سال 4، شماره 4 - ( زمستان 1389 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi Fard N, Haji Mahdipour H, Hosein Hedayati M, Esmaili M. Evaluation of cytotoxic effects of aqueous - methanolic saffron extract on Vero, HeLa and Hep2 cell lines using MTT assay method. Iran J Med Microbiol. 2011; 4 (4)
URL: http://ijmm.ir/article-1-28-fa.html
رحیمی فرد ناهید، حاجی مهدی پور هما، حسین هدایتی محمد، اسماعیلی سید محسن. بررسی اثرات سایتوتوکسیک عصاره آبی- متانولی زعفران بر روی رده‌های سلولی Vero، HeLa و Hep2 با استفاده از روش MTT. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1389; 4 (4)

URL: http://ijmm.ir/article-1-28-fa.html


1- 1) مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو و اداره کل آزمایشگاه‌های کنترل غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
2- 2) مرکز تحقیقات طب سنتی و مفردات پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
3- 3) واحد کنترل کیفیت، انستیتو پاستور ایران
4- 4) گروه میکرب شناسی، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران
چکیده:   (24566 مشاهده)
زمینه و اهداف: علاوه بر استفاده از ترکیبات شیمیایی در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی، استفاده از ترکیبات گیاهی و طبیعی نیز افزایش یافته است. به‌نظر می‌رسد مواد و ترکیبات طبیعی در مقایسه با ترکیبات شیمیایی دارای عوارض جانبی، جهش‌زایی و سرطان‌زایی کمتری باشند، اما استفاده از آنها نیز می‌تواند با عوارض جانبی و سمیت همراه باشد. اثرات دارویی قابل توجهی برای زعفران اثبات شده‌است، که لزوم بررسی سمیت گیاه را آشکار می‌سازد. هدف این مطالعه تعیین اثرات سایتوتوکسیک زعفران روی رده‌های سلولی Vero، HeLa و Hep2 به‌روش MTT بود. روش بررسی: ابتدا از کلاله زعفران توسط حلال متانول:آب 80:20 با روش ماسراسیون عصاره‌گیری شد. اثرات سایتوتوکسیک عصاره زعفران، روی رده‌ سلولی طبیعیVero و رده‌های سرطانی HeLa و Hep2 به-روش MTT assay در میکروپلیت96 خانه، با مجاور سازی رقت‌های مختلف عصاره زعفران بررسی شد. قرائتOD) optical density) با دستگاه microplate reader انجام شد و IC50 (Inhibition Concentration 50%) عصاره روی هر رده سلولی محاسبه گردید. یافته‌ها: عصاره آبی- متانولی زعفران بر روی رده‌های سلولی Vero، HeLa و Hep2 به‌ترتیب دارای IC50 معادل g/mlµ 162، 653 و 208 بود. نتیجه‌گیری: زعفران دارای اثرات سمی روی رده سلولی نرمال Vero می‌باشد. بنابراین، در استفاده غذایی و دارویی گیاه در غلظت‌های زیاد باید احتیاط نمود. همچنین عصاره این گیاه دارای اثرات سمی روی دو رده سلول سرطانی Hep2و HeLa بوده ولی سمیت آن به‌خصوص روی رده سلولی HeLa کمتر از رده سلولی نرمال Vero بود.
متن کامل [PDF 946 kb]   (3278 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی میکروبی
دریافت: 1392/8/3 | پذیرش: 1392/8/19 | انتشار الکترونیک: 1392/8/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2021 All Rights Reserved | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.