سال 7، شماره 3 - ( پاییز 1392 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 47-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Erfani M, Rahimi E, Afshari M A, Kachuei R. Detection of Ochratoxin A in bread samples in Shahrekord city, Iran, 2011-2012. Iran J Med Microbiol. 2013; 7 (3) :42-47
URL: http://ijmm.ir/article-1-214-fa.html
عرفانی مهران، رحیمی ابراهیم، افشاری محمد علی، کچوئی رضا. ردیابی سم اکراتوکسین A در نان های مصرفی شهرکرد در سال1390. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1392; 7 (3) :47-42

URL: http://ijmm.ir/article-1-214-fa.html


1- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد ، شهرکرد ، ایران
2- مرکز تحقیقات بیولوژی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج) ، kachueiz@yahoo.com
چکیده:   (25123 مشاهده)
مقدمه واهداف: اکراتوکسین A مایکوتوکسینی است که به علت اثرات نفروتوکسیک، ایمونوتوکسیک، موتاژنیک، تراتوژنیک و کارسینوژنیک خطر بالقوه ای برای سلامت انسان دارد. این مطالعه با هدف تعیین حضور و میزان اکراتوکسین A در نان های مصرفی شهر شهرکرد انجام شد.
مواد و روش کار: در این مطالعه، 86 نمونه انواع نان عرضه شده در نانوایی های شهر شهرکرد در پاییز 1390جمع آوری و از نظر حضور اکراتوکسین A بوسیله روش الایزا مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: اکراتوکسین A در 45 نمونه از 86 نمونه (3/52 درصد) نان بررسی شده ردیابی شد. محدوده غلظت اکراتوکسین A در نمونه های مثبت بین 19/0 تا 37/10 نانوگرم در گرم بود و میانگین آلودگی نمونه های آلوده 04/3 نانوگرم در گرم بدست آمد. بالاترین فراوانی نمونه های آلوده مربوط به نان های تافتون ماشینی(8/88%) و لواش(8/81%) بود، همچنین بیشترین میزان آلودگی (39/5 نانوگرم در گرم) در نمونه های نان لواش مشاهده شد. سطح آلودگی 15 نمونه (4/17%) از مجموع 86 نمونه آزمایش شده بیش از حد مجاز (3 نانوگرم در گرم) تایید شده در استاندارد اتحادیه اروپا بود.
نتیجه گیری: در این بررسی، سطح آلودگی به اکراتوکسین A در بخشی از نمونه ها (4/17درصد) بالاتر از حد مجاز بود، با توجه به اینکه نان قوت غالب ایرانیان است، این آلودگی می تواند در دراز مدت بر سلامت مصرف کننده تاثیر نامطلوبی داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: اکراتوکسین A، نان، الایزا
متن کامل [PDF 430 kb]   (3049 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قارچ شناسی پزشکی
دریافت: 1392/10/25 | پذیرش: 1392/11/21 | انتشار الکترونیک: 1393/1/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.