سال 10، شماره 2 - ( خرداد - تیر 1395 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 41-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Samadi M, Shekarforoush S S, Ghaisari H R. Antimicrobial effects of magnesium oxide nanoparticles and ε-poly-L-lysine against Escherichia coli O157:H7 and Listeria monocytogenes. Iran J Med Microbiol. 2016; 10 (2) :33-41
URL: http://ijmm.ir/article-1-507-fa.html
صمدی معصومه، شکرفروش سید شهرام، قیصری حمیدرضا. بررسی اثر ضد میکروبی نانوذرات اکسید منیزیم و پپتید پلی‌ال‌لایزین بر علیه اشریشیا کلیO157:H7 و لیستریا منوسیتوژنز. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1395; 10 (2) :41-33

URL: http://ijmm.ir/article-1-507-fa.html


1- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
2- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران ، shekar@shirazu.ac.ir
چکیده:   (10404 مشاهده)

زمینه و اهداف: آلودگی میکروبی مواد غذایی خطر بزرگی برای سلامت انسان محسوب می‌شود. فناوری نانو روشی برای تولید و ترکیبات ضدمیکروبی جدید فرآروی بشر قرار داده است. نانو اکسیدهای فلزی پتانسیل خوبی برای کاهش آلودگی میکروبی دارند. هدف از این تحقیق بررسی اثر ضد میکروبی نانوذرات اکسید منیزیم و پلی­ال­لایزین بر علیه دو پاتوژن مهم غذازاد اشریشیا کلیO157:H7 و لیستریا منوسیتوژنز بود.

مواد و روش کار: حداقل غلظت مهارکنندگی نانوذرات اکسید منیزیم و پلی‌ال‌لیزین بر علیه علیه اشریشیا کلی و لیستریا منوسیتوژنز به تنهایی و در ترکیب با هم به روش میکرودایلوشن و احیاء رزازورین بررسی گردید و غلظت­های مهاری مشترک (شاخص FIC) محاسبه گردید.

یافته‌ها: نانو اکسید منیزیم در غلظت 4/10 میلی‌گرم در میلی‌لیتر رشد هر دو باکتری را مهار نمود و پلی‌ال‌لایزین در غلظتهای 2/05  و 0/13 میلی‌گرم در میلی‌لیتر به ترتیب رشد اشریشیا کلی و لیستریا منوسیتوژنز را مهار نمود. FIC ترکیب نانوذرات اکسید منیزیم با پلی‌ال‌لایزین بر علیه اشریشیا کلی و لیستریا منوسیتوژنز به ترتیب 0/52 و 0/75 بود.

نتیجه‌گیری: این تحقیق نشان داد که نانوذرات اکسید منیزیم و ماده ضد میکروبی طبیعی پلی‌ال‌لایزین اثر ضد میکروبی بر روی اشریشیا کلیO157:H7  و لیستریا منوسیتوژنز داشتند و استفاده توام آن‌ها با محاسبه شاخص FIC اثر هم‌افزایی جزیی (0/75 – 0/5 ) داشت.

متن کامل [PDF 891 kb]   (4644 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1394/8/30 | پذیرش: 1394/10/22 | انتشار الکترونیک: 1395/5/3

فهرست منابع
1. Ye R, Xu H, Wan C, Peng SH, Wanga L, Xu H, Aguilar ZP, Xiong Y, Zeng ZH. Antibacterial activity and mechanism of action of e-poly-L-lysine. Biochem Biophys Res Commun 2013;439:148–53. [PubMed]
2. Moshtaghi H, Abbasvali M, Mohammadi E, Safian AR, Adel M. Investigation of antibacterial effects of ethanolic extract of Sumac (Rhus coriaria L.) against Escherichia coli in vitro. Iraninan J Food Hygine 2013;3(10):1-9. [Article]
3. Jin T, He Y. Antibacterial activities of magnesium oxide (MgO) nanoparticles against foodborne pathogens. J Nanopart Res 2011;13:6877–85. [Article]
4. Krishnamoorthy K, Manivannan G, Kim SJ, Jeyasubramanian K, Premanathan M. Antibacterial activity of MgO nanoparticles based on lipid peroxidation by oxygen vacancy. J Nanopart Res 2012;14:1063-6. [Article]
5. Shi L, Xing L, Hou B, Ge H, Guo X, Tang ZH. Inorganic nano mental oxides used as anti-microorganism agents for pathogen control. Current Research Technol and Edu Topics in Applied Microb and Microb Biotechnol 2010;361-8. [Article]
6. Emamifar A, Kadivar M, Shahedi M, Soleimanian-Zad S. Effect of nanocomposite packaging containing Ag and ZnO on inactivation of Lactobacillus plantarum in orange juice. Food Control 2011;22:408-13. [Article]
7. Krishnamoorthy K, Moon JY, Hyun HB, Cho SK, Kim SJ. Mechanistic investigation on the toxicity of MgO nanoparticles toward cancer cells. J Mater Chem 2012;22:24610–7. [Article]
8. Li X, Xing Y, Jiang Y, Ding Y, Li W. Antimicrobial activities of ZnO powder-coated PVC film to inactivate food pathogens. Int J Food Sci Technol 2009;44:2161–8. [Article]
9. Tang ZH, Lv BF. MgO nanoparticles as antibacterial agent: prepration and activity. Brazilian J Chem Eng 2014;31(30):591-601. [Article]
10. Lei H, Dianqing L, Yanjun L, Evans DG, Xue D. Influence of nano-MgO particle size on bactericidal action against Bacillus subtilis var. niger. Chinese Sci Bulletin 2005;50(6):514-9. [Article]
11. Shih IL, Shen MH, Van YT. Microbial synthesis of poly-l-lysine and its various applications. Bioresour Technol 2006;97:1148–59. [PubMed]
12. Chang SS, Wendy-Lu WY, Park SH, Kang DH. Control of foodborne pathogens on ready-to-eat roast beef slurry by ε-polylysine. Int J Food Microbiol. 2010;141:236–41. [Article]
13. Li YQ, Han Q, Feng JL, Tian WL, Mo HZ. Antibacterial characteristics and mechanisms of poly-lysine against Escherichia coli and Staphylococcus aureus. Food Control. 2014;43:22-7. [Article]
14. Najjar MB, Kashtanov D, Chikindas ML. Natural antimicrobials ε-poly-l-lysine and Nisin A for control of oral microflora. Probiotics & Antimicro Prot 2009;1(2):143-7. [Article]
15. Miya S, Takahashi H, Hashimoto M, Nakazawa M, Kuda Ta, Koiso H, Kimura B. Development of a controlling method for Escherichia coli O157:H7 and Salmonella spp. in fresh market beef by using polylysine and modified atmosphere packaging. Food Control. 2014;37:62-7. [Article]
16. Gahlut A, CHhillar AK. Evaluation of antimicrobial potential of plant extracts using resazurin based microtiter dilution assay. Int J Pharm Pharm Sci. 2013;5(2):372-6. [Article]
17. Petrus EM, Tinakumari S, Chai LC, Ubong A, Tunung R, Elexson N, Chai LF, Son R. A study on the minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration of nano colloidal silver on food-borne pathogens. Int Food Res J. 2011;18:55-66. [Article]
18. Sarker SD, Nahar L, Kumarasamy Y. Microtitre plate-based antibacterial assay incorporating resazurinas an indicator of cell growth, and its application in the in vitro antibacterial screening of phytochemicals. Methods. 2007;42:321–4. [PubMed]
19. Najjar MB, Kashtanov D, Chikindas ML. Poly-L-lysine and Nisin A act synergistically against gram-positive food-borne pathogens Bacillus cereus and Listeria monocytogenes. Journal compilation The Society for Applied Microbiology. Lett Appl Microbiol. 2007;45:13–8. [PubMed]
20. Basri DF, Xian LW, Shukor NIA, Latip J. Bacteriostatic antimicrobial combination: Antagonistic interaction between Epsilon-Viniferin and Vancomycin against methicillin-resistant Staphylococcus aureus. BioMed Res Int. 2014. vol. 2014, Article ID 461756 [Article]
21. Tang ZhX, Fang X, Zhang ZH, Zhou T, Zhang XY, Sh LE. Nano-size MgO as antibacterial agent: prepration and characteristics. Brazilian J Chem Eng. 2012;29:775-81. [Article]
22. Gokulakrishnan R, Ravikumar S, Raj JA. In vitro antibacterial potential of metal oxide nanoparticles against antibiotic resistant bacterial pathogens. Asian Pac J Trop Dis. 2012;2(5):411-3. [Article]
23. Ingudam SH, Irwin P, Reed S, He Y. Antibacterial activity of magnesium oxide nanoparticles on Escherichia coli O157:H7 Salmonella, and Campylobacter. J Nanomed Nanotechol. 2012;3(9):78. [Article]
24. Li S, Tang L, Chen X, Liao L, Li F, Mao Z. Isolation and characterization of a novel ε-poly- L-lysine producing strain: Streptomyces griseofuscus. Journal of Industrial Microbiology and Biotechnology. 2010;38: 557-63. [PubMed]
25. Liu H, Pei H, Han Z, Feng G, Li D. The antimicrobial effects and synergistic antibacterial mechanism of the combination of ε-Polylysine and nisin against Bacillus subtilis. Food Control. 2015;47: 444-50. [Article]
26. Nasr A, Kermanshahi RK, Nahvi A. Study the hurdle effect of some organic and chemical food preservatives on a resistance of Bacillus cereus sp. Iranian J Food Sci and Tech Res. 2007;2:11-21. [Article]
27. Bell A. Antimalarial drug synergism and antagonism: Mechanistic and clinical significance. FEMS Microbiology Letters. 2005;253:171-84. [PubMed]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.