سال 1، شماره 1 - ( بهار 1386 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 38-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saifi M, Pourshafie M, Borhani K, Rahimi F, Soltandallal M. An investigation of aac(6')-le-aph(2")-lagene in MDR and HLGR Enterococcus faecalisand E. faeciumstrains isolated from clinical samples. Iran J Med Microbiol 2007; 1 (1) :33-38
URL: http://ijmm.ir/article-1-71-fa.html
سیفی مهناز، پورشفیع محمدرضا، برهانی کتایون، رحیمی فاتح، سلطان دلال محمدمهدی. بررسی وجود ژن aac(6')-le-aph(2'')-la در سویه های انتروکوکوس فکالیس و انتروکوکوس فیسیوم چند مقاومتی و مقاوم به مقادیر بالای جنتامایسین. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1386; 1 (1) :33-38

URL: http://ijmm.ir/article-1-71-fa.html


1- بخش باکتری شناسی، گروه پاتوبیولوژی،دانشکده بهداشت دانشگاه تهران
2- بخش باکتری شناسی ،دانشگاه پاستورایران
3- بخش باکتری شناسی، گروه پاتوبیولوژی،دانشکده بهداشت دانشگاه تهران ، soltanda@tums.ac.ir
چکیده:   (18997 مشاهده)
زمینه و اهداف: انتروککها نقش مهمی را در ایجاد عفونت های بیمارستانی دارند و وجود سویه های چند مقاومتی در بین آنها، درمان این نوع عفونتها را به یک معضل بهداشتی تبدیل کرده است. انتروککها می توانند برخی ژنهای مقاومت به آمینوگلیکوزیدها را بصورت اکتسابی بدست آورند. محصول این ژنها آنزیمهایی هستند که باعث تغییر در ساختار آمینوگلیکوزیدها شده و در نهایت این امر منجر به حذف اثر سینرژیسم باکتریسیدال خواهد شد. یکی از مهمترین ژنهای ایجاد کننده مقاومت به مقادیر بالای جنتامایسین aac(6')-le-aph(2'')la است. هدف از این مطالعه بررسی شیوع سویه های آنتروکوکوس فکالیس و آنتروکوکوس فسیوم چند مقاومتی و همچنین مقاوم به مقادیر بالای جنتامایسین در نمونه های کلینیکی با تاکید بر روی وجود ژن aac(6')-le-aph(2'')-la می باشد.
روش بررسی: بدنبال کشت اولیه 437 نمونه بالینی ارجاع شده به 5 بیمارستان و 3 آزمایشگاه خصوصی در شهر تهران، جمعا 300 سویه انتروکک جداسازی گردید و پس از انجام آزمایشات بیوشیمیایی و تعیین جنس و گونه باکتری، با استفاده از روش دیسک دیفوزیون تست سنجش حساسیت آنتی بیوتیکی برای 11 آنتی بیوتیک آمپی سیلین، تتراسیکلین، اریترومایسین، سیپروفلوکسازین، جنتامایسین دوز بالا، ونکومایسین، کوتریموکسازول، کوئینو پریستین – دالفو پریستین (سینرسید)، لینه زولید، تیکوپلانین و نیتروفورانتوئین انجام شد. مکانیزم مولکولی مقاومت به جنتامایسین با دوز بالا در دو گونه ذکر شده توسط تشخیص ژن aac(6')-le-aph(2'')-la با روش PCR بررسی گردید.
یافته ها: در مجموع کل سویه های بدست آمده، درصد گونه فکالیس در مقایسه با گونه فیسیوم به ترتیب %81.3 و %18.7 بود. گونه های فیسیوم مقاومت نسبتا بالاتری به آنتی بیوتیک های مورد مطالعه در مقایسه با گونه های فکالیس نشان دادند. درصد سویه های چند مقاومتی در گونه فکالیس %50 و در گونه فیسیوم %95 بدست آمد. این ارقام در خصوص سویه های مقاوم به مقادیر بالای جنتامایسین به ترتیب 19.5 و 23.5 درصد بودند و کلیه این سویه ها دارای MIC بالاتر از 1024 میکروگرم در میلی لیتر بودند. 83 درصد از سویه های فکالیس و 100 درصد از سویه های فیسیوم دارای ژن aac(6')-le-aph(2'')-la بودند.
نتیجه گیری: با توجه به درصد بالای سویه های چند مقاومتی و HLGR در بین جمعیت انتروککی مورد مطالعه و همچنین شیوع بالای ژن aac(6')-le-aph(2'')-la در بین سویه های HLGR، نشان دهنده ارتباط قوی این ژن با ایجاد مقاومت به مقادیر بالای جنتامایسین است که این خود بیانگر این نگرانی است که چنانچه در طول زمان، انتقال این ژن به سویه های حساس به جنتامایسین با روندی فزاینده اتفاق بیفتد، با مشکلات اساسی در درمان این نوع عفونتها مواجه خواهیم شد و این قضیه در دراز مدت نیاز به پیدایش نسل های تازه از آمینوگلیکوزیدها و یا آنتی بیوتیکهای جدید را می طلبد.
متن کامل [PDF 203 kb]   (2780 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب شناسی مولکولی
دریافت: 1392/8/19 | پذیرش: 1392/8/19 | انتشار الکترونیک: 1392/8/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.