سال 8، شماره 2 - ( تابستان 1393 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 21-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amini F, Mirhendi H, Kachuei R, Noorbakhsh F. Detection and Identification of Aspergillus fumigatus in BAL Samples of Patients with Suspected Tuberculosis by Nested-PCR. Iran J Med Microbiol 2014; 8 (2) :14-21
URL: http://ijmm.ir/article-1-282-fa.html
امینی فرزانه، میرهندی سید حسین، کچوئی رضا، نوربخش فاطمه. جداسازی و شناسایی آسپرژیلوس فومیگاتوس در نمونه‌های لاواژ برونکوآلوئولار (BAL) مشکوک به سل به روش Nested-PCR. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1393; 8 (2) :14-21

URL: http://ijmm.ir/article-1-282-fa.html


1- گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پیشوا ورامین، تهران، ایران
2- گروه انگل شناسی و قارچ شناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- مرکز تحقیقات بیولوژی مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا… (عج (، تهران، ایران ، kachueiz@yahoo.com
چکیده:   (18496 مشاهده)
زمینه و اهداف: آسپرژیلوس فومیگاتوس عامل بیش از 90% آسپرژیلوزیس مهاجم حاد ریوی است. هدف از مطالعه حاضر شناسایی و ردیابی آسپرژیلوس فومیگاتوس در نمونه‌های لاواژ برونکوآلوئولار (BAL) مشکوک به سل به روش Nested-PCR است.
مواد و روش کار: در این بررسی، در طی 9 ماه در طول سال های 92-91 تعداد 100 نمونه BAL از بیماران بستری و مراجعه کننده به بیمارستان آموزشی در شمال تهران جمع آوری گردید، آزمایش مستقیم، کشت و PCR بر روی نمونه های مورد مطالعه صورت گرفت، به منظور استخراج DNA از روش دستی فنل –کلروفرم استفاده گردید. جهت انجام Duplex PCR از پرایمرهای اختصاصی جنس آسپرژیلوس و پرایمرهای بتااکتین استفاده شد. به منظور شناسایی گونه آسپرژیلوس فومیگاتوس از یک جفت پرایمر داخلی(روش Nested-PCR ) و جهت تایید، تعدادی از محصولات PCR تعیین توالی گردید.
یافته‌ها: به روش PCR آسپرژیلوس در 12 نمونه(12%) تشخیص داده شد، موارد مثبت در روش مستقیم و کشت به ترتیب 11% و 10% بود. حساسیت و اختصاصیت روش مولکولی PCR در مقایسه با آزمایش مستقیم به ترتیب 100% و 8/98% بود. همچنین حساسیت و اختصاصیت این روش در مقایسه با کشت به ترتیب 100% و 7/97% محاسبه گردید. نتایج تعیین توالی تعدادی از محصولات PCR وجود آسپرژیلوس فومیگاتوس را تایید نمود.
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که روش PCR، در مقایسه با روش مستقیم و کشت، حساسیت بالاتری در شناسایی و ردیابی آسپرژیلوس دارا می‌باشد، همچنین در نمونه های BAL مشکوک به سل می‌توان آسپرژیلوس ها و به ویژه آسپرژیلوس فومیگاتوس را مدنظر قرار داد.
متن کامل [PDF 717 kb]   (5915 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: قارچ شناسی پزشکی
دریافت: 1393/3/10 | پذیرش: 1393/4/30 | انتشار الکترونیک: 1393/5/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.