر شدند. هر کدام از مایع فیلتر شده ها به کشت باکتری در محیط M17 که در ابتدای فاز رشد لگاریتمیبود اضافه شدند. از روش آگار دو لایه برای بررسی ایجاد پلاک استفاده شد. پس از جداسازی فاژ ها از پلاک و تغلیظ آن ها، از روش تهیه سریال رقت برای تعیین میزان فاژ استفاده شد. از میکروسکوپ الکترونی برای مشاهده و بررسی جزئیات ساختاری باکتریوفاژ ها استفاده شد.

یافته‌ها: در نهایت دو باکتریوفاژ مختلف مشاهده و شناسایی گردیدند. یکی از آنها دارای سر شش وجهی(هگزاگونال) با اندازه 30 ×45 نانومتر و دم انعطاف پذیر به طول 70 نانومتر بود که به نظر رسید از خانواده سیفوویریده باشد. باکتریوفاژ دوم از لحاظ مورفولوژیکی دارای سر ۶ وجهی (هگزاگونال) با اندازه 53×60 نانومتر و دم کوتاه، متعلق به پودوویریده بود.

نتیجه‌گیری: در این مطالعه برای اولین بار دو فاژ از تعداد کمی از نمونه های شیر آزمایش شده جداسازی گردید.  اینکه در مقاله حاضر درصد نسبتا کمی از نمونه های شیر حاوی فاژ بودند ولی با این وجود اهمیت کنترل فاژ در طی مراحل مختلف هرگز کاهش نمی یابد. چون با انتشار وسیع در سطح یک کارخانه می تواند بسیار زیانبار باشد.

متن کامل [PDF 415 kb]   (3753 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی میکروبی
دریافت: 1392/9/14 | پذیرش: 1392/10/17 | انتشار الکترونیک: 1393/1/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.