سال 9، شماره 1 - ( بهار 1394 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 41-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghasemi B, Najimi M, Ghasemi J. Evaluation of Antibacterial Effects of Benzothiazole Derivatives on Bacterial Food Pathogens. Iran J Med Microbiol 2015; 9 (1) :35-41
URL: http://ijmm.ir/article-1-320-fa.html
قاسمی بهزاد، نجیمی محسن، جلائی جعفر. بررسی اثر ضد باکتری مشتقات بنزو تیازول بر روی باکتری های بیماریزای مواد غذایی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1394; 9 (1) :35-41

URL: http://ijmm.ir/article-1-320-fa.html


1- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران. ، behzad.ghasemi99@gmail.com
2- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران.
3- گروه فارماکولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
چکیده:   (14027 مشاهده)

زمینه و اهداف: با شیوع مقاومت باکتری‌ها به پادزیست‌های رایج، استفاده از ترکیبات ضد باکتریایی جدید چون تیازول، ضروری شده است. در این مطالعه اثرات بازدارندگی تعدادی از مشتقات جدید تیازول بر روی باکتری­های اشریشیاکلی، سالمونلا تیفی موریم˓ باسیلوس سرئوس و لیستریا منوسیتوژ مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش کار: مشتقات تیازول، در حلال DMSO به صورت محلول تهیه گردیدند، و از روش انتشار در چاهک برای اندازه گیری قطر هاله مهار رشد و از روش رقت سازی در پلیت 96 خانه برای تعیین حداقل غلظت  بازدارندگی رشد(MIC) استفاده شد.

یافته‌ها: اثر مهاری مشتقات از MIC 1000-0 میکروگرم بر میلی لیتر و قطر‌ه هاله 1/17-0 میلی‌متر متغیر بود. قوی‌ترین اثر مهاری مشتقات مورد استفاده در این آزمایش MIC 250 میکروگرم بر میلی لیتر مشتق شماره 4 بر روی باکتری‌های باسیلوس سرئوس و لیستریا منوسیتوژنز و مشتق b6 بر روی باکتری لیستریا منوسیتوژنز بود. مشتقات اثر مهاری قابل توجهی روی باسیلوس سرئوس و لیستریا منوسیتوژنز نسبت به باکتری‌های اشریشیاکلی و سالمونلا تیفی‌موریوم داشتند و تنها مشتق شماره 4 بر روی باکتری‌های گرم منفی دارای اثر مهاری بود.

نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهد مشتقات بنزو [d] تیازول دارای قدرت مهاری موثر روی باکتری‌های بیماریزا به خصوص باکتری‌های گرم مثبت می‌باشند، همچنین احتمالا وجود اتصال تیوآمید متصل به حلقه تیازول نقش تعیین کننده‌ای در خاصیت ضد باکتریایی این مشتقات تیازول دارد. با انجام آزمایشات بیشتر بر روی حیوانات می‌توان از این مشتقات به عنوان ترکیبات ضدباکتری جدید بهره برد.

متن کامل [PDF 804 kb]   (4607 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: مواد ضد میکروبی
دریافت: 1393/5/4 | پذیرش: 1393/10/13 | انتشار الکترونیک: 1394/1/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.