سال 10، شماره 5 - ( آذر - دی 1395 )                   جلد 10 شماره 5 صفحات 59-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barzegary firouzabadi F, Marzban Z, khaleghi zadeh S, Daneshmand F, Mirhosseini M. Combined effects of zinc oxide nanoparticle and malic acid to inhibit Escherichia coli and Staphylococcus aureus. Iran J Med Microbiol 2016; 10 (5) :52-59
URL: http://ijmm.ir/article-1-464-fa.html
برزگری فیروزآبادی فاطمه، مرزبان زهرا، خالقی زاده سارا، دانشمند فاطمه، میر حسینی محبوبه. ارزیابی اثرات ترکیبی نانوذره اکسید روی (ZnO) و اسید مالیک بر مهار رشد باکتری اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1395; 10 (5) :52-59

URL: http://ijmm.ir/article-1-464-fa.html


1- گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، ایران ، f.barzegary@gmail.com
2- گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، ایران
چکیده:   (9683 مشاهده)

زمینه و اهداف: شیوع پاتوژن های ناشی از مواد غذایی منجر به جلب‌توجه عموم به‌سلامت مواد غذایی شده است. بنابراین نیاز به طراحی و تولید مواد ضدمیکروبی جدید برای اطمینان از سلامت مواد غذایی و افزایش زمان نگهداری مواد غذایی وجود دارد.

مواد و روش کار: روش مطالعه در این بررسی از نوع تجربی بود. در این مطالعه اثر تیمار سوسپانسیون غلظت‌های مختلف اسید مالیک، و نانو ذرات اکسید روی به همراه اسید مالیک بر مهار رشد اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس در محیط کشت و آب هویج بررسی شد.

یافته‌ها: تیمار سوسپانسیون (0، 1، 3، 5 و 8) میلی مولار از نانوذره اکسید روی در اسید مالیک اثر مهاری قابل‌توجهی در رشد اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس در طول 24 ساعت انکوباسیون نشان می‌دهد. نتایج نشان داد غلظت 5 و 8 میلی مولار نانوذره اکسید روی همراه با اسید مالیک بیشترین اثر مهاری را در هر دوسویه مورد آزمایش دارد (P values <0.05). همچنین اضافه کردن نانوذره اکسید روی به اسید مالیک باعث افزایش اثر مهاری آن روی رشد باکتری‌ها در طول 24 ساعت می‌شود. همچنین سوسپانسیون نانو ذرات اکسید روی و اسید مالیک دارای توانایی‌های ترجیحی سرکوب رشد اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس در آب هویج است (P values <0.05).

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد فرمولاسیون نانو ذرات اکسید روی ممکن است برای نگهداری مواد غذایی استفاده شود.

متن کامل [PDF 650 kb]   (3842 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب شناسی مواد غذایی
دریافت: 1394/5/28 | پذیرش: 1394/9/21 | انتشار الکترونیک: 1395/7/25

فهرست منابع
1. Okouchi S, Murata R, Sugita H, Moriyoshi Y and Maeda N. Calorimetric evaluation of the antimicrobial activities of calcined dolomite. J Antibact Antifungal Agents 1995; 26: 109–114.
2. Wilczynski M. Anti-microbial porcelain enamels. Ceram Eng Sci Proc 2000; 21: 81–83. [Article]
3. Cherrington C A. Hinton M, Mead G C and Chopra I. Organic acids: Chemistry, antibacterial activity and practical applications. Adv Microb Physiol 1991; 32:87–108. [Article]
4. Alakomi H L, Skytta E, Saarela M, Mattila-Sandholm T, Latva-Kala K and Helander I M. Lactic acid permeabilizes Gram-negative bacteria by disrupting the outer membrane. Appl Environ Microbiol 2000; 66: 2001–2005. [PubMed]
5. Bell M F, Marshall RT and Anderson M E.Microbiological and sensory tests of beef treated with acetic and formic acids. J Food Prot 1986; 49: 207–210. [Article]
6. Stoimenov P K, Klinger R. L, Marchin G L, and Klabunde K J.Metal oxide nanoparticles as bactericidal agents. Langmuir 2002; 18: 6679-6686. [Article]
7. LerichV, Chassaing D and Carpentier B. Behavior of Listeria monocytogenes in an artificially made biofilm of a nisin-producing strain of Lactococcus lactis. Intrnational J Food Microbiol 1999; 51: 169-182.
8. Bergej S. Manual of systematic Bacteriology 2, William and Wilkins. 1989 London.
9. Okouchi S, Murata R, Sugita H, Moriyoshi Y and Maeda N. Calorimetric evaluation of the antimicrobial activities of calcined dolomite. J Antibact Antifungal Agents 1995; 26: 109–114.
10. Mirhosseini M and Emtiazi G. Optimisation of Enterocin A Production on a Whey-Based Substrate. World Appl Sci J 2011; 14: 1493-1499. [in persion] [Article]
11. Nicole J, Binata R, Koodali T and Ranjit C. Antibacterial activity of ZnO nano particle suspensions on abroad spectrum of microorganisms. FEMS Microbiol Lett 2008; 279: 71–76. [PubMed]
12. Raybaudi-Massilia R M, Mosqueda-Melgar J, Martin-Belloso O. Antimicrobial activity of malic acid against Listeria monocytogenes, Salmonella Enteritidis and Escherichia coli O157:H7 in apple, pear and melon juices. Food Control 2009; 20: 105–112. [Article]
13. Jin T, Sun D, Su JY, Zhang H and Sue HJ. Antimicrobial efficacy of Zinc Oxide Quantum Dots against Listeria monocytogenes, Salmonella Enteritidis and Escherichia coli O157:H7. J Food Sci 2009; 74: 46-52. [PubMed]
14. Leistner L. Basic aspects of food preservation by hurdle technology. Int J Food Microbiol 2000; 55: 181–186. [PubMed]
15. Juneja VK and Eblen BS. Predictive thermal inactivation model for Listeria monocytogenes with temperature, pH, NaCl, and sodium pyrophosphate as controlling factors. J Food Prot 1999; 62: 986–993. [PubMed]
16. Anellis A, Lubas J and Rayman MM. Heat resistance in liquid eggs of some strains of the genus Salmonella.Food Res 1954; 19: 377–395.
17. Raybaudi-Massilia R, Mosqueda-Melgar J, and Martin-Belloso O. Antimicrobial activity of essential oils on Salmonella Enteritidis, Escherichia coli and Listeria innocua in fruit juices. Journal of Food Protection 2006; 69: 1579–1586. [PubMed]
18. Booth I R. Regulation of cytoplasmic pH of bacteria. Microbiol Review 1985; 49: 359–378. [PubMed]
19. Jin T, Sun D, Su J Y and Zhang H. Antimicrobial efficacy of Zinc Oxide qu antum dots against Listeria monocytogenes, Salmonella enteritidis and E. coli O157:H7. J Food Sci 2009; 74: 46 – 52. [PubMed]
20. Mirhosseini M and Firouzabadi F. Antibacterial activity of zinc oxide nanoparticle suspensions on food-borne pathogens. Inter J Dairy Technol 2013; 66: 291-295. [in persion] [Article]
21. Feng Q L, Wu J. "A mechanistic study of the antibacterial effect of silver ions on Escherichia coli and Staphylococcus aureus." J Biomed Mater Res 2000; 52(4):662-668. [PubMed]
22. Stoimenov P K, Klinger R L, Marchin G L and Klabunde K J.Metal oxide nanoparticles as bactericidal agents. Langmuir 2002; 18: 6679-6686. [Article]
23. Huang Z, Zheng X, Yan D and Yin G. Toxicological effect of ZnO nanoparticles based on bacteria. Langmuir 2008; 24: 4140 –4144. [Article]
24. Liu Y, He L, Mustapha A and Li H. Antibacterial activities of zinc oxide nanoparticles against Escherichia coli O157:H7. J Appl Microbiol 2009: 107 1193 –1201. [PubMed]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.