سال 4، شماره 4 - ( زمستان 1389 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 51-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tajik H, Shokouhi Sabet Djalali F. In vitro assessment of antibacterial properties of fatty acids and their monoglycerids derivatives against Escherichia coli O157:H7. Iran J Med Microbiol. 2011; 4 (4) :51-58
URL: http://ijmm.ir/article-1-27-fa.html
تاجیک حسین، شکوهی ثابت جلالی فرنورد. بررسی آزمایشگاهی تاثیرات ضد باکتریایی اسیدهای چرب و منوگلیسریدهای آنها بر سویهE.coli O157:H7 . مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1389; 4 (4) :51-58

URL: http://ijmm.ir/article-1-27-fa.html


1- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
2- گروه علوم بالینی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
چکیده:   (14225 مشاهده)
زمینه و اهداف: اسیدهای چرب و مشتقات آنها ترکیباتی هستند که به فراوانی در فرآوردهای طبیعی گیاهی و دامی یافت می شوند. هدف از انجام این مطالعه تعیین اثرات مهاری اسیدهای چرب (اسیدلوریک، اسیدکاپریک، اسید پالمیتولئیک، اسید اولئیک) و منوگلیسریدهای آنها (منولورین، منوکاپرین، منوپالمیتولئین، منولئین) بر سویه O157 :H7 اشریشیا کلی بود.
روش بررسی: به منظور ارزیابی اثرات ضد باکتریایی، از روش رقیق سازی در محیط مایع (Broth dilution) به روش میکرو استفاده گردید. به محیط کشت، همراه با باکتری، میزان لازم از هر یک از اسیدهای چرب و منوگلیسرید آنها اضافه شد تا غلظت نهایی آنها در داخل محیط کشت، 16/0، 31/0، 63/0، 25/1 و 5/2 میلی مول گردد. سپس نمونه‌ها در دمای 37 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری شد. نمونه های حاوی باکتری و بدون اسیدهای چرب و منوگلیسیریدها به عنوان کنترل در نظر گرفته شد. برای پردازش داده‌ها از نرم افزار SPSS version 11.0.01 و برای تجزیه و تحلیل نتایج از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه ANOVA استفاده شد.
 یافته ها: اسید کاپریک و منوگلیسرید آن نسبت به سایر اسیدهای چرب مورد آزمایش به طور معنی دار اثرات ضد باکتریایی بیشتری بر روی سویه O157 :H7 نشان دادند (P<0.05). همچنین اسید کاپریک در غلظت 63/0 میلی‌مول و بیشتر قدرت ضد باکتریایی قابل ملاحظه‌ای داشت.
نتیجه گیری: اسیدهای چرب و منوگلیسیریدهای آنها، به‌ویژه اسید کاپریک و منوگلیسرید آن بر سویه O157 :H7 اثر ضد باکتریایی دارند. این تاثیر با افزایش غلظت اسید کاپریک بیشتر است.
متن کامل [PDF 874 kb]   (2140 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1392/8/3 | پذیرش: 1392/8/19 | انتشار الکترونیک: 1392/8/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2021 All Rights Reserved | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.