سال 14، شماره 5 - ( مهر - آبان 1399 )                   جلد 14 شماره 5 صفحات 408-424 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Masoomshahi T, Ehsani J, Ebrahimi M. Isolation and Identification of Predominant Lactic Acid Bacterial Flora From Oat Bran Sourdough and Their Antifungal Ability. Iran J Med Microbiol. 2020; 14 (5) :408-424
URL: http://ijmm.ir/article-1-989-fa.html
معصوم شاهی طاهره، احسانی جلال، ابراهیمی مریم. جداسازی و شناسایی فلور باکتری‌های اسید لاکتیک (LAB) غالب از خمیر ترش سبوس جو دوسر و بررسی قابلیت ضد قارچی آنها. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1399; 14 (5) :408-424

URL: http://ijmm.ir/article-1-989-fa.html


1- مرکز تحقیقات سلامت فراورده های غذایی، دارویی و طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
2- مرکز تحقیقات سلامت فراورده های غذایی، دارویی و طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران ، Jalal.ehsani@gmail.com
چکیده:   (1073 مشاهده)
زمینه و اهداف: گسترش فزایندۀ مصرف محصولات تخمیری صنعتی به جای فرآورده‌های سنّتی منجر به از دست رفتن بسیاری از باکتری‌های اسید لاکتیک خصوصاً نژادهای تولیدکنندۀ ترکیبات زیست فعال می‌گردد. هدف از مطالعۀ حاضر جداسازی، شناسایی مولکولی و بررسی قابلیت ضد قارچی جدایه‌های لاکتیکی بر رشد Aspergillus niger بود.
مواد و روش کار: پس از خرید سبوس جو دوسر از بازار شهرستان گرگان در سال 1398، تهیۀ خمیر ترش، جداسازی و شناسایی باکتری‌های غالب در آزمایشگاه میکروب‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان انجام شد. سپس فعالیت ضد قارچی جدایه‌های لاکتیکی و روماند آنها بر ضد A. niger بررسی گردید. در نهایت شناسایی ترکیبات روماند فاقد سلول جدایۀ لاکتیکی با کمک دستگاه کروماتوگرافی گازی/ طیف سنج جرمی انجام شد.
یافته‌ها: Lactobacillus brevis و Lactobacillus sakei به ترتیب با 25/30 و 47/18 درصد دارای بیشترین میزان بازدارندگی علیه A. niger بودند. همچنین حداقل غلظت بازدارندگی روماند L. brevis و L. sakei بر ضد A. niger 3 درصد بود، که مشخص شد تاثیر بیشتر روماند L. brevis، به‌واسطۀ حضور ترکیبات استری، فنلی و باربیتورات بود.       
نتیجه‌گیری: جدایه‌های لاکتیکی غالب خمیر ترش‌های سبوس جو دوسر و همچنین پالیدۀ کشت آنها از قابلیت ضد قارچی مناسبی علیه A. niger برخوردار بودند، پس میتوانند به‌عنوان کشت آغازگر یا کشت همراه در فرآوری محصولات تخمیری نظیر خمیر ترش با هدف کاهش فساد قارچی استفاده شوند.
متن کامل [PDF 748 kb]   (88 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (299 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1398/8/14 | پذیرش: 1399/2/26 | انتشار الکترونیک: 1399/7/14

فهرست منابع
1. Gupta RC. Chapter 55 - Aflatoxins, ochratoxins and citrinin. In: Gupta RC, editor. Reproductive and Developmental Toxicology. San Diego: Academic Press; 2011. p. 753-63. [DOI:10.1016/B978-0-12-382032-7.10055-4]
2. Wild CP, Montesano R. A model of interaction: aflatoxins and hepatitis viruses in liver cancer aetiology and prevention. Cancer Lett. 2009;286(1):22-8. [DOI:10.1016/j.canlet.2009.02.053] [PMID]
3. Silva JFM da, Peluzio JM, Prado G, Madeira JEGC, Silva MO, de Morais PB, et al. Use of probiotics to control aflatoxin production in peanut grains. Sci World J. 2015;2015:1-8. [DOI:10.1155/2015/959138] [PMID] [PMCID]
4. Gálvez A, Abriouel H, López RL, Omar N Ben. Bacteriocin-based strategies for food biopreservation. Int J Food Microbiol. 2007;120(1-2):51-70. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2007.06.001] [PMID]
5. Zargari A. Medicinal Plants. 7th ed. Tehran university; 2011. 870 p.
6. Salehi sormaghi MH. Medicinal Plants and Phytotherapy. 3rd ed. Donyaye Taghzieh; 2010. 440 p.
7. Demirbaş F, İspirli H, Kurnaz AA, Yilmaz MT, Dertli E. Antimicrobial and functional properties of lactic acid bacteria isolated from sourdoughs. LWT-Food Sci Technol. 2017;79:361-6. [DOI:10.1016/j.lwt.2017.01.067]
8. Sadeghi A, Raeisi M, Ebrahimi M, Sadeghi B. Antifungal activity of Pediococcus pentosaceus isolated from whole barley sourdough. J food Qual hazards Control. 2016;3(1):30-6.
9. AOAC. In official methods of analysis. Association of official analytical chemists. 17th ed. 2010.
10. Jones RJ, Hussein HM, Zagorec M, Brightwell G, Tagg JR. Isolation of lactic acid bacteria with inhibitory activity against pathogens and spoilage organisms associated with fresh meat. Food Microbiol. 2008;25(2):228-34. [DOI:10.1016/j.fm.2007.11.001] [PMID]
11. Yang E, Fan L, Jiang Y, Doucette C, Fillmore S. Antimicrobial activity of bacteriocin-producing lactic acid bacteria isolated from cheeses and yogurts. Amb Express. 2012;2(1):48. [DOI:10.1186/2191-0855-2-48] [PMID] [PMCID]
12. Magnusson J, Schnürer J. Lactobacillus coryniformis subsp. coryniformis strain Si3 produces a broad-spectrum proteinaceous antifungal compound. Appl Environ Microbiol. 2001;67(1):1-5. [DOI:10.1128/AEM.67.1.1-5.2001] [PMID] [PMCID]
13. Ammor S, Tauveron G, Dufour E, Chevallier I. Antibacterial activity of lactic acid bacteria against spoilage and pathogenic bacteria isolated from the same meat small-scale facility: 1-Screening and characterization of the antibacterial compounds. Food Control. 2006;17(6):454-61. [DOI:10.1016/j.foodcont.2005.02.006]
14. Wang H, Yan Y, Wang J, Zhang H, Qi W. Production and characterization of antifungal compounds produced by Lactobacillus plantarum IMAU10014. PLoS One. 2012;7(1):e29452. [DOI:10.1371/journal.pone.0029452] [PMID] [PMCID]
15. Gürbüz I, Akyüz Ç, Yeşilada E, Şener B. Anti-ulcerogenic effect of Momordica charantia L. fruits on various ulcer models in rats. J Ethnopharmacol. 2000;71(1-2):77-82. [DOI:10.1016/S0378-8741(99)00178-6]
16. Gobbetti M. The sourdough microflora: interactions of lactic acid bacteria and yeasts. Trends Food Sci Technol. 1998;9(7):267-74. [DOI:10.1016/S0924-2244(98)00053-3]
17. Holzapfel WH, Wood BJB. Lactic acid bacteria in contemporary perspective. In: The genera of lactic acid bacteria. Springer; 1995. p. 1-6. [DOI:10.1007/978-1-4615-5817-0_1]
18. Katina K, Juvonen R, Laitila A, Flander L, Nordlund E, Kariluoto S, et al. Fermented wheat bran as a functional ingredient in baking. Cereal Chem. 2012;89(2):126-34. [DOI:10.1094/CCHEM-08-11-0106]
19. Şimşek Ö, Çon AH, Tulumogˇlu Ş. Isolating lactic starter cultures with antimicrobial activity for sourdough processes. Food Control. 2006;17(4):263-70. [DOI:10.1016/j.foodcont.2004.10.011]
20. Robert H, Gabriel V, Fontagné-Faucher C. Biodiversity of lactic acid bacteria in French wheat sourdough as determined by molecular characterization using species-specific PCR. Int J Food Microbiol. 2009;135(1):53-9. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2009.07.006] [PMID]
21. Crowley S, Mahony J, Van Sinderen D. Comparative analysis of two antifungal L actobacillus plantarum isolates and their application as bioprotectants in refrigerated foods. J Appl Microbiol. 2012;113(6):1417-27. [DOI:10.1111/jam.12012] [PMID]
22. Rejiniemon TS, Hussain RR, Rajamani B. In-vitro functional properties of Lactobacillus plantarum isolated from fermented ragi malt. South Ind J Biol Sci. 2015;1(1):15-23. [DOI:10.22205/sijbs/2015/v1/i1/100437]
23. Di Biase M, Lavermicocca P, Lonigro SL, Valerio F. Lactobacillus brevis-based bioingredient inhibits Aspergillus niger growth on pan bread. Ital J Agron. 2014;146-51. [DOI:10.4081/ija.2014.614]
24. Manini F, Casiraghi MC, Poutanen K, Brasca M, Erba D, Plumed-Ferrer C. Characterization of lactic acid bacteria isolated from wheat bran sourdough. LWT-food Sci Technol. 2016;66:275-83. [DOI:10.1016/j.lwt.2015.10.045]
25. Coda R, Cassone A, Rizzello CG, Nionelli L, Cardinali G, Gobbetti M. Antifungal activity of Wickerhamomyces anomalus and Lactobacillus plantarum during sourdough fermentation: identification of novel compounds and long-term effect during storage of wheat bread. Appl Environ Microbiol. 2011;77(10):3484-92. [DOI:10.1128/AEM.02669-10] [PMID] [PMCID]
26. Yan B, Zhao J, Fan D, Tian F, Zhang H, Chen W. Antifungal activity of Lactobacillus plantarum against Penicillium roqueforti in vitro and the preservation effect on Chinese steamed bread. J Food Process Preserv. 2017;41(3):e12969. [DOI:10.1111/jfpp.12969]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2020 All Rights Reserved | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.