سال 10، شماره 1 - ( فروردین - اردیبهشت 1395 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 34-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rokhtabnak N, Khaleghi M, Sasan H. Isolation and identification of Lactobacillus bacteria with probiotic potential from traditional dairy in Kerman. Iran J Med Microbiol 2016; 10 (1) :24-34
URL: http://ijmm.ir/article-1-409-fa.html
رخ تابناک نجمه، خالقی موج، ساسان حسینعلی. جداسازی و شناسایی باکتری‌های لاکتوباسیلوس با پتانسیل پروبیوتیکی از لبنیات سنتی کرمان. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1395; 10 (1) :24-34

URL: http://ijmm.ir/article-1-409-fa.html


1- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
2- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران ، mjkhaleghi@yahoo.com
چکیده:   (11199 مشاهده)

زمینه و اهداف: لاکتوباسیلوس‌ها متداول‌ترین سویه‌های پروبیوتیکی هستند که دارای خصوصیت ضدمیکروبی نیز می‌باشند. هدف از این پژوهش، مطالعه خصوصیت پروبیوتیکی و اثر ضدمیکروبی لاکتوباسیلوس‌های بومی جدا شده از لبنیات می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این تحقیق 26 سویه لاکتوباسیلوس از نمونه‌های شیر، ماست و پنیر بومی، جداسازی شدند. تمامی جدایه ها ازنظر مقاومت به اسید (pH های 2، 3 و 4) و غلظت‌های نمک‌های صفراوی (0/3، 0/5 و 1% وزنی/حجمی) مورد بررسی قرار گرفتند. اثر ضد میکروبی این جدایه ها بر روی باکتری‌های پاتوژن لیستریا منوسیتوژنز، انتروکوکوس فکالیس، اشریشیا کلی PTCC 1330، استافیلوکوکوس اورئوس PTCC 1112 و باسیلوس سرئوسPTCC 1015 با استفاده از روش چاهک، مطالعه شد. سپس سویه‌های مقاوم به شرایط اسیدی و نمک‌های صفراوی که اثر ضدمیکروبی خوبی از خود نشان دادند، توسط توالی یابی ژن 16S rRNA شناسایی شدند.

یافته‌ها: در پژوهش حاضر 96/15% جدایه ها توانستند رشد باکتری‌های پاتوژن را مهار نمایند. 61/5% جدایه ها به 2 pH و 84/62% به غلظت 0/3% نمک صفراوی مقاوم بودند ولی تنها دو سویه 53C و 22CL بیشترین تحمل را در شرایط اسیدی و غلظت بالای نمک‌های صفراوی از خود نشان دادند. بر اساس آنالیز فیلوژنتیکی بر پایه توالی یابی 16S rRNA مشخص گردید این دو سویه به گونه لاکتوباسیلوس کازئی تعلق دارند.

بحث: بر اساس یافته‌های به‌دست‌آمده می‌توان از دو سویه مقاوم جدا شده به‌عنوان آغازگرهای پروبیوتیکی در تهیه فراورده‌های لبنی پروبیوتیک، استفاده نمود.

متن کامل [PDF 1177 kb]   (7249 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی میکروبی
دریافت: 1393/11/24 | پذیرش: 1394/10/5 | انتشار الکترونیک: 1395/3/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.