زمینه و اهداف: گیاهان انواع مختلفی از مواد زیست فعال تولید میکنند که آنها را یک منبع غنی از ترکیبات دارویی میسازد. تکنولوژی ترکیبی روشی است که در آن از ترکیب دو یا چند تکنولوژی متداول یا پیشرفته به صورت همزمان یا متوالی برای انتقال حرارت و رطوبت استفاده میشود. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر استفاده از پیش تیمار مایکروویو در خشک کردن ریشه جوز هندی بر خاصیت ضدمیکروبی آن در مقابله با باکتریهای بیماریزا و کپکهای عامل فساد بود.
مواد و روش کار: در این پژوهش از دو روش آون و آون به همراه پیش تیمار مایکروویو جهت خشک کردن ریشه جوز هندی استفاده شده و اثر خاصیت ضدمیکروبی عصاره تولیدی با هر دو روش علیه باکتریهای بیماریزا و کپکهای عامل فساد با دو روش دیسک انتشاری و رقتسازی در چاهک مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج مقایسه میانگین و آنالیز دادههای نوع روش خشک کردن ریشه جوز هندی نشان داد که اثر نوع روش خشک کردن در سطح 99 درصد معنیدار بود (01/0>P). همچنین نتایج حاصل نشان داد که عصاره ریشه جوز هندی در میان باکتریهای مورد مطالعه، بیشترین اثر ضد میکروبی را بر سالمونلاانتریکا و در میان قارچهای موررد مطالعه، بیشترین تاثیر را بر تریکودرما ویریده داشت.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که عصاره ریشه جوز هندی از رشد کپکهای عامل فساد و باکتریهای بیماریزای مواد غذایی جلوگیری نمود، همچنین نتایج نشان داد که استفاده از پیش تیمار مایکروویو در خشک کردن ریشه جوز سبب افزایش خواص ضد میکروبی آن شد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |