سال 10، شماره 6 - ( بهمن - اسفند 1395 )                   جلد 10 شماره 6 صفحات 43-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arbab Soleimani N, Kasra Kermanshahi R, Yakhchali B. The Effect of Prebiotic Chitosan on the growth and antimicrobial characteristic of Probiotic lactobacilli. Iran J Med Microbiol 2017; 10 (6) :34-43
URL: http://ijmm.ir/article-1-600-fa.html
ارباب سلیمانی نازیلا، کسری کرمانشاهی روحا، یخچالی باقر. تأثیر پری‌بیوتیک کیتوزان بر رشد و خاصیت ضد میکروبی لاکتوباسیلوس های پروبیوتیکی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1395; 10 (6) :34-43

URL: http://ijmm.ir/article-1-600-fa.html


1- گروه میکروب‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، دامغان، ایران ، nazilaarbab@yahoo.co.uk
2- گروه زیست‌شناسی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
3- پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری، تهران، ایران
چکیده:   (12288 مشاهده)

زمینه و اهداف: امروزه پری‌بیوتیک‌ها ازنظر تحریک رشد و فعالیت باکتری‌های روده‌ای مفید (پروبیوتیک‌ها)، خصوصیات ضد میکروبی و ضد توموری بسیار موردتوجه قرارگرفته‌اند. هدف از این تحقیق، بررسی اثر پری‌بیوتیک کیتوزان بر رشد باکتری‌های پروبیوتیک و خاصیت ضد میکروبی آن‌ها است.

مواد و روش کار: این تحقیق در سال 1389 به منظور بررسی اثر پری‌بیوتیک کیتوزان بر میزان رشد باکتری‌های پروبیوتیک 1643 Lactobacillus acidophilus PTCC  و Lactobacillus casei PTCC 1608 با استفاده از رسم منحنی رشد این باکتری‌ها در حضور غلظت‌های مختلف پری‌بیوتیک کیتوزان انجام شد و همچنین اثر این پری‌بیوتیک بر خاصیت ضد میکروبی باکتری‌های پروبیوتیک علیه باکتری بیماری‌زای E.coli با استفاده از روش اثر کشت کامل و انتشار دیسک بررسی شد.

یافته‌ها: بر اساس آزمایش‌های انجام‌شده مشخص شد که رشد دو باکتری پروبیوتیک در حضور کیتوزان افزایش یافت و مؤثرترین غلظت پری بیوتیک کیتوزان 6/5 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر به دست آمد. خاصیت ضد میکروبی باکتری‌های پروبیوتیک این تحقیق در حضور کیتوزان علیه E.coli به‌ویژه انتروهموراژیک اشریشیاکلی (EHEC) در مقایسه بازمانی که خاصیت ضد میکروبی باکتری‌های پروبیوتیک به‌تنهایی بررسی شد، افزایش یافت.

نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های این تحقیق پری‌بیوتیک کیتوزان به علت اثر افزایشی بر رشد و خاصیت ضدمیکروبی دو لاکتوباسیلوس پروبیوتیکی می‌تواند به‌عنوان کاندید ترکیب سینبیوتیک مؤثر بر باکتری‌های بیماری‌زا باشد.

متن کامل [PDF 590 kb]   (4156 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: مواد ضد میکروبی
دریافت: 1395/5/10 | پذیرش: 1395/10/25 | انتشار الکترونیک: 1395/11/17

فهرست منابع
1. Cardelle CA, Corzo N, Olano A, Peláez C, Requena T,Ávila M. Galactooligosaccharides derived from lactose and lactulose: Influence of structure on Lactobacillus, Streptococcus and Bifidobacterium growth. Int J Food Microbiol 2011; 149: 81-87. [PubMed]
2. Gibson GR, Rastall RA. Prebiotics: Development & Application. John Wiley & Sons Ltd; 2006. [Article]
3. Kolida S, Tuohy K, Gibson GR. Prebiotic effects of inulin and oligofructose. British J of Nut 2002;87)2): 193–197 [PubMed]
4. Rastall RA. Functional Oligosaccharides: Application and Manufacture. Annu Rev Food Sci Tech 2010; 1: 305-339 [PubMed]
5. Oliver L, Rasmussen H, Gregoire MB, Chen Y. Health care provider's knowledge, perceptions, and use of probiotics and prebiotics. Top Clin Nutr 2014; 29: 139–149 [Article]
6. Wlodzimierz G, Olejnik A, Sip A. Probiotics, prebiotics and antioxidants as functional foods.Acta Biochimica polonica 2005; 52)3( 665–671 [PubMed]
7. Martinez RCR, Aynaou AE, Albrecht S, Schols HA, Martinis ECP, Zoetendal EG, Venema K, Saad SMI, Smidt H. In vitro evaluation of gastrointestinal survival of Lactobacillus amylovorus DSM 16698 alone and combined with galactooligosaccharides, milk and/or Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb-12. Int J Food Microbiol 2011; 149: 152-158 [PubMed]
8. Verse M, Marteau R P. Probiotics and Prebiotics: Effects on Diarrhea. The J of Nut 2007;137: 803–811. [Article]
9. Holscher J, Caporaso G, Hooda S, Brulc JM, Fahey GC, Swanson KS. Fiber supplementation influences phylogenetic structure and functional capacity of the human intestinal microbiome: follow-up of a randomized controlled trial. Am J Clin Nutr 2015; 101: 55–64. [PubMed]
10. Kong M, Chen XG, Xing K, Park HJ. Antimicrobial properties of chitosan and mode of action: a state of the art review. Inter. J. Food Microb 2010; 144: 51-63. [PubMed]
11. Simunek J, Tishchenko G, Hadrova B. Effect of chitosan on the growth of human colonic bacteria.Folia Microbiol 2006; 51 (4):306-308. [PubMed]
12. Tang H, Zhang P, Kieft T, Ryon S, Baker S, Wiesmann W, Rogelji S. Antibacterial action of anoval functionalized chitosan arginine against Gram- bacteria. Acta Biomaterialia 2010; 6: 2562-2571. [PubMed]
13. Rhoades J, Rastall Bob. Chitosan as an antimicrobial agent. Food Tech Int 2002; 31-33.
14. Brink M, Todoro SD, Martin JH, Senekal M, Dicks LMT. The effect of prebiotics on production of antimicrobial compounds, resistance to growth at low pH and in the presence of bile, and adhesion of probiotic cells to intestinal mucus. J of Microbiol 2006; 100: 813–821. [PubMed]
15. Maia OB, Duarte R, Silva AM. Evaluation of the components of a commercial probiotic in gnotobiotic mice experimentally challenged with Salmonella entrica subsp.entrica ser. Typhimurium. Vet. Microbiol 2001; 79: 183-189. [PubMed]
16. Jacobsen CN. Screening of probiotic activities of forty-seven strain lactobacillus ssp.by invitro techniques and evaluation of the colonization ability of five selected strains in umans. Appl. Environ. Microbial 1999; 65: 4949-4956. [Article]
17. Costalos C, Kapiki A, Apostolou, M, Papathoma E. The effect of a prebiotic supplemented formula on growth and sool microbiology of term infants. Early Hum Dev 2007; 84: 45–49. [PubMed]
18. Caplan MS. Probiotic and prebiotic supplementation for the prevention of neonatal necrotizing enterocolitis. J of Perinatology 2009; 29: 2–6. [PubMed]
19. Martens EC, Kelly AG, Tauzin AS, Brumer H. The devil lies in the details: how variations in polysaccharide fine-structure impact the physiology and evolution of gut microbes. J Mol Biol. 2014; 426: 3851–3865. [PubMed]
20. Ping Su, Henriksson A, HazelMitchel l.Selected prebiotic support the growth of probiotic monocultures in vitro.Anaerob 2007; 13(3): 134-139. [PubMed]
21. Woo LH, Park YS, Jung JS, Shin WS.Chitosan oligosaccharides, dp2–8, have prebiotic effect on the Bifidobacterium bifidium and Lactobacillus sp. Anaerobe 2003; 8(6): 319-324. [PubMed]
22. Bindels LB, Delzenne NM, Cani PD, Walter J. Towards a more comprehensive concept for prebiotics. Nat Rev Gastroenterol Hepatol 2015; 12: 303–310. [PubMed]
23. Asahara T, Nomoto K, Watanuki M. Antimicrobial Activity of Intraurethrally Administered Probiotic Lactobacillus casei in a Murine Model of Escherichia coli Urinary Tract Infection. Antimicro agents chemother 2001; 45(6): 1751–1760. [PubMed]
24. Heller KJ. Probiotic bacteria in fermented foods: product characteristics and starter organisms. Am J Clin Nutr 2001; 73: 374–379. [PubMed]
25. Fooks LJ, Gibson GR. In vitro investigations of the effect of probiotics and prebiotics on selected human intestinal pathogens. FEMS Microbiol Ecol 2002; 39: 67–75. [PubMed]
26. Kasra Kermanshahi R, Goudarzi L.T he Effect of Prebiotics on Production of Antimicrobial Compounds from Lactobacillus spp. Against Proteus mirabilis (ATCC 7002 and PTCC 1076). Iranian Food Sci Technol Res J 2015; 11 (1): 41-47. [in Persian]
27. Jehan A, Salman S. Synbiotic Effect of Probiotic (Bifidobacterium sp.) and Prebiotics (Chicory and Inulin) aganist some pathogenic bacteria. Um-Salama Sci J 2009; 6(2): 354-360. [Article]
28. Ravi D, Usha G, Parthasarathy R.Synthesis of Bacteriocin by Synbiotic Effect and Its Antibacterial Activity against Selected Respiratory tract Pathogens. Int J of Adv Res 2013; 1(10) :296-303. [Article]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.