سال 10، شماره 6 - ( بهمن - اسفند 1395 )                   جلد 10 شماره 6 صفحات 71-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharafati Chaleshtori R, Mazroii Arani N, Taghizadeh M, Sharafati Chaleshtori1 F, Barfrosh F. Detection of antibiotic resistance pattern in Staphylococcus aureus isolated from ready to eat foods in Kashan, 2015. Iran J Med Microbiol. 2017; 10 (6) :66-71
URL: http://ijmm.ir/article-1-537-fa.html
شرافتی چالشتری رضا، مزروعی ارانی نوید، تقی زاده محسن، شرافتی چالشتری1 فرهاد، بارفروش فرشته. تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس جداشده از مواد غذایی آماده به مصرف در کاشان، 1394. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1395; 10 (6) :71-66

URL: http://ijmm.ir/article-1-537-fa.html


1- مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری‌های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران ، sharafati.reza@gmail.com
2- آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
3- مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری‌های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
4- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
چکیده:   (8466 مشاهده)

زمینه و اهداف: افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی سبب افزایش استفاده از گیاهان دارویی با اثرات جانبی کم به‌جای داروهای معمول شده است. هدف از این مطالعه تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس کواگولاز مثبت جداشده از مواد غذایی آماده به مصرف در کاشان در 1394 بود.

مواد و روش کار: در این مطالعه مقطعی در سال 1394، تعداد 384 نمونه (شامل 60 نمونه سالاد، 40 نمونه سبزیجات منجمد، 120 نمونه بستنی سنتی، 90 نمونه شیرینی، 40 نمونه همبرگر و 34 نمونه کباب) به‌طور تصادفی از مکان‌های فروش در کاشان خریداری و میزان شیوع استافیلوکوکوس اورئوس به روش کشت بررسی شد. مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله‌های جداشده به روش دیسک دیفیوژن بررسی شدند. همچنین حساسیت ایزوله‌های جداشده نسبت به اسانس‌های اکالیپتوس، لاوند، لیمو، ریحان، ترخون و زیره به روش دیسک دیفیوژن بررسی شدند.

یافته‌ها و نتیجه‌گیری: از تعداد 384 نمونه غذایی، 4 نمونه (1/042 درصد) به استافیلوکوکوس اورئوس کواگولاز مثبت آلوده بودند. تعداد 2 ایزوله (50 درصد) به آنتی‌بیوتیک کوتریموکسازول حساس بودند. 4 ایزوله جداشده، 100 درصد به سایرآنتی بیوتیک‌های متی سیلین، پنی سیلین، اگزاسیلین، سفوکستین، کانامایسین، وانکومایسین، تتراسیکلین، سیپروفلوکساسین، کلرامفنیکل، آموکسی سیلین، آمپی سیلین، سفوتاکسیم، نیتروفورانتوئین، نورفلوکساسین، سفتریاکسون و جنتامایسین مقاوم بودند. هیچ‌کدام از ایزوله‌ها نسبت به تست D مقاوم نبودند. همچنین بیشترین اثر مهاری رشد بر روی استافیلوکوکوس اورئوس توسط اسانس‌های زیره، اکالیپتوس و لاوند ایجاد شد. نتایج به‌دست‌آمده مقاومت آنتی بیوتیکی بالای استافیلوکوکوس اورئوس‌های جداشده از مواد غذایی را نشان داد. بعلاوه اسانس‌های مذکور با اثر ضد استافیلوکوکوس اورئوس می‌توانند در تهیه داروهای ضد باکتریایی مورداستفاده قرار گیرند.

متن کامل [PDF 507 kb]   (2354 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1394/12/21 | پذیرش: 1395/10/7 | انتشار الکترونیک: 1395/11/17

فهرست منابع
1. Mashouf RY, Hosseini SM, Mousavi SM, Arabestani MR. Prevalence of enterotoxin genes and antibacterial susceptibility pattern of Staphylococcus aureus strains isolated from animal originated foods in west of Iran.Oman Med J 2015;30(4):283-90. [PubMed]
2. Ahmadi Z, Tajbakhsh E, Momtaz H. Detection of the antibiotic resistance pattern in staphylococcus aureus isolated from clinical samples obtained from patients hospitalised in imam reza hospital, Kermanshah. J Microbial World 2014;6(4):299-311. [Article]
3. Zeki C, Murat K, Osman A. Prevalence and antimicrobial-resistance of Staphylococcus aureus isolated from blood culture in university hospital, Turkey. Glob J Infect Dis Clin Res 2015; 1(1): 10-3. [Article]
4. Arefi F, Mohsenzadeh M, Razmyar J. Isolation, antimicrobial susceptibility and mecA gene analysis of methicillin-resistant Staphylococcus aureus. Iranian J Vet Res 2014;15 (2):127-31. [in Persian] [Article]
5. Akindolire MA, Babalola OO, Ateba CN. Detection of antibiotic resistant Staphylococcus aureus from milk: a public health implication. Int J Environ Res Public Health 2015;.12(9):10254-75. [PubMed]
6. Jones TF, Kellum ME, Porter SS, Bell M, Schaffner W. An outbreak of community-acquired foodborne illness caused by methicillin-resistant Staphylococcus aureus. Emerg Infect Dis 2002;8(1):82-4. [Article]
7. Hammad AM, Watanabe W, Fujii T, Shimamoto T. Occurrence and characteristics of methicillin-resistant and susceptible Staphylococcus aureus and methicillin-resistant coagulase-negative staphylococci from Japanese retail ready-to-eat raw fish. Int J Food Microbiol 2012; 156(3):286-9. [PubMed]
8. ISIRI. NO. 6806-1. Microbiology of food and animal feeding stuffs–enumeration of coagulase–positive staphylococci (Staphylococcus aureus and other species)–Test method Part 1: Technique using baird–parker agar medium. 1st ed. Tehran: Institute of Standards and Industrial Research of Iran; 2006.
9. CLSI. Performance standards for antimicrobial susceptibility testing; 24th informational supplement. CLSI document M100-S24. Waye, PA: Clinical and Laboratory Standards Institute; 2014.
10. Sharafati Chaleshtori R, Sharafati Chaleshtori F, Karimi A. Antibiotic resistance pattern of Staphylococcus strains isolated from orange and apple juices in Shahre-kord, Iran. Pak J Med Sci 2010;26 (3):615-8. [Article]
11. Sharafati Chaleshtori R, Sharafati Chaleshtori F, Sharafati Chaleshtori A, Rafieian M. Antibacterial effects of ethanolic extract of walnut leaves (juglans regia) on Propionibacterium acnes. J Zanjan Univ Med Sci 2010;18 (71):42-9. [in Persian] [Article]
12. Sharafati Chaleshtori R, Sharafati Chaleshtori F, Rafieian kopaei M, Drees F, Ashrafi K. Comparison of the antibacterial effect of ethanolic walnut (Juglans regia) leaf extract with chlorhexidine mouth rinse on Streptococcus mutans and sanguinis. J Islamic Dent Assoc Iran 2010; 22 (4):211-17. [in Persian] [Article]
13. Molla Abaszadeh H, Haji Sheikhzadeh B. Surveying the contamination rate, sensibility and antimicrobial resistance patterns in Staphylococcus aureus isolated from traditional cheese consumed in qotur of khoy province. J Fasa Univ Med Sci 2014;4 (2):209-17. [in Persian] [Article]
14. Farajvand N, Alimohammadi M. Prevalence of Staphylococcus aureus in four famous brand of doogh produced in Iran. Iran J Health Environ 2014;7 (1):85-94. [in Persian] [Article]
15. Gholammostafaei F, Alebouyeh M, Jabari F, Asadzadehaghdaei H, Zali M, Solaimannejad K. Prevalence of antibiotic resistant bacteria isolated from foodstuff in kitchen of a hospital in Tehran. J Ilam Univ Med Sci 2014;22 (2):1-9. [in Persian] [Article]
16. Soltan Dallal MM, Panahi A, Saberpour F, Fazelifard P, Tabatabaea Bafroei A, Fakharian F, et al. Isolation Methicillin-resistant Staphylococcus aureus strains isolated from food in Tehran. J Microbiol Biotechnol 2009;1 (2):1-9.
17. Abdalrahman LS, Wells H, Fakhr MK. Staphylococcus aureus is more prevalent in retail beef livers than in pork and other beef cuts. Pathogens 2015;4 (2):182-98. [PubMed]
18. Soltan Dallal MM, Bayat M, Yazdi MH, Aghaamiri S, Ghorbanzadeh Mashkani M, Peymaneh Abedi Mohtasab T, et al. Antimicrobial effect of Zataria multiflora on antibiotic-resistant Staphylococcus aureus strains isolated from food. J Kurdistan Univ Med Sci 2012;17 (2): 21-9. [in Persian] [Article]
19. Sharafati Chaleshtori R, Rokni N, Rafieian-kopaei M, Drees F, Salehi E. Antioxidant and antibacterial activity of basil (ocimum basilicum l.) essential oil in beef burger. J Agri Sci Technol 2015;17(4):817-26. [in Persian] [Article]
20. Sharafati Chaleshtori R, Rokni N, Rafieian Kopaei M, Drees F, Sharafati Chaleshtori A, Salehi E. Use of Tarragon (Artemisia dracunculus) essential oil as a natural preservative in beef burger. Italian J Food Sci 2014;26 (4): 427-32. [in Persian] [Article]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.