سال 8، شماره 3 - ( پاییز 1393 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 37-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi E, Safarpourdehkordi F, Yahaghi E, Khodaverdi E. Prevalence and Antimicrobial Resistance of Listeria Species Isolated from Smoked and Salted Fish. Iran J Med Microbiol. 2014; 8 (3) :31-37
URL: http://ijmm.ir/article-1-238-fa.html
رحیمی ابراهیم، صفرپوردهکردی فرهاد، یاحقی عماد، خداوردی ابراهیم. شیوع و مقاومت ضد میکروبی گونه های لیستریا جدا شده از ماهی دودی و نمک سود. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1393; 8 (3) :37-31

URL: http://ijmm.ir/article-1-238-fa.html


1- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران. ، ebrahimrahimi1364@gmail.com
2- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران.
3- دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
4- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان کرج
چکیده:   (12390 مشاهده)

زمینه و اهداف: لیستریوزیس از مهمترین بیماری های منتقله از غذا محسوب می شود که بوسیله گونه های لیستریا خصوصاً  لیستریا مونوسیتوژنز به وقوع می پیوندد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان شیوع و مقاومت ضد میکروبی گونه­های لیستریا جدا شده از نمونه­های ماهی دودی و نمک سود در اصفهان و بندرانزلی انجام شده است.

مواد و روش کار: از شهریور 1388  تا اردیبهشت ماه 1390، 80 نمونه ماهی دودی  و 40 نمونه ماهی نمک سود از مراکز فروش شهرستان های اصفهان و بندر انزلی جمع­آوری و از نظر حضور گونه­های لیستریا با استفاده از روش کشت و PCR آزمایش شدند و در ادامه تست آنتی بیوگرام برای تعیین  مقاومت پادزیستی انجام شد.

یافته‌ها: گونه های لیستریا به ترتیب از 7 (8/8 %) و 6 ( 15 %) نمونه از نمونه ماهیان دودی و نمک سود جداسازی شدند. نتایج نشان داد که به ترتیب 5/2، 7/6 و 6/1 درصد از نمونه­های مورد آزمایش لیستریا منوسیتوژنز، لیستریا اینوکوا و لیستریا سیلیگری بوده است. 9 گونه از 13 گونه لیستریا جداسازی شده
 (2/ 69 درصد) به یک یا چند پادزیست مقاوم بودند. بالاترین مقاومت نسبت به نالیدیکسیک اسید (8/53) و تتراسیکلین (8/30) بود.

نتیجه‌گیرینتایج این مطالعه خطر بالقوه ناشی از لیستریا را در مصرف کنندگان ماهی دودی و نمک سود خام و نیم پز نشان می دهد. نتایج این بررسی نیاز به یک استراتژی مناسب جهت پایش اپیدمیولوژیک در خصوص کنترل مقاومت­ های ضد میکروبی در مواد غذایی را نشان می­دهد.

واژه‌های کلیدی: لیستریا، ماهی، مقاومت ضد میکروبی
متن کامل [PDF 705 kb]   (3592 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب شناسی مولکولی
دریافت: 1392/11/20 | پذیرش: 1393/5/22 | انتشار الکترونیک: 1393/8/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.