سال 10، شماره 6 - ( بهمن - اسفند 1395 )                   جلد 10 شماره 6 صفحات 51-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khanjari A, Jahanbakhsh A, Rajaie P, Fayazfar S, Akhondzadeh Basti A, Esmaeili H, et al . Antimicrobial activity of poly lactic acid films incorporated with Trachyspermum ammi essential oil and ethanolic extract of propolis on the growth of some bacterial foodborne pathogens. Iran J Med Microbiol 2017; 10 (6) :44-51
URL: http://ijmm.ir/article-1-543-fa.html
خنجری علی، جهانبخش امیر، رجایی پیمان، فیاض فر سمیرا، آخوندزاده بستی افشین، اسمعیلی حسین، و همکاران.. فعالیت ضد میکروبی فیلم‌های پلی لاکتیک اسید حاوی غلظت‌های مختلف اسانس زنیان و عصاره اتانولی برموم بر رشد برخی از باکتری های بیماری زای غذا زاد. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1395; 10 (6) :44-51

URL: http://ijmm.ir/article-1-543-fa.html


1- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، khanjari@ut.ac.ir
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین، ورامین، ایران
3- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
4- گروه میکروب شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
5- گروه بهداشت و بیماری های طیور، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
6- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه، سوادکوه، ایران
چکیده:   (11441 مشاهده)

زمینه و اهداف: بسته‌بندی‌های ضد میکروبی فعال خطرات رشد میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا و مسبب فساد را در مواد غذایی کاهش می دهند. در این مطالعه تاثیر فیلم‌های پلی لاکتیک اسید حاوی غلظت‌های مختلف اسانس زنیان (0، 0/5، 1 و 1/5 درصد) و عصاره اتانولی بر موم (0، 1 و 2 درصد) بر لیستریا منوسیتوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، ویبریو پاراهمولیتیکوس و اشریشیاکلی به روش انتشار دیسک مورد مطالعه قرار گرفت.

مواد و روش کار: دیسک‌های مدوری (10 میلی‌متری) که از فیلم‌های پلی لاکتیک اسید حاوی اسانس زنیان و عصاره اتانولی برموم، که با تکنیک قالب گیری بر روی پلیت های شیشه‌ای تهیه‌شده بود، بر روی محیط کشت مولر هینتون آگار تلقیح شده با باکتری های مختلف قرار داده شد. قطر هاله عدم رشد بعد از 24 ساعت گرمخانه گذاری پلیت ها در دمای 35 درجه سلسیوس با استفاده از کولیس دیجیتال و نرم‌افزار Digimizer اندازه گیری شد.

یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که قطر هاله عدم رشد با افزایش غلظت اسانس برای تمام باکتری ها افزایش یافت (0/05>p). همچنین باکتری های گرم مثبت نسبت به باکتری های گرم منفی به فیلم پلی لاکتیک اسید حاوی اسانس حساسیت بالاتری داشتند. از بین باکتری های موردمطالعه لیستریا منوسیتوژنز بالاترین حساسیت را نسبت به فیلم‌های حاوی اسانس زنیان و عصاره اتانولی برموم داشت (0/05>p). همچنین فیلم‌های پلی لاکتیک اسید حاوی عصاره اتانولی برموم هیچگونه اثر مهاری بر میکروارگانیسم‌های موردمطالعه نداشتند (0/05> p).

نتیجه‌گیری: فیلم‌های پلی لاکتیک اسیدحاوی اسانس زنیان پتانسیل بالایی برای استفاده در بسته‌بندی‌های ضد میکروبی فعال به‌منظور افزایش ایمنی مواد غذایی را دارا هستند.

متن کامل [PDF 682 kb]   (2314 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب شناسی مواد غذایی
دریافت: 1395/1/22 | پذیرش: 1395/4/1 | انتشار الکترونیک: 1395/7/26

فهرست منابع
1. Khanjari A, Misaghi A, Basti AA, Esmaeili H, Cherghi N, Partovi R, Mohammadian MR, Choobkar N. Effects of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil, Nisin, pH and Temperature on Vibrio parahaemolyticus ATCC 43996 and Its Thermostable Direct Hemolysin Production. J Food Safety 2013;33(3):340-7. [Article]
2. Tavakoli HR, Mashak Z, Moradi B, Sodagari HR. Antimicrobial activities of the combined use of Cuminum cyminum L. essential oil, nisin and storage temperature against Salmonella Typhimurium and Staphylococcus aureus in vitro. Jundishapur J Microbiol 2015;8(4).e24838. [in persion] [PubMed]
3. Emiroğlu ZK, Yemiş GP, Coşkun BK, Candoğan K. Antimicrobial activity of soy edible films incorporated with thyme and oregano essential oils on fresh ground beef patties. Meat Sci. 2010;86(2):283-8. [Article]
4. Salmieri S, Islam F, Khan RA, Hossain FM, Ibrahim HM, Miao C, Hamad WY, Lacroix M. Antimicrobial nanocomposite films made of poly (lactic acid)–cellulose nanocrystals (PLA–CNC) in food applications—part B: effect of oregano essential oil release on the inactivation of Listeria monocytogenes in mixed vegetables. Cellulose 2014; 21(6):4271-85. [Article]
5. Du WX, Olsen CW, Avena‐Bustillos RJ, McHugh TH, Levin CE, Mandrell R, Friedman M. Antibacterial Effects of Allspice, Garlic, and Oregano Essential Oils in Tomato Films Determined by Overlay and Vapor‐Phase Methods. J Food Sci 2009;74(7):390-7. [PubMed]
6. Burt S. Essential oils: their antibacterial properties and potential applications in foods—a review. Int J food Microbiol 2004; 94(3):223-53. [PubMed]
7. Ashrafi Tamai I, Zahraei Salehi T, Khosravi AR, Sharifzadeh A, Balal A. Chemical composition and anti-candida activity of Trachyspermum ammi essential oil on azoles resistant Candida albicans isolates from oral cavity of HIV+ patients. J Med Plants 2013; 2(46):137-49. [Article]
8. Khosravi AR, Shokri H, Sohrabi N. Potential effects of Trachyspermum copticum essential oil and propolis alcoholic extract on Mep3 gene expression of Microsporum canis isolates. J Mycol Med 2014; 24(3):101-7. [PubMed]
9. Zargari A. Medicinal plants. Tehran University Publications. ISBN; 1995 in [in Persian].
10. Mahboubi M, Kazempour N. Chemical composition and antimicrobial activity of Satureja hortensis and Trachyspermum copticum essential oil. Iranian J Microbiol 2011; 3(4):194-200 [in Persian]. [PubMed]
11. Abdulkhani A, Hosseinzadeh J, Ashori A, Esmaeeli H. Evaluation of the antibacterial activity of cellulose nanofibers/polylactic acid composites coated with ethanolic extract of propolis. Polym Composite 2017;38 (1): 13-19 [Article]
12. Erdohan ZÖ, Çam B, Turhan KN. Characterization of antimicrobial polylactic acid based films. J Food Eng 2013; 119(2):308-15. [Article]
13. Soleymani N, Sattari M, Sepehriseresht S, Daneshmandi S. Evaluation of reciprocal pharmaceutical effects and antibacterial activity of Bunium persicum essential oil against some Gram positive and Gram negative bacteria. Iranian J Med Microbiol 2010; 4(1):26-34. [in Persian] [Article]
14. Nori MP, Favaro-Trindade CS, de Alencar SM, Thomazini M, de Camargo Balieiro JC, Castillo CJ. Microencapsulation of propolis extract by complex coacervation. LWT-Food Sci Technol 2011; 44(2):429-35. [Article]
15. González A, Igarzabal CI. Soy protein–Poly (lactic acid) bilayer films as biodegradable material for active food packaging. Food Hydrocolloids 2013; 33(2):289-96. [Article]
16. Ekhtiarzadeh H, Akhondzadeh Basti A, Misaghi A, Sari A, Khanjari A, Rokni N, Abbaszadeh S, Partovi R. Growth response of Vibrio parahaemolyticus and Listeria monocytogenes in salted fish fillets as affected by Zataria multiflora Boiss. essential oil, nisin, and their combination. J Food Safety 2012; 32(3):263-9. [Article]
17. Shakeri MS, Shahidi F, Beiraghi‐Toosi S, Bahrami A. Antimicrobial activity of Zataria multiflora Boiss. essential oil incorporated with whey protein based films on pathogenic and probiotic bacteria. Int J Food Sci Tech 2011; 46(3):549-54. [Article]
18. Mehdizadeh T, Tajik H, Rohani SM, Oromiehie AR. Antibacterial, antioxidant and optical properties of edible starch-chitosan composite film containing Thymus kotschyanus essential oil. VRF. 2012; 3 (3), 167-173. [PubMed]
19. Akhila A, editor. Essential oil-bearing grasses: the genus Cymbopogon. CRC Press; 2009.
20. Jahani S, Kavoosi G, Shakiba A. Chemical and Biological Properties of Trachyspermum ammi Encapsulated in Gelatin Nanofilms. Int J Infect 2014; 1(1).e 14820 [Article]
21. Nikaido, H., 1994. Prevention of drug access to bacterial targets: Permeability barriers and active efflux. Sci; 264, 382–388. [PubMed]
22. Silici S, Kutluca S. Chemical composition and antibacterial activity of propolis collected by three different races of honeybees in the same region. J Ethnopharmacol 2005;99(1):69-73. [PubMed]
23. Uzel A, Önçağ Ö, Çoğulu D, Gençay Ö. Chemical compositions and antimicrobial activities of four different Anatolian propolis samples. Microbiol Res 2005;160(2):189-95. [PubMed]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.