سال 17، شماره 2 - ( فروردین - اردیبهشت 1402 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 149-135 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohamadi S, Rezaee R, Hashemi M, Kiani B, Ghasemi S, Alizadeh Sani M et al . Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus (MRSA), Vancomycin-Resistant Staphylococcus aureus (VRSA), and Vancomycin-Resistant Enterococci‌ (VRE) Contamination of Food Samples in Iran: A Systematic Review and Meta-Analysis. Iran J Med Microbiol 2023; 17 (2) :135-149
URL: http://ijmm.ir/article-1-1745-fa.html
محمدی سارا، رضایی رامین، هاشمی محمد، کیانی بهزاد، قاسمی سجاد، علیزاده ثانی محمود و همکاران.. بررسی آلودگی نمونه های غذایی به استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA)، استافیلوکوک اورئوس مقاوم به ونکومایسین (VRSA) و انتروکوک مقاوم به ونکومایسین (VRE) در ایران: مطالعه ای از نوع مروری سیستماتیک و متاآنالیز. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1402; 17 (2) :135-149

URL: http://ijmm.ir/article-1-1745-fa.html


1- گروه بهداشت و کنترل کیفیت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
2- مرکز بین المللی یونسکو برای علوم پایه مرتبط با سلامت و تغذیه انسان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
3- گروه انفورماتیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
4- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
5- بخش ایمنی و بهداشت مواد غذایی، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
6- گروه تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران ، asmafshr@gmail.com
چکیده:   (1392 مشاهده)

در سال های اخیر، مقاومت میکروبی به یکی از بزرگترین چالش ها در محیط های بالینی تبدیل شده است. استافیلوکوکوس اورئوس و انتروکوک ها از جمله عوامل بیماریزای بیمارستانی مهم در سراسر جهان هستند. در گوشه و کنار جهان، استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) و انتروکوک های مقاوم به وانکومایسین (VRE) از منابع مختلف از جمله غذاهای مختلف با منشاء حیوانی و گیاهی جدا شده اند؛ با این حال، اطلاعات در مورد استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به وانکومایسین مرتبط با مواد غذایی (VRSA) محدود است. مطالعه حاضر وجود MRSA، VRSA و VRE را در نمونه‌های مختلف غذایی با منشاء حیوانی و گیاهی در ایران گزارش می کند. بدین جهت، پایگاه‌های اطلاعاتی شامل PubMed، ScienceDirect، Scopus، SID و Google Scholar مورد جست ‌و جو قرار گرفت. در مجموع ۶۵ مقاله که استافیلوکوکوس اورئوس و انتروکوکوس مقاوم به آنتی ‌بیوتیک را در مواد غذایی در ایران گزارش کرده بودند و بین سال‌های ۲۰۰۶ تا سپتامبر ۲۰۲۰ منتشر شده بودند، مورد ارزیابی قرار گرفتند. متاآنالیز شیوع کلی با استفاده از برنامه متاپروپ در نرم افزار آماری STATA محاسبه شد. در نهایت، ۴۲ مطالعه در مطالعه مروری حاضر گنجانده شد. نتایج حاصل از مطالعه ما نشان دهنده میزان بالای سویه های MRSA، VRSA و VRE در انواع مختلف گوشت خام و فرآوری شده، شیر خام، پنیر سنتی، رستوران ها و غذاهای بیمارستانی است. متاآنالیز نشان داد که بیشترین ES ترکیبی MRSA مربوط به محصولات شیرینی و کمترین ES ترکیبی MRSA مربوط به غذاهای متفرقه بود. بنابراین، توسعه سیستم ‌های نظارتی مؤثر بایستی در اولویت قرار گیرد تا با ایجاد الگوی صحیح استفاده از آنتی‌ بیوتیک ‌های وسیع طیف از گسترش ارگانیسم ‌های مقاوم به آنتی بیوتیک ها در زنجیره ‌های مواد غذایی جلوگیری کند. در انتها، تحقیقات بیشتر به منظور بررسی خطر انتقال مقاومت آنتی بیوتیکی به مصرف کنندگان از طریق مصرف مواد غذایی آلوده به MRSA، VRSA و VRE بایستی صورت گیرد.

متن کامل [PDF 1032 kb]   (439 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله متا آنالیز | موضوع مقاله: میکروب شناسی مواد غذایی
دریافت: 1401/2/22 | پذیرش: 1401/10/2 | انتشار الکترونیک: 1402/1/10

فهرست منابع
1. Beyene T, Hayishe H, Gizaw F, Beyi AF, Abunna F, Mammo B, et al. Prevalence and antimicrobial resistance profile of Staphylococcus in dairy farms, abattoir and humans in Addis Ababa, Ethiopia. BMC Res notes. 2017;10(1):1-9. [DOI:10.1186/s13104-017-2487-y] [PMID] [PMCID]
2. Viçosa GN, Botta C, Ferrocino I, Bertolino M, Ventura M, Nero LA, et al. Staphylococcus aureus undergoes major transcriptional reorganization during growth with Enterococcus faecalis in milk. Food MicrobioL. 2018;73:17-28. [DOI:10.1016/j.fm.2018.01.007] [PMID]
3. Papadopoulos P, Papadopoulos T, Angelidis AS, Boukouvala E, Zdragas A, Papa A, et al. Prevalence of Staphylococcus aureus and of methicillin-resistant S. aureus (MRSA) along the production chain of dairy products in north-western Greece. Food microbiol. 2018;69:43-50. [DOI:10.1016/j.fm.2017.07.016] [PMID]
4. Leinweber H, Alotaibi SM, Overballe-Petersen S, Hansen F, Hasman H, Bortolaia V, et al. Vancomycin resistance in Enterococcus faecium isolated from Danish chicken meat is located on a pVEF4-like plasmid persisting in poultry for 18 years. Inter J Antimicrob agents. 2018;52(2):283-6. [DOI:10.1016/j.ijantimicag.2018.03.019] [PMID]
5. Liu Y, Liu K, Lai J, Wu C, Shen J, Wang Y. Prevalence and antimicrobial resistance of E nterococcus species of food animal origin from B eijing and S handong P rovince, C hina. J Applied Microbiol. 2013;114(2):555-63. [DOI:10.1111/jam.12054] [PMID]
6. Abraha H, Hadish G, Aligaz B, Eyas G, Workelule K. Antimicrobial resistance profile of Staphylococcus aureus isolated from raw cow milk and fresh fruit juice in Mekelle, Tigray, Ethiopia. J Vet Med Anim Health. 2018;10(4):106-13. [DOI:10.5897/JVMAH2017.0664]
7. Florez-Cuadrado D, Moreno MA, Ugarte-Ruíz M, Domínguez L. Antimicrobial resistance in the food chain in the European :union:. Advan Food Nutr Res. 86: Elsevier; 2018. p. 115-36. [DOI:10.1016/bs.afnr.2018.04.004] [PMID]
8. Afshari A, Baratpour A, Khanzade S, Jamshidi AJIjom. Salmonella Enteritidis and Salmonella Typhimorium identification in poultry carcasses. Iran J Microbiol. 2018;10(1):45.
9. Shahbazi Y, Hashemi M, Afshari A, Karami NJIJoVS, Technology. A survey of antibiotic residues in commercial eggs in Kermanshah, Iran. Iran J Vet Sci Technol. 2015;7(2):57-62.
10. Tavassoli M, Afshari A, Drăgănescu D, Arsene AL, Burykina TI, Rezaee RJF. Antimicrobial resistance of yersinia enterocolitica in different foods: A Review. Farmacia. 2018;66(3):399-407. [DOI:10.31925/farmacia.2018.3.3]
11. Balu P, Maria VN, Rajendren K, Elango R, Jawahar Y. Determination of the prevalence, antibiotic resistance and virulence factors of E. faecalis isolated from different food samples. Int J Cur Res Sci Eng Tech. 2018;2581:4311.
12. Khodaei M, Sh SN. Isolation and Molecular Identification of Bacteriocin-producing Enterococci with Broad Antibacterial Activity from Traditional Dairy Products in Kerman Province of Iran. Korean J Food Sci Ani Resour. 2018;38(1):172.
13. Rossolini GM, Arena F, Pecile P, Pollini S. Update on the antibiotic resistance crisis. Curr Opin Pharmacol. 2014;18:56-60. [DOI:10.1016/j.coph.2014.09.006] [PMID]
14. Roberts MC. Antibiotics and Resistance in the Environment. Antimicrobial Resistance in the 21st Century: Springer; 2018. p. 383-407. [DOI:10.1007/978-3-319-78538-7_12] [PMCID]
15. Swetha CS, Supriya RA, Goud SS, Babu AJ, Rao TM. A study on the prevalence of zoonotic important methicillin resistant and vancomycin resistant Staphylococcus aureus (MRSA & VRSA) and coagulase negative Staphylococci (MR-CNS & VR-CNS) in raw milk samples of Tirupati, Andhra Pradesh. Pharma Innov. 2017;6(9, Part A):17.
16. Alnakip ME, Quintela-Baluja M, Böhme K, Caamaño-Antelo S, Bayoumi MA, Kamal RM, et al. Molecular characterisation and typing the methicillin resistance of Staphylococcus spp. isolated from raw milk and cheeses in Northwest Spain: A mini survey. Int dairy J. 2019;89:68-76. [DOI:10.1016/j.idairyj.2018.09.006]
17. Castro A, Silva J, Teixeira P. Staphylococcus aureus, a food pathogen: Virulence factors and antibiotic resistance. Foodborne Diseases: Elsevier; 2018. p. 213-38. [DOI:10.1016/B978-0-12-811444-5.00008-7] [PMCID]
18. Stewart GC, Rosenblum ED. Genetic behavior of the methicillin resistance determinant in Staphylococcus aureus. J Bacteriol. 1980;144(3):1200-2. [DOI:10.1128/jb.144.3.1200-1202.1980] [PMID] [PMCID]
19. Bruns W, Keppeler H. Mechanism of intrinsic penicillin-resistance in Staphylococcus aureus. Binding of penicillin G to the cytoplasmic membrane of resistant staphylococci. Arzneimittel-Forschung. 1980;30(9):1469.
20. Kim C, Milheiriço C, Gardete S, Holmes MA, Holden MT, de Lencastre H, et al. Properties of a novel PBP2A protein homolog from Staphylococcus aureus strain LGA251 and its contribution to the β-lactam-resistant phenotype. J BiologiC Chem. 2012;287(44):36854-63. [DOI:10.1074/jbc.M112.395962] [PMID] [PMCID]
21. Basanisi M, La Bella G, Nobili G, Franconieri I, La Salandra G. Genotyping of methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) isolated from milk and dairy products in South Italy. Food Microbiol. 2017;62:141-6. [DOI:10.1016/j.fm.2016.10.020] [PMID]
22. Pesavento G, Ducci B, Comodo N, Nostro AL. Antimicrobial resistance profile of Staphylococcus aureus isolated from raw meat: A research for methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA). Food Control. 2007;18(3):196-200. [DOI:10.1016/j.foodcont.2005.09.013]
23. Bhattacharyya D, Banerjee J, Bandyopadhyay S, Mondal B, Nanda PK, Samanta I, et al. First report on vancomycin-resistant Staphylococcus aureus in bovine and caprine milk. Microb Drug Resist. 2016;22(8):675-81. [DOI:10.1089/mdr.2015.0330] [PMID]
24. Ammar A, Attia A, Abd El-Aziz N, Abd El Hamid M, El-Demerdash A. Class 1 integron and associated gene cassettes mediating multiple-drug resistance in some food borne pathogens. Int Food Res J. 2016;23(1):332.
25. Koluman A, Akan LS, Çakiroğlu FP. Occurrence and antimicrobial resistance of enterococci in retail foods. Food Control. 2009;20(3):281-3. [DOI:10.1016/j.foodcont.2008.05.007]
26. Rice LB. Emergence of vancomycin-resistant enterococci. Emerg Infect Dis. 2001;7(2):183. [DOI:10.3201/eid0702.010205] [PMID] [PMCID]
27. Aminifard N, Momtaz H, Bamzadeh Z. SCCmec typing of Staphylococcus aureus strains isolated from milk and dairyproducts. J Food Mic. 2018.
28. Hosseini SM, Arabestani MR, Mahmoodi H, Farhangara E. Prevalence of G, H, I, J Enterotoxin Genes and antibacterial susceptibility pattern in staphylococcus aureus strains isolated from different foods. J Mazan Uni Medi Sci. 2015;25(123):1-10.
29. Jamali H, Paydar M, Radmehr B, Ismail S, Dadrasnia A. Prevalence and antimicrobial resistance of Staphylococcus aureus isolated from raw milk and dairy products. Food control. 2015;54:383-8. [DOI:10.1016/j.foodcont.2015.02.013]
30. Mahdavi F, Zaboli F, Khoshbakht R. Characteristics of Erythromycin Resistance in Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus Isolated From Raw Milk. Int J Enteric Pathog. 2019;7(4):121-5. [DOI:10.15171/ijep.2019.25]
31. Mashouf RY, Hosseini SM, Mousavi SM, Arabestani MR. Prevalence of enterotoxin genes and antibacterial susceptibility pattern of Staphylococcus aureus strains isolated from animal originated foods in West of Iran. Oman Med J. 2015;30(4):283. [DOI:10.5001/omj.2015.56] [PMID] [PMCID]
32. Mirzaei H, Farhoudi H, Tavassoli H, Farajli M, Monadi A. Presence and antimicrobial susceptibility of methicillin-resistant Staphylococcus aureus in raw and pasteurized milk and ice cream in Tabriz by culture and PCR techniques. Afri J Microbiol Res. 2012a;6(32):6224-9. [DOI:10.5897/AJMR12.1701]
33. Alian F, Rahimi E, Shakerian A, Momtaz H, Riahi M, Momeni M. Antimicrobial resistance of Staphylococcus aureus isolated from bovine, sheep and goat raw milk. Glob Vet. 2012;8(2):111-4.
34. Amini K, Mahmoudi-Kojedi A. Gene molecular study of biofilm of Staphylococcus aureus isolated from fresh milk using multiplex polymerase chain reaction. Feyz J Kashan Uni Med Sci. 2017;21(4):352-8.
35. Arefi F, Mohsenzadeh M, Razmyar J. Isolation, antimicrobial susceptibility and mecA gene analysis of methicillin-resistant Staphylococcus aureus. Iran J Vet Res. 2014;15(2):127-31.
36. Azizkhani M, Tooryan F. Contamination of Traditional Cheese in Mazandaran Province to Methicillin-resistant Staphylococcus Aureus. J Mazan Uni Med Sci. 2018;28(163):47-56.
37. Ghasemi P, Mahdavi S. Study of Prevalence of Toxic Shock Syndrome Toxin (TSST-1) and Methicilin Resistance (MecA) Genes of Staphylococcus aureus Isolates from Local Cheese in Northwest of Iran. Gene, Cell and Tissue. 2018;5(4). [DOI:10.5812/gct.82372]
38. Mirzaei H, Javadi A, Farajli M, Shah-Mohammadi A, Monadi A, Barzegar A. Prevalence of Staphylococcus aureus resistant to methicillin in traditional cheese and cream: a study in city of Tabriz, Iran. J Vet Res. 2012b;67(1).
39. Shanehbandi D, Baradaran B, Sadigh-Eteghad S, Zarredar H. Occurrence of methicillin resistant and enterotoxigenic Staphylococcus aureus in traditional cheeses in the North West of Iran. Int Scholarly Res Notices. 2014;2014. [DOI:10.1155/2014/129580] [PMID] [PMCID]
40. Yousefi M, Farshidi M, Sani MA, Payahoo L, Ehsani A. Investigation of the microbial quality and the occurrence of Shiga-like-toxin-producing Escherichia coli and methicillin resistant Staphylococcus aureus in traditional cheeses produced in northwest of Iran. Nutrit Food Sci. 2019. [DOI:10.1108/NFS-07-2018-0185]
41. Alizadeh S, Amini K. Determining the presence of virulence genes panton valentine leukocidin Pvl and methicillin resistance Gene mecA in Staphylococcus aureus strains isolated from food samples by multiplex PCR and antibiotic resistance. 2015.
42. Rahimi F, Karimi S. Isolation of methicillin-resistant Staphylococcus aureus strains producing enterotoxins A, K and Q from chicken meat in Isfahan, Iran, 2014. Arch Clin Infect Dis. 2016;11(4). [DOI:10.5812/archcid.35601]
43. Arfatahery N, Davoodabadi A, Abedimohtasab T. Characterization of toxin genes and antimicrobial susceptibility of Staphylococcus aureus isolates in fishery products in Iran. Sci Rep. 2016;6(1):1-7. [DOI:10.1038/srep34216] [PMID] [PMCID]
44. Hasanpour Dehkordi A, Khaji L, Sakhaei Shahreza M, Mashak Z, Safarpoor Dehkordi F, Safaee Y, et al. One-year prevalence of antimicrobial susceptibility pattern of methicillin-resistant Staphylococcus aureus recovered from raw meat. Trop Biomed. 2017;34(2):396-404.
45. Mazaheri Nezhad Fard R, Soltan Dallal MM, Abbaspour M, Rajabi Z. Study of VanA, B, C, D, E Genes in Vancomycin Resistant Enterococci Isolated from Retailed Dried Vegetables in Tehran, Iran. Int J Enteric Pathog. 2019;7(1):9-14. [DOI:10.15171/ijep.2019.03]
46. Momtaz H, Dehkordi FS, Rahimi E, Asgarifar A, Momeni M. Virulence genes and antimicrobial resistance profiles of Staphylococcus aureus isolated from chicken meat in Isfahan province, Iran. J Applied Poult Res. 2013;22(4):913-21. [DOI:10.3382/japr.2012-00673]
47. Rahimi F, Shafiei R. Characteristics of enterotoxin-producing methicillin-resistant Staphylococcus aureus strains isolated from meat in Tehran, Iran. J Consumer Prot Food Safety. 2019;14(4):389-98. [DOI:10.1007/s00003-019-01239-z]
48. Shahraz F, Dadkhah H, Khaksar R, Mahmoudzadeh M, Hosseini H, Kamran M, et al. Analysis of antibiotic resistance patterns and detection of mecA gene in Staphylococcus aureus isolated from packaged hamburger. Meat Sci. 2012;90(3):759-63. [DOI:10.1016/j.meatsci.2011.11.009] [PMID]
49. Soltan Dallal M, Mazaheri Nezhad Fard R, Sharifi-Yazdi M. Prevalence of sea, seb, tsst, and mecA Genes in Staphylococcus aureus Isolated from Shrimps Sold in Seafood Retailers in Tehran, Iran. J food Qual hazards control. 2018;5(2):72-6. [DOI:10.29252/jfqhc.5.2.7]
50. Dehkordi FS, Gandomi H, Basti AA, Misaghi A, Rahimi E. Phenotypic and genotypic characterization of antibiotic resistance of methicillin-resistant Staphylococcus aureus isolated from hospital food. Antimic Resist Infect Control. 2017;6(1):104. [DOI:10.1186/s13756-017-0257-1] [PMID] [PMCID]
51. Hoveida L, Ataei B, Amirmozafari N, Noormohammadi Z. Species Variety, Antibiotic Susceptibility Patterns and Prevalence of Enterotoxin Genes in Staphylococci Isolated from Foodstuff in Central Iran. Iran J Pub Health. 2020;49(1):96. [DOI:10.18502/ijph.v49i1.3056]
52. Khaledian S, Pajohi-Alamoti M, Mahmoodi P. Molecular Characterization of Methicillin-Resistant Enterotoxin-Producing Staphylococcus aureus Isolated From Samosa and Falafel in Iran. Int J Enteric Pathogen. 2020;8(1):19-24. [DOI:10.34172/ijep.2020.05]
53. Ranjbar R, Shahreza MHS, Rahimi E, Jonaidi-Jafari N. Methicillin-resistant Staphylococcus aureus isolates from Iranian restaurant food samples: Panton-Valentine Leukocidin, SCCmec phenotypes and antimicrobial resistance. Trop J Pharm Res. 2017;16(8):1939-49. [DOI:10.4314/tjpr.v16i8.26]
54. Soltan Dallal M, Salehipour Z, Sharifi Yazdi M, Bakhtiari R, Abdi M. Phenotypic and Genotypic Characteristics of Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus Isolated from Dairy and Meat Products in Iran. J Food Qual hazards control. 2020;7(2):108-14. [DOI:10.18502/jfqhc.7.2.2890]
55. Ranjbar R, Shahreza MHS, Rahimi E, Jonaidi-Jafari N. Methicillin-resistant Staphylococcus aureus isolates from Iranian restaurant food samples: Panton-Valentine Leukocidin, SCCmec phenotypes and antimicrobial resistance. Trop J Pharm Res. 2017;16(8):1939-49. [DOI:10.4314/tjpr.v16i8.26]
56. Khaledian S, Pajohi-Alamoti M, Mahmoodi P. Molecular Characterization of Methicillin-Resistant Enterotoxin-Producing Staphylococcus aureus Isolated From Samosa and Falafel in Iran. Int J Enteric Pathogen. 2020;8(1):19-24. [DOI:10.34172/ijep.2020.05]
57. Dehkordi FS, Gandomi H, Basti AA, Misaghi A, Rahimi E. Phenotypic and genotypic characterization of antibiotic resistance of methicillin-resistant Staphylococcus aureus isolated from hospital food. Antimicrob Resist Infect Control. 2017;6(1):104. [DOI:10.1186/s13756-017-0257-1] [PMID] [PMCID]
58. Amini M, Hosseini Doust S, Mohabati Mobarez A. Prevalance of vanA Gene in Vancomycine Resistant Staphylococcus Aureus (VRSA) Isolated from Chicken and Turkey Meat in Tehran, Iran. Med Lab J. 2015;8(5):64-9.
59. Sharafati Chaleshtori R, Taghizadeh M. Detection of antibiotic resistance pattern in Staphylococcus aureus isolated from ready to eat foods in Kashan, 2015. Iran J Med Microbiol. 2017;10(6):66-71.
60. Talebi M, Sadeghi J, Rahimi F, Pourshafie MR. Isolation and biochemical fingerprinting of vancomycin-resistant Enterococcus faecium from meat, chicken and cheese. Jundishapur J Microbiol. 2015;8(4). [DOI:10.5812/jjm.8(4)2015.15815]
61. Hosseini SM, Zeyni B, Rastyani S, Jafari R, Shamloo F, Tabar ZK, et al. Presence of virulence factors and antibiotic resistances in Enterococcus sp collected from dairy products and meat. Der Pharmacia Lettre. 2016;8(4):138-45.
62. Madanipour E, Mehrabi MR, Mirzaee M. The Antibiotic Susceptibility Pattern and Prevalence of vanA, vanB, and vanC Genes among Enterococcus faecalis Strains Isolated from Consumed Meat. Infec Epidemiol Microbiol. 2017;3(4):117-21.
63. Sadeghifard N, Kazemian H, Mohebi R, Sekawi Z, Khosravi A, Valizadeh N, et al. Epidemiological alteration in pathogens found in ground meat in Iran: unexpected predominance of vancomycin-resistant Enterococcus faecalis. GMS hyg Infect control. 2015;10.
64. Varmazyar-najafi M, Pajohi-alamoti M, Mohammadzadeh A, Mahmoodi P. Detection of methicillin-resistance gene in Staphylococcus aureus isolated from traditional white cheese in Iran. Arch Hyg Sci. 2016;5(4):302-9.
65. MollaAbaszadeh H, HajiSheikhzadeh B. Surveying the contamination rate, sensibility and antimicrobial resistance patterns in staphylococcus aureus isolated from traditional cheese consumed in Qotur of khoy province. J Fasa Uni Med Sci. 2014;4(2):209-17.
66. Soltan Dallal M, Agha Amiri S, Eshraghian M, Sabour Yaraghi A, Faramarzi T, Mahdavi V, et al. Prevalence and Antibiotic Resistance Pattern of Staphylococcus Aureus Strains Isolated from Food Stuff. J Adv Med Biomed Res. 2008;16(64):65-74.
67. Rahimi E. Enterotoxigenicity of Staphylococcus aureus isolated from traditional and commercial dairy products marketed in Iran. Brazi J Microbiol. 2013;44(2):393-9. [DOI:10.1590/S1517-83822013000200008] [PMID] [PMCID]
68. Fatahi S, Taheri M, Ghaderi H, Arabestani MR. Study of Biofilm Formation and Antimicrobial Resistance Staphylococcus aureus Isolated from Handmade Sweets in Hamadan. Iran J Med Microbiol. 2018;12(2):78-87. [DOI:10.30699/ijmm.12.78]
69. Gholam-Mostafaei FS, Alebouyeh M, Zali MR. Prevalence, Molecular Diversity, and Antimicrobial Resistance Patterns of Pathogenic Bacteria Isolated From Medical Foods, Food Staff, Cooking Instruments, and Clinical Samples in a Teaching Hospital in Tehran, Iran. Arch Clin Infect Dis. 2017;12(3). [DOI:10.5812/archcid.62421]
70. Jahansepas A, Sharifi Y, Aghazadeh M, Rezaee MA. Comparative analysis of Enterococcus faecalis and Enterococcus faecium strains isolated from clinical samples and traditional cheese types in the Northwest of Iran: antimicrobial susceptibility and virulence traits. Arch Microbiol. 2019:1-8. [DOI:10.1007/s00203-019-01792-z] [PMID]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.