زمینه و اهداف: لیستریوزیس از مهمترین بیماری های منتقله از غذا محسوب می شود که بوسیله گونه های لیستریا خصوصاً لیستریا مونوسیتوژنز به وقوع می پیوندد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان شیوع و مقاومت ضد میکروبی گونههای لیستریا جدا شده از نمونههای ماهی دودی و نمک سود در اصفهان و بندرانزلی انجام شده است.
مواد و روش کار: از شهریور 1388 تا اردیبهشت ماه 1390، 80 نمونه ماهی دودی و 40 نمونه ماهی نمک سود از مراکز فروش شهرستان های اصفهان و بندر انزلی جمعآوری و از نظر حضور گونههای لیستریا با استفاده از روش کشت و PCR آزمایش شدند و در ادامه تست آنتی بیوگرام برای تعیین مقاومت پادزیستی انجام شد.
یافتهها: گونه های لیستریا به ترتیب از 7 (8/8 %) و 6 ( 15 %) نمونه از نمونه ماهیان دودی و نمک سود جداسازی شدند. نتایج نشان داد که به ترتیب 5/2، 7/6 و 6/1 درصد از نمونههای مورد آزمایش لیستریا منوسیتوژنز، لیستریا اینوکوا و لیستریا سیلیگری بوده است. 9 گونه از 13 گونه لیستریا جداسازی شده
(2/ 69 درصد) به یک یا چند پادزیست مقاوم بودند. بالاترین مقاومت نسبت به نالیدیکسیک اسید (8/53) و تتراسیکلین (8/30) بود.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه خطر بالقوه ناشی از لیستریا را در مصرف کنندگان ماهی دودی و نمک سود خام و نیم پز نشان می دهد. نتایج این بررسی نیاز به یک استراتژی مناسب جهت پایش اپیدمیولوژیک در خصوص کنترل مقاومت های ضد میکروبی در مواد غذایی را نشان میدهد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |