توکلی حمیدرضا، صدرممتاز محمدتقی، پیمانه عابدی محتسب ترانه، رفعتی حسن. بررسی توانایی محیط کروموژن در تشخیص E.coli O157H7 در آب و مواد غذایی و مقایسه آن با روش کشت استاندارد. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1391; 6 (1 و 2) :68-76
URL: http://ijmm.ir/article-1-222-fa.html
1- دانشگاه بقیه الله
2- دانشگاه بقیه الله ، mt_sadr@yaoo.com
3- دانشگاه علوم پزشکی تهران ،دانشکده بهداشت
چکیده: (12542 مشاهده)
زمینه و اهداف: اشرشیاکلی یکی از مهمترین عوامل مسمومیت های غذایی است و برخی از سویه های ان مانند E.coli O157H7 عوارض خطرناکی مانند سندرم اورمی همولیتیک و کولیت هموراژیک ایجاد می کنند.محیط های کروموژن یکی از روش های تشخیص نسبتا سریع میکرو ارگانیسم های بیماری زا در اب و مواد غذایی هستند که در دهه اخیر مورد استفاده قرار گرفتند .هدف از این مطالعه بررسی توانایی محیط کروموژن در تشخیص E.coli O157H7 در اب و مواد غذایی و مقایسه ان با روش کشت استاندارد می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه ازمایشگاهی در مرحله اول 25 نمونه اب و چهار نوع مواد غذایی (5 نمونه از هر کدام ) به طور عمدی با سوش استاندارد E.coli O157H7 الوده و سپس با دو روش کروموژن و کشت استاندارد شناسایی گردید و سرعت حساسیت دو روش در شناسایی این باکتری بررسی و مقایسه گردید. سپس نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS و فرمول اماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: سرعت تشخیص باکتری با استفاده از محیط کروموژن (18 ساعت و 20 دقیقه) بیشتر از روش استاندارد (72 ساعت) بوده ولی حساسیت این روش (99/61 %) کمتر از روش استاندارد (100 %)تعیین گردید.
بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه و سایر مطالعات مشابه نشان میدهدمحیط های کروموژن دارای سرعت و حساسیت بالایی در تشخیص E.coli O157H7 در نمونه های اب و مواد غذایی بوده و میتواند به عنوان یک روش جایگزین در تشخیص باکتری های بیماری زا در ازمایشگاه های مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
باکتری شناسی پزشکی دریافت: 1392/10/29 | پذیرش: 1392/10/29 | انتشار الکترونیک: 1392/10/29