زمینه و هدف: مطالعات متعدد آلودگی منابع آب طبیعی و مصنوعی را به باکتری لژیونلا بررسی کرده است. هدف این پژوهش، مرور نظام مند وضعیت آلودگی منابع آب طبیعی و مصنوعی به باکتری لژیونلا در ایران و جهان می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه جستجوی نظام مند مقالات در منابع الکترونیکی معتبر PubMed، ScinceDirect، Springerlink و Google Scholar، SID،Iranmedex ، Irandoc و Magiran بدون محدویت زمانی صورت گرفت. بررسی و انتخاب مقالات بر اساس چک لیست PRISMA و استانداردهای ارزیابی کیفیت Cochrane انجام شد. از میان 1386 مقاله یافت شده تعداد 56 مطالعه مرتبط انتخاب شدند. مقالاتی که شناسائی و جداسازی گونههای لژیونلا را با روش کشت و واکنش های زنجیره ای پلی مراز انجام داده بودند وارد مطالعه شدند. اطلاعات استخراج شده در یک جدول طبقهبندی و آنالیز دادهها و رسم نمودارها با نرم افزار Excel انجام شد.
یافته ها: از 56 مقاله انتخاب شده به ترتیب 9 و 47 مقاله به مطالعات انجام شده در ایران و سایر کشورها مربوط بود. در ایران 70%-7/5% از نمونه ها به لژیونلا آلوده است. در مراکز بیمارستانی ایران 41/75%-2/85% نمونه ها به لژیونلا پنوموفیلا آلوده و در سایر کشورها 100-0% نمونه ها آلوده است. در مراکز بیمارستانی سایر کشورها 98/7-17% نمونه ها به لژیونلا پنوموفیلا آلوده هستند.
نتیجه گیری: هر چند در ایران آلودگی به لژیونلا کمتر از سایر کشورها است اما براساس استاندارد سازمان جهانی بهداشت (CFU/l 1) در مورد باکتری لژیونلابرنامه ریزی برای کنترل و عفونت های ناشی از آن از مهمترین اولویت های بهداشتی است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |