Feizabadi M, Bahrmand A, Heidarieh P, Shojaee H. Using of multilocus enzyme electrophoresis to study the heterogenicity of clinical isolates of Mycobacterium kansasii. Iran J Med Microbiol 2008; 1 (4) :1-11
URL:
http://ijmm.ir/article-1-96-fa.html
فیض آبادی محمدمهدی، بهره مند احمدرضا، حیدریه پروین، شجاعی حسین. بررسی هتروژنیستی سویه های مایکوباکتریوم کانزاسی جدا شده از نمونه های بالینی با روش MEE. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1386; 1 (4) :1-11
URL: http://ijmm.ir/article-1-96-fa.html
1- گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، mfeizabadi@tums.ac.ir
2- بخش تحقیقات سل و بیماری های ریوی انیستیتو پاستور
3- گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه اصفهان
چکیده: (14996 مشاهده)
زمینه و اهداف: با استفاده از روش MEE که کارایی آن در مطالعات اپیدمیولوژیک و تاکسونومی بر روی باکتری های مختلف به اثبات رسیـده است، هویت ژنتیکی و روابط خویشاوندی سویه های متعلق به گونه مایکوباکتریوم کانزاسی که در بخش تحقیقات سل و بیماری های ریوی از بیماران جدا شده بود مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: در این پژوهش با استفاده از روش MEE، 9 سویه ایرانی و 12 سویه غیر ایرانی از گونه مایکوباکتریوم کانزاسی برای 12 لوکوس آنزیمی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. از این سویه ها بعد از کشت برروی محیط LJ وBACTEC 13A با روش سونیکاسیون بر روی یخ آنزیم های مورد مطالعه استخراج گردید. عصاره آنزیمی با استفاده ژل نشاسته الکتروفورز افقی گردیده و آنزیم های مربوطه با استفاده از افزودن سوبسترای مربوطه به صورت محلول و یا Agar overlay که منجر به تغییرات کروموژنی در سطح ژل می گردید مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج حاصله نشـان دهنده تفرق ژنتیکی نسبتا زیـاد بین سویه هـای این گونه و حضـور زیر گونه هـای متفاوت در آن می باشد. همچنین نتایج نشان دهنده عدم دقت تست های بیوشیمیایی در تعیین هویت باکتری در پاره ای از موارد بود.
نتیجه گیری:سویه های ایرانی مایکوباکتریوم کانزاسی از تنوع ژنتیکی زیادی برخوردار می باشند. زیاد بودن فواصل ژنتیکی در بین سویه های مایکوباکتریوم کانزاسی احتمالا به دلیل عدم جداسازی سویه های حد واسط می باشد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
اپیدمیولوژی مولکولی دریافت: 1392/8/23 | پذیرش: 1392/8/23 | انتشار الکترونیک: 1392/8/23