سال 11، شماره 1 - ( فروردین - اردیبهشت 1396 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 89-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khammar F, Alipour Eskandari M, Saadati D. Study of Salmonella contamination of traditional ice creams in Zabol City, Iran. Iran J Med Microbiol 2017; 11 (1) :83-89
URL: http://ijmm.ir/article-1-539-fa.html
خمر فاطمه، علیپور اسکندری مجید، سعادتی داریوش. بررسی میزان آلودگی سالمونلایی در بستنی‌های سنتی شهرستان زابل. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1396; 11 (1) :83-89

URL: http://ijmm.ir/article-1-539-fa.html


1- گروه دامپزشکی حرفه‌ای، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران ، khammar_fatemeh@yahoo.com
2- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
چکیده:   (8841 مشاهده)

زمینه و اهداف: بستنی به دلیل ارزش غذایی بالا و طعم مطلوب متقاضیان متعددی دارد. هم‌چنین نظر به داشتن pH خنثی و مواد مغذی فراوان، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم‌ها می‌باشد. حضور تخم‌مرغ و شیر در بستنی، احتمال حضور میکروارگانیسم‌های پاتوژن مثل سالمونلا را افزایش می‌دهد. آلودگی این فرآورده، باعث مسمومیت‌ها و عفونت‌های غذایی می­شود .هدف این مطالعه تعیین میزان آلودگی سالمونلایی بستنی‌های سنتی شهرستان زابل به سالمونلا بود.

مواد و روش کار: این مطالعه در سال1394 به صورت توصیفی- مقطعی انجام گردید، تعداد 90 نمونه بستنی سنتی به طور تصادفی از کلیه مراکز تولید و فروش بستنی زابل جمع‌آوری و سپس در شرایط استریل به آزمایشگاه مواد غذایی منتقل شد و آزمون‌های میکروبی روی نمونه‌ها انجام گرفت.

یافته‌ها و بحث: در این مطالعه از 90 نمونه بستنی جمع‌آوری‌شده 62 نمونه (68/8 درصد) ازنظر سالمونلا مثبت بود. آلودگی به سالمونلا در بستنی‌های شهر زابل شایع است، منبع اصلی آلودگی میکروبی در مراکز تهیه و توزیع بستنی سنتی، استفاده از شیرهای غیر پاستوریزه، عدم رعایت بهداشت شامل بهداشت فردی و عدم شستشو صحیح ظروف است. بنابراین نظارت بهداشتی دقیق بر مراکز تهیه و توزیع بستنی در زابل الزامی می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: بستنی سنتی، سالمونلا، زابل
متن کامل [PDF 915 kb]   (2550 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله کوتاه پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب شناسی مواد غذایی
دریافت: 1394/12/28 | پذیرش: 1395/3/9 | انتشار الکترونیک: 1395/7/26

فهرست منابع
1. Hassanzadazar H, Abdollahi R,Haj Gholizadeh GH,Dalir Rad M, Mehdizadeh T. Investigating of the bacteriological contamination in traditionally manufactured ice creams in Urmia city. Journal of Food Hygiene(JFH) 2012;2(1):1-9. [Article]
2. Who. Dress releases Foodborne disease- possibly 350 times frequent than reported. Who Information 1997; 97-8.
3. Mokhtarian H, Shariatifar N, Mohamadzadeh M, Ghahramani M . The survey on the bacterial contamination of traditional ice cream produced in Gonabad city. Quarterly of Horizon of Medical Sciences (HMS Journal) 2009;15(2):45-52. [Article]
4. Hajir MS, Rashidi K, Tahaii SN, Rashadmanesh N, Mofarah N. Investigation contamination of traditional ice cream in Kordistan and relatation with personal and environmental.hygiene. Journal of Kurdistan University of Medical Science (SJKUMS) 2005;10(3):53-60.
5. Centers for Disease Control and Prevention. Food Safety and Raw Milk. 2011. [in Persian]
6. Kanbakan U, Con AH, Ayar A. Determination of microbiological contamination sources during ice cream production in Denzili, Turkey. Food Control 2004;15(6):463-470. [Article]
7. Yaman H, Elmali M, Ulukanli Z, Tuzcu M, Genctav K. Microbial quality of ice cream cream in Gonabad. GMUHS Journal 2011;17:58-63.
8. Kuplulu O, sarimehmetoglu B. Isolation and identification of Brucella spp. in ice cream. Food Control 2004;15(7):511-514. [Article]
9. Koluman A, Celik G, Unlu T. Salmonella identification from foods in eight hours: A prototype study with Salmonella Typhimurium. Iran J Microbiol 2012;4(1):15-24. [PubMed]
10. Wood DS, Collins-ThompsonD L, Irvine DM, Myhr AN. Source and Persistence of Salmonella muenster in Naturally Contaminated Cheddar Cheese. J Food Prot 2007;47(1):20-22. [Article]
11. Tabatabaei A, Firuzi R. Animal diseases due to bacteria. 1st ed. Tehran University Press; 2009. P. 206-261.
12. Jones MA, Hulme SD, Barrow PA, Wigley P. The Salmonella pathogenicity island 1 and Salmonella pathogenicity island 2 type III secretion systems play a major role in pathogenesis of systemic disease and gastrointestinal tract colonization of Salmonella enterica serovar Typhimurium in the chicken. Avian Pathol 2007;36(3):199-203. [PubMed]
13. Jamshidi A, Naghdipour D. Contamination of water used for chilling ofpoultry carcasses to S.typhimurium and S.enteritidis using Multiplex PCR method. Journal of Veterinary Research 2011;66(4):149-152. [Article]
14. Waltman WD, Gast RK, Mallinson ET. Salmonellosis: In Swayne D.E., Glisson J.R., Jackwood M.M., Pearson J.E., Read W.M. A Laboratory Manual for the Isolation and Identification of Avian Pathogens, 4th ed. American Association of Avian Pathologists, Pensylvania, USA. 1998;4-13.
15. Lukinmaa S, Nakari UM, Eklund M, Siitonen A. Application of molecular genetics methods in diagnostics and epidemiology of food-borne bacterial pathogens. Acta Pathological,Microbiological, et Immunological Scandinavia (APMIS) 2004;112():908-29. [PubMed]
16. Institute of Standards & Industrial Research of Iran. Milk and milk products-Detection of Salmonella. Iranian National Standard 2009;4413(1):2-23.
17. Mokhtarian H, Mohsenzadeh M, Khezri M. The survey on the bacterial contamination of traditional ice cream produced in Mashhad city. GMUHS Journal 2004;10(1):42-47. [Article]
18. Soumet C, Ermel G, Rose V, Rose N, Drouin P, Salvat G, Colin P. Identification by a multiplex PCRbased assay of Salmonella typhimurium and Salmonella enteritidis strains from environmental swabs of poultry houses Lett Appl Microbiol 1999;29(1):1- 6. [PubMed]
19. Jadhav AS, Raut PD. Evaluation of microbiological quality of ice creams marketed in Kolhapur city, Maharashtra, India.Int.J.Curr.Microbiol.App.Sci 2014;3(9):78-84.
20. Khalil A, Azhar H, Imran, Mudassier AQ and Wajid H. Microbial quality of Ice cream sold in Gilgit town. Pakistan J Nutr 2009;8(9):1397-1400. [Article]
21. Sadeghi E, Almasi A, Mesgeraf H, Bakhshi S, Dargahi A, Mohamadi S, Zangineh-vandi N. Check the microbiological quality of traditional ice cream, industrial, ice supply in the city of Kermanshah. J Kermanshah Univ Med Sci 2013;17(8):48-55. [in Persian]
22. Joshi D, Shah P, Manandhar S, Sharma S, Banmali P. Microbial quality of icecream sold in kathmandu. Journal of Nepal Health Research Council (NHRC) 2004;2(2):37-40. [Article]
23. Pooran A, Seepersadsingh N, Georges K, Adesiyun AA. Evaluation of the bacteriological quality of ice cream sold in Trinidad. Journal of Food, Agriculture & Environment 2012;10(2):39-45. [Article]
24. Razavi Rohani, SM. A survey on microbiological quality of traditional ice cream produced in Urmia. National Nutrition and Food Technology Research Institute (NNFTRI). Abstract Bulletin of Food Science and Technology of Iran 1996;1:214. [in Persian]
25. Karim G, Razavilar V, Akhondzadeh A. Epidemiological study of traditional ice creams of Iran to important food poisoning and infection bacteria. Article collections of Iran 7th national food congress 1994;1: 95-106.
26. Shaigan Nia SH, Rostami F, Safarpour Dehkordi F, Rahimi E, Yahaghi E, Khodaverdi Darian E, et al. Isolation and Evaluation Virulence Factors of Salmonella typhimurium and Salmonella enteritidis in Milk and Dairy Products, Iran J Med Microbiol 2014; 8(1):54-61. [in Persian] [Article]
27. Tamsut LS, Garcia CE. Microbiological quality of vannilla ice cream manufactured in Caracas, Venezuela. Arch Latinoam Nutr 1989;39(1):46-56. [PubMed]
28. Bazrafshan E, Mohamadi jorjafki L, Mirkazehi A, Haghani H, Parvaneh H, Miri M, Yavari M. Survey of traditional ice cream's bacterial contamination produced in Zahedan city during 2010-2011. Quarterly Journal Of Rostamineh 2012;3(4):19-28. [Article]
29. Bahador A, Taheri M. Medical Microbiology. 2nd ed. Tehran: Farhang library; 2011. [in Persian]
30. Wouafo MN, Njine T, Tailliez R. Hygiene and microbiologic quality of ice creams produced in Cameroon. A public health problem. Bull Soc Pathol Exot 1996;89(5):358-62. [PubMed]
31. Hennessy TW, Hedberg CW, Slutsker L, White KE, Besser-Wiek JM, Moen ME, Feldman J, Coleman WW, Edmonson LM, MacDonald KL, Osterholm MT. A National Outbreak of Salmonella enteritidis Infections from Ice Cream. N Engl J Med 1996;334(20):1281-6. [Article]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.