سال 10، شماره 2 - ( خرداد - تیر 1395 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 62-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramezanpour S, Ardestani F, Asadollahzadeh M J. Combination Effects of Zataria multiflora, Laurus nobilis and Chamaemelum nobile Essences on Pathogenic E. coli and Determination of Optimum Formulation Using Fraction and Factorial Statistical Method. Iran J Med Microbiol 2016; 10 (2) :53-62
URL: http://ijmm.ir/article-1-508-fa.html
رمضانپور سارا، اردستانی فاطمه، اسدالله زاده محمد جواد. اثر ترکیبی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora)، برگ‌بو (Laurus nobilis) و بابونه (Chamaemelum nobile) بر باکتری اشریشیاکلی پاتوژن و تعیین فرمولاسیون بهینه آن با استفاده از روش آماری کسری از فاکتوریل کامل. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1395; 10 (2) :53-62

URL: http://ijmm.ir/article-1-508-fa.html


1- گروه مهندسی شیمی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران
2- گروه مهندسی شیمی، واحد قائم‌شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم‌شهر، ایران ، ardestani_fatemeh@yahoo.com
چکیده:   (10758 مشاهده)

زمینه و اهداف: خواص ضدباکتریایی اسانس‌های آویشن شیرازی (Zataria multiflora)، برگ‌بو (Laurus nobilis) و بابونه (Chamaemelum nobile) بررسی و دوز بهینه باکتری‌کشی این اسانس‌ها بر روی باکتری اشریشیاکلی PTCC1330 تعیین گردید.

مواد و روش کار: استخراج اسانس از برگ‌های آویشن شیرازی و برگ‌بو و کاپیتول‌های بابونه به روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر انجام شد. بر اساس آزمایشات طراحی شده با نرم‌افزار Qualitek-4 و روش آماری کسری از فاکتوریل کامل، تاثیر ترکیبی سه اسانس در دوزهای مختلف بر باکتری اشریشیاکلی بررسی شد. اثرات متقابل اسانس‌ها بر یکدیگر و سهم هر اسانس در بازدارندگی رشد باکتری تعیین گردید.

یافته‌ها: حداقل غلظت بازدارندگی برای اسانس‌های آویشن شیرازی، برگ‌بو و بابونه به ترتیب برابر با 01/0، 1/0 و 05/0 و حداقل غلظت کشندگی نیز به ترتیب برابر با 0/1، 0/5 و 0/5 میلی‌گرم در میلی‌لیتر تعیین گردید. اسانس آویشن شیرازی با 2/64% مشارکت دارای بیشترین اثر ضدباکتریایی بر باکتری اشریشیاکلی بود. سهم اثر ضدباکتریایی اسانس‌های برگ‌بو و بابونه به ترتیب 13/54% و 6/89% برآورد شد. در شرایط بهینه، دوز هر سه اسانس باید برابر با 1 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر باشد. درصد ممانعت از رشد باکتری اشریشیاکلی در این شرایط، 72/76% تعیین گردید که دارای 81/8% تطابق با نتایج واقعی در شرایط بهینه (نزدیک به 60%) بود. بیشترین اثرات متقابل مابین فاکتورهای دز اسانس آویشن شیرازی و در اسانس بابونه با 33/44% شاخص شدت اثر متقابل برآورد شد.

نتیجه‌گیری: اسانس آویشن شیرازی دارای خاصیت ضدباکتریایی قابل توجهی بر باکتری اشریشیاکلی بوده در حالیکه خواص ضدباکتریایی اسانس‌های برگ‌بو و بابونه ضعیف می‌باشد.

متن کامل [PDF 817 kb]   (5470 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: مواد ضد میکروبی
دریافت: 1394/9/17 | پذیرش: 1394/11/30 | انتشار الکترونیک: 1395/5/3

فهرست منابع
1. Hasani J, Nik Baher Z. Investigate the ecological needs of different species of (Thymus L.) in Lorestan province habitates. Eco-phytochem J Med Plants. 2013;1(3):22-34.
2. Zarezadeh A, Mirhossaini A, Arabzadeh M. Comparison on quality and quantityin essential oils of six species of Thymus L. in Yazd province. Eco-phytochem J Med Plants. 2013;1(2):39-49. [Article]
3. Najafpour Navaie M, Mirza M. Chemical composition of the essence extracted from the flowered shoot of Zataria multiflora Bioss. in four different provinces. Eco-phytochem J Med Plants. 2014;2(4):43-9.
4. Sharififar F, Mhafi MH, Mansouri SH. In vitro evaluation of antibacterial and antioxidant activities of the essential oil and methanol extract of endemic Zataria multiflora Boiss. J Food Control. 2007;18:800-805. [PubMed]
5. Tubaro A, Zilli C, Redaelli C, Della Loggia R. Evaluation of antiinflammatory activity of a chamomile extract topical application. Planta Medica. 1984;50(4):359. [PubMed]
6. Izadi Z, Modares sanavi AM, Sorooshzadeh A, Esna-Ashari M, Davoodi P. Antimicrobial activity of chamomile (Matricaria chamomilla L.) and feverfew (Tanacetum parthenium L.). Armaghane Danesh. 2013;18(1):31-43. [Article]
7. Rabiei S, Hosseini H, Rezaei M, Mousavi, T. Inhibitory effects of Ajowan essential oil on growth of Listeria monocytogenes in rutilus frissi kutum broth medium and fillet. Iran J Nutr Sci Food Technol. 2013;8(2):71-80. [Article]
8. Gonzalez MJ, Marioli M. Antibacterial activity of water extracts and essential oils of various aromatic plants against Paenibacillus larvae, the causative agent of American foulbrood. J Invertebr pathol. 2010;104(3):209-13. [PubMed]
9. Rezayan A, Ehsani A. Evaluation of the chemical compounds and antibacterial properties of the aerial parts of persian Heracleum persicum essence. J Babol Univ Med Sci. 2015;17(6):26-32. [Article]
10. Mohammadi-Kamalabadi M, Karimi A, Rafieian M, Amjad L. Phytochemical study and anti viral effect evaluation of methanolic extract with fractions of aerial parts of euphorbia spinidens. J Babol Univ Med Sci. 2014;16(5):25-34. [PubMed]
11. Zareii B, Seyfi T, Movahedi R, Cheraghi J, Ebrahimi S. Antibacterial effects of plant extracts of Alcea Digitata L., Satureja Bachtiarica L. and Ferulago Angulata L. J Babol Univ Med Sci. 2014;16(1):31-7. [Article]
12. Nascimento GGF, Locatelli J, Freitas PC, Silva GL. Antibacterial activity of plant extracts and phytochemicals on antibiotic resistant bacteria. Braz J Microbiol. 2000;31:247-56. [Article]
13. Valarmathy K, Babu PA, Abhilash M. Antimicrobial activity of ethanolic extracts of various plant leaves against selected microbial species. Electron J Environ Food Chem. 2011;2(1):92-4. [Article]
14. Arun P, Purushotham KG, Jayarani J, Kumari V. Invitro antibacterial activity of oldenlandia umbellata an Indian medicinal plant. J Pharm Sci Technol. 2010;2(4):198-201. [Article]
15. Fadaei S, Aberoomand Azar P, Sharifan A, Larijani K. Comparison of antibacterial activity and chemical composition of essential oil extracted from Mentha piperita L. Herb by microwave and hydrodistillation methods. Food Technol Nutr. 2011;8(3):28-36. [Article]
16. Behnam B, Aliakbarlou J. Antioxidant effects of Zataria multiflora and Mentha longifolia essential oils on chicken meat stored at 4°C. J Food Res. 2013;23(4):533-43. [Article]
17. Mahboubi M, Feizabadi M. The Antimicrobial activity of Thyme, Sweet Marjoram, Savory and Eucalyptus oils on Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Aspergillus niger and Aspergillus flavus. J Med Plants. 2009;2(30):137-44. [Article]
18. Noori N, Rokni N, Akhondzade Basti A, Misaghi A, Dabbagh Moghaddam A, Yahyaraeyat R, Ghanbari Sagharloo N. The antimicrobial effect of Zataria multiflora Boiss essential oil against E.coli O157:H7 in minced beef during refrigerated storage as a replacement for chemical preservatives in order to maintain the consumers health. Annu Mil Health Sci Res. 2012;10(3):194-7. [Article]
19. Minooeian Haghighi MH, Khosravi AR. Inhibition and destruction effects of Cuminum cyminum, Ziziphora clinopodioides and Nigella sativa essences on Aspergillus cells. J Babol Univ Med Sci. 2013;15(6):25-35. [Article]
20. Mortazavi SA, Sadeghi Mahoonak A. Food Microbiology. Ferdosi U Mashhad. 1996;282-90.
21. Malekydozzadeh M, Khadiv-Parsi P, Rezazadeh Sh, Abolghasemi H, Salehi Z, Li Q. Application of multistage steam distillation column for extraction of essential oil of Rosemarinuse officinialis L. Iran J Chem Eng. 2012;9(4):54-64. [Article]
22. Samiee B. Milk and milk products – enumeration of presumptive Escherichia coli: most probable number technique. Iran Nat Standard Org. 2000;5234:3-9.
23. Valardo PE. Antimicrobial resistance and susceptibility testing: an evergreen topic. J Antimicrob Chemoth. 2002;50(1):1-4. [PubMed]
24. Goodarzi M, Satari M, Najar Piraye Sh, Goodarzi Gh, Bigdeli M. Investigate the effects of water and alcoholic extracts of Zataria multiflora Bioss. on E.coli. J Lorestan Univ Med Sci. 2006;8(29):63-9.
25. Izadi Z, AghaAlikhani M, Esna-Ashari M, Davoodi P. Determining chemical composition of feverfew (Tanacetum parthenium L.) essential oil and evaluation of it's antimicrobial activity on some microbial strains. Zahedan J Res Med Sci. 2000;16:20-25. [Article]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.