Yavarpour V, Zarabi M, Esmaeili D, Mohamadnejad J. In vitro Evaluation of Antibacterial Efficacy of Natural Honeys in Comparison with Antibiotics on Pseudomonas aeruginosa. Iran J Med Microbiol 2014; 8 (1) :34-37
URL:
http://ijmm.ir/article-1-236-fa.html
یاورپور وحید، ضرابی مهدی، اسماعیلی داود، محمد نژاد جواد. بررسی اثر ضدباکتری عسل طبیعی بر روی سودوموناس آئروژینوزا و مقایسه با پادزیست ها در شرایط آزمایشگاهی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1393; 8 (1) :34-37
URL: http://ijmm.ir/article-1-236-fa.html
1- گروه مهندسی علومزیستی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- گروه مهندسی علومزیستی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، mzarabi@ut.ac.ir
3- مرکز تحقیقات میکروبشناسی کاربردی، گروه میکروب شناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ...(عج)، تهران، ایران
4- گروه میکروب شناسی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده: (16963 مشاهده)
زمینه و اهداف: مطالعات مختلفی انجام گرفته که نشاندهنده اثرات درمانی عسل بر روی بیماریهای عفونی از جمله عفونتهای سودوموناسی می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی فعالیت ضدباکتری عسلهای تکگل و چندگل حاصل از گیاهان مناطق مختلف ایران بر رشد سودوموناس آئروژینوزا و مقایسه فعالیت آنها با عسل مصنوعی و پادزیست ها است. مواد و روش کار: فعالیت ضدمیکروبی عسل با روشهای انتشار دیسک و رقتسازی براث در 5 غلظت مختلف مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها و بحث: بیشترین منطقه مهاری (52/1 ± 16) در روش انتشار دیسک برای عسل خرمالو ثبت شده است. در این بررسی حداقل غلظت مهاری (MIC) عسل گونگزانگبین و سایر عسلهای طبیعی به ترتیب برابر 25% و %5/12 بدست آمد. در حالیکه عسل مصنوعی در غلظت 50% دارای اثر مهارکنندگی بود. این بررسی نشان داد که عسلهای مورد مطالعه دارای اثر ضدباکتری قابل توجهی بر سودوموناس آئروژینوزا میباشد و ارتباط مستقیمی بین غلظت آنها و میزان منطقه مهاری وجود دارد.
نوع مطالعه:
مقاله کوتاه پژوهشی |
موضوع مقاله:
مواد ضد میکروبی دریافت: 1392/11/15 | پذیرش: 1393/3/23 | انتشار الکترونیک: 1393/3/23