سال 9، شماره 2 - ( تابستان 1394 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 55-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbarian Meymand M J, Faraji kafshgari S, Mahmodi E, Vatankhah M. The Effect of using microwave pretreatment in drying roots nutmeg on antimicrobial properties against pathogenic bacteria and spoilage molds. Iran J Med Microbiol 2015; 9 (2) :47-55
URL: http://ijmm.ir/article-1-300-fa.html
اکبریان میمند محمد جواد، فرجی کفشگری سمانه، محمودی احسان، وطن خواه مهدی. تاثیر استفاده از پیش تیمار مایکروویو در خشک کردن ریشه جوز هندی بر خاصیت ضدمیکروبی آن در مقابله با باکتری های بیماری زا و کپک های عامل فساد. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1394; 9 (2) :47-55

URL: http://ijmm.ir/article-1-300-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. ، samanefaraji_90@yahoo.com
3- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، سبزوار، ایران.
چکیده:   (13553 مشاهده)

زمینه و اهداف: گیاهان انواع مختلفی از مواد زیست فعال تولید می­کنند که  آن­ها را  یک منبع غنی از ترکیبات دارویی می­سازد. تکنولوژی ترکیبی روشی است که در آن از ترکیب دو یا چند تکنولوژی متداول یا پیشرفته به صورت همزمان یا متوالی برای انتقال حرارت و رطوبت استفاده می‌شود. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر استفاده از  پیش تیمار مایکروویو در خشک کردن ریشه جوز هندی بر خاصیت ضدمیکروبی آن در مقابله با باکتری­های بیماری­زا و کپک­های عامل فساد بود.

مواد و روش کار: در این پژوهش از دو روش آون و آون به همراه پیش تیمار مایکروویو جهت خشک کردن ریشه جوز هندی استفاده شده و اثر  خاصیت ضدمیکروبی عصاره تولیدی با هر دو روش علیه باکتری­های بیماری­زا و کپک­های عامل فساد با دو روش دیسک انتشاری و رقت­سازی در چاهک مورد بررسی قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج مقایسه میانگین و آنالیز داده‌های نوع روش خشک کردن ریشه جوز هندی نشان داد که اثر نوع روش خشک کردن در سطح 99 درصد معنی‌دار بود (01/0>P). همچنین نتایج حاصل نشان داد که عصاره ریشه جوز هندی در میان باکتری­های مورد مطالعه، بیشترین اثر ضد میکروبی را بر سالمونلاانتریکا و  در میان قارچ­های موررد مطالعه، بیشترین تاثیر را بر تریکودرما ویریده داشت.

نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که عصاره ریشه جوز هندی از رشد کپک­های عامل فساد و باکتری­های بیماری­زای مواد غذایی جلوگیری نمود، همچنین نتایج نشان داد که استفاده از پیش تیمار مایکروویو در خشک کردن ریشه جوز سبب افزایش خواص ضد میکروبی آن شد.

متن کامل [PDF 942 kb]   (4091 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: مواد ضد میکروبی
دریافت: 1393/4/11 | پذیرش: 1393/11/13 | انتشار الکترونیک: 1394/4/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.