سال 9، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 15-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghanizadeh G, Mirmohammadlou A, Esmaeili D. Survey of legionella water resources contamination in Iran and foreign countries: A Systematic Review. Iran J Med Microbiol 2016; 9 (4) :1-15
URL: http://ijmm.ir/article-1-280-fa.html
غنی زاده قادر، میرمحمدلو علی، اسماعیلی داوود. بررسی وضعیت آلودگی منابع آب به لژیونلا در ایران و سایر کشورها و عوامل مؤثر بر آن؛ مرور نظام مند . مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1394; 9 (4) :1-15

URL: http://ijmm.ir/article-1-280-fa.html


1- مرکز تحقیقات بهداشت نظامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج)، تهران، ایران ، qanizadeh@yahoo.com
2- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج)، تهران، ایران
3- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج)، تهران، ایران
چکیده:   (13402 مشاهده)

زمینه و هدف: مطالعات متعدد آلودگی منابع آب  طبیعی و مصنوعی را به باکتری لژیونلا بررسی کرده است. هدف این پژوهش، مرور نظام­ مند وضعیت آلودگی منابع آب طبیعی و مصنوعی به باکتری لژیونلا در ایران و جهان می باشد.

مواد و روش ها: در این مطالعه جستجوی نظام­ مند مقالات در منابع الکترونیکی معتبر PubMed، ScinceDirect، Springerlink  و Google Scholar، SID،Iranmedex ، Irandoc و Magiran بدون محدویت زمانی صورت گرفت. بررسی و انتخاب مقالات بر اساس چک لیست PRISMA و استانداردهای ارزیابی کیفیت Cochrane انجام شد. از میان 1386 مقاله یافت شده تعداد 56 مطالعه مرتبط انتخاب شدند. مقالاتی که شناسائی و جداسازی گونه­های لژیونلا را با روش کشت و واکنش­ های زنجیره ­ای پلی ­مراز انجام داده بودند وارد مطالعه شدند. اطلاعات استخراج شده در یک جدول طبقه­بندی و آنالیز داده­ها و رسم نمودارها با نرم افزار Excel انجام شد.

یافته­ ها: از 56 مقاله انتخاب شده به ترتیب 9 و 47 مقاله به مطالعات انجام شده در ایران و سایر کشورها مربوط بود. در ایران 70%-7/5% از نمونه­ ها به لژیونلا آلوده است. در مراکز بیمارستانی ایران 41/75%-2/85% نمونه­ ها به لژیونلا پنوموفیلا آلوده و در سایر کشورها 100-0% نمونه­ ها آلوده است. در مراکز بیمارستانی سایر کشورها 98/7-17% نمونه­ ها به لژیونلا پنوموفیلا آلوده هستند.

نتیجه­ گیری: هر چند در ایران آلودگی به لژیونلا کمتر از سایر کشورها است اما براساس استاندارد سازمان جهانی بهداشت (CFU/l 1) در مورد باکتری لژیونلابرنامه ­ریزی برای کنترل و عفونت­ های ناشی از آن از مهم­ترین اولویت­ های بهداشتی است.

متن کامل [PDF 1050 kb]   (3894 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1393/3/6 | پذیرش: 1394/6/23 | انتشار الکترونیک: 1394/12/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.