سال 13، شماره 4 - ( مهر - آبان 1398 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 320-310 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shojaemehr M, Alamholo M. Antibacterial Activity of Alcoholic and Aqueous Extracts of Various Organs of Citrus medica on 10 Human Pathogenic in Vitro. Iran J Med Microbiol 2019; 13 (4) :310-320
URL: http://ijmm.ir/article-1-946-fa.html
شجاعی مهر محدثه، علم هولو مصطفی. فعالیت آنتی‌باکتریایی عصاره های الکلی و آبی اندام‌های مختلف بالنگ (Citrus medica) روی ده پاتوژن انسانی در شرایط آزمایشگاهی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1398; 13 (4) :310-320

URL: http://ijmm.ir/article-1-946-fa.html


1- گروه بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
2- گروه بیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه کوبانی، کوبانی، سوریه ، mostafa.alamholo@yahoo.com
چکیده:   (4803 مشاهده)

زمینه و هدف: گیاهان دارویی به دلیل عوارض جانبی کمتر برای ساخت آنالوگ هایسنتزی در صنعت داروسازی به کار می ­روند. هدف از این تحقیق، بررسی فعالیت آنتی‌باکتریایی و آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های پوست بالنگ علیه ۱۰ باکتری بیماری‌زای انسانی و بررسی فیتوشیمیایی متابولیت‌های ثانویۀ عصاره‌ها در شرایط آزمایشگاهی بود.
روش بررسی: پوست رنگی و پوست سفید گیاه بالنگ (Citrusmedica) از شهر رامسر، استان مازندران، ایران زیر نظر کارشناسان مرکز تحقیقات مرکبات در سال  ۱۳۹۳ جمع‌آوری شدند.  فعالیت آنتی‌باکتریایی به روش انتشار چاهک در آگار، مقدار فنول کل با روش فولین سیوکالتو، مقدار فلاونوئید کل با روش کلرید آلومینیوم و خواص آنتی‌اکسیدانی با روش DPPH بررسی شدند. بررسی فیتوشیمیایی متابولیت‌های ثانویه انجام شد. 
 یافته‌ها و بحث: بیشترین اثر بازدارنگی مربوط به عصاره متانولی پوست رنگی بر روی باکتری­ باسیلوس سرئوس مشاهده شدIC۵۰ عصاره متانولی پوست رنگی، سفید و آسکوربیک‌ اسید به ترتیب ۰/۱۵۰۵، ۰/۱۷۳۸ و ۰/۱۰۹۵ میلی­ گرم در میلی­ لیتر محاسبه گردید. مقدار فنول کل پوست رنگی و سفید به ترتیب ۱۰۹/۵ و ۱۰۵/۶ (mgGAE/g) و فلاونوئید ۳/۵۳ و ۳/۰۲ (mgQ/g) بدست آمد. حضور آلکالوئید در عصاره متاولی پوست رنگی و حضور ساپونین و تانن در عصاره متانولی پوست سفید تأیید شد. از این گیاه دارویی به دلیل خواص آنتی‌باکتریایی می‌توان جهت تولید آنتی بیوتیک‌های کنترل کننده پاتوژن‌های بیماریزای انسانی استفاده کرد.

متن کامل [PDF 1010 kb]   (1652 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله کوتاه پژوهشی | موضوع مقاله: مواد ضد میکروبی
دریافت: 1398/4/8 | پذیرش: 1398/8/9 | انتشار الکترونیک: 1398/10/29

فهرست منابع
1. Alamhulu M, Nazeri S. Investigation antibacterial and antioxidant activities of alcoholic extracts of flower and root Dendrostellera lesserti on some human pathogenic bacteria. Sci J Hamdan Univ Med Sci. 2015; .21(4): 277-285.
2. Ahonkhai I, Ba A, Edogun O, Mu U. Antimicrobial activities of the volatile oils of Ocimum bacilicum L. and Ocimum gratissimum L. (Lamiaceae) against some aerobic dental isolates. Pak J Pharm Sci. 2009; 22:405-9.
3. Adedeji GB, Fagade, Oyelade AA. Prevalence of Pseudomonas aeruginosa in clinical samples and its sensitivity to citrus extract. Afr J Biomed Res. 2007; 2(10):183-187. [DOI:10.4314/ajbr.v10i2.50625]
4. Changqing W, Chen F, Wang X, Kim HJ, He GQ, Haley-Zitlin V, Huang G. Antioxidant constituents in feverfew (Tanacetum parthenium) extract and their chromatographic quantification. Food Chem. 2006; 96:220-227. [DOI:10.1016/j.foodchem.2005.02.024]
5. Alamhulu M, Nazeri S. The in vitro antibacterial activity of different organs hydroalcoholic extract of Dendrostellera lesserti. Journal of Plant Researches. 2016; 29(3): 534-542.
6. Wiegand I, Hilpert K, Hancock RE. Agar and broth dilution methods to determine the minimal inhibitory concentration (MIC) of antimicrobial substances. Nat Protoc 2008; 3(2): 163-175. [DOI:10.1038/nprot.2007.521] [PMID]
7. Chang WC, Sei CK, Soon SH, Bong KC, Hye JA, Min YL, Sang HP, Soo, K.K. Antioxidant activity and free radical scavenging capacity between Korean medicinal plants and flavonoids by assay-guided comparison. Plant Science. 2002; 163:1161-1168. [DOI:10.1016/S0168-9452(02)00332-1]
8. Pourmorad F, Hosseinimehr S, Shahabimajd N. Antioxidant activity, phenol and flavonoid contents of some selected iranian medicinal plants. African J Biotechnol. 2006; 5(11):1142-1145.
9. Stojicevic SS, Stanisiavljevic IT, Velickovic DT, Veljkovic VB, Lazic M.L. Comparative screening of the anti-oxidant and antimicrobial activities of Sempervivum marmoreum L. extracts obtained by various extraction techniques. J Serb Chem Soc. 2008; 73(6): 597-60. [DOI:10.2298/JSC0806597S]
10. Harborne J B. Phytochemical methods. 3th ed. A guide to modern techniques of plant analysis. London. UK .P: 5-7; 1998.
11. Kabra AO, Bairagi GB, Mahamuni AS, Wanare RS. In Vitro antimicrobial activity and phytochemical analysis of the peels of Citrus medica L. Int J Res Pharm Biomed Sci. 2012; 3(1):34-37.
12. Choudhury S, Datta S, Talukdar AD, Choudhury MD. Phytochemistry of the Family Bignoniaceae- A review. AUJSAT. 2011; 7(1):145-150.
13. Mouly PP, Arzouyan CR, Gaydou EM, Estienne JM. Differentiation of citrus juices by factorial discriminant analysis using liquid chromatography of flavonone glycosides . J Agric Food Chem. 1994; 42: 70-79. [DOI:10.1021/jf00037a011]
14. Abeysinghe DC, Li X, Sun CD, Zhang WS, Zhou CH, Chen KS. Bioactive compounds and antioxidant capacities in different edible tissues of citrus fruit of four species. Food Chemistry. 2007; 104: 1338-1344. [DOI:10.1016/j.foodchem.2007.01.047]
15. Ghasemi K, Ghasemi Y, Ebrahimzadeh MA. Antioxidant activity, phenol and flavonoid contents of 13 citrus species peels and tissues. Pak J Pharm Sci. 2009; 22: 277-281.
16. Menichini F, Loizzo MR, Tundis R, Bonesi M, Conforti F, Marrelli M, Statti G, Menichinim F. Comparative chemical composition, antioxidant activity and acetylcholinesterase inhibition of Citrus medica and Citrus bergamia. Planta Med. 2007; 73: 468. [DOI:10.1055/s-2007-987248]
17. Jayap raksha GK , patil B. in vitro evaiuation of the antioxidant activities in fruit extracts from citron and blood orange . Food chem. 2007; 101:410-418. [DOI:10.1016/j.foodchem.2005.12.038]
18. Sheikhlar AR, Alimon HM, Daud Saad CR, Shanagi H. Screening of Morus alba, Citrus limon and Trigonella foenum-graecum extracts for antimicrobial properties and phytochemical compounds. Journal of Biological Sciences. 2013; 13: 386-392. [DOI:10.3923/jbs.2013.386.392]
19. Kumar S, Marwaha N, Singh D, umar V. Evaluation the antibacterial activity of plant extracts against bacterial pathogenes. JDDT. 2012; 2(4):182-185. [DOI:10.22270/jddt.v2i4.244]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.