سال 3، شماره 2 و 3 - ( تابستان و پاییز 1388 )                   جلد 3 شماره 2 و 3 صفحات 33-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tajik H, Razavi Rouhani S M, Shokoohi Sabet Jalali F, Bayani A. Laboratory assessment of inhibitoryproperties of monolaurin against Staphylococcus aureusin beef. Iran J Med Microbiol 2009; 3 (2 and 3) :27-33
URL: http://ijmm.ir/article-1-154-fa.html
تاجیک حسین، رضوی روحانی سیدمهدی، شکوهی ثابت جلالی فرنود، بیانی آرزو. ارزیابی آزمایشگاهی تاثیرات مهاری مونولورین بر استافیلوکوکوس اورئوس در گوشت گاو. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1388; 3 (2 و 3) :27-33

URL: http://ijmm.ir/article-1-154-fa.html


1- ، tajik_h@yahoo.com
چکیده:   (14958 مشاهده)
زمینه و اهداف: مونولورین یکی از معروف ترین گلیسرول مونواسـتر های اسـید لوریـک است که بر روی طیـف گستـرده ای از باکتری ها تاثیرات قابل ملاحظه مهاری دارد. جهت تقویت و گسترش اثرات مهاری آن از مواد شلاته کننده نظیر EDTA و مواد اسید کننده استفاده می شود. هدف از این مطالعه ارزیابی خاصیت مهاری مونولورین بر استافیلوکوکوس اورئوس و اثرات کاهش دهندگی مواد آلی موجود در گوشت بر خواص ضدباکتریایی آن بود.
روش بررسی: حداقل غلظت مهاری مونولورین به تنهایی و همراه با EDTA و اسید لاکتیک بر استافیلوکوکوس اورئوس در محیط نورینت براث بررسی گردید. در مرحله بعد خواص ضد میکروبی مونولورین به تنهایی و همراه با اسید لاکتیک در گوشت استریل و همچنین خواص ضد میکروبی آن همراه با EDTA در گوشت غیر استریل ارزیابی شد. یافته های بدست آمده با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرف (ANOVA) ارزیابی شدند.
یافته ها: یافته ها نشان داد حداقل غلظت کننده مونولورین بر روی استافیلوکوکوس اورئوس برابر 32 میکروگرم در میلی لیتر بوده است. این میزان در اثر EDTA و اسید لاکتیک به طور معنی دار و به ترتیب به 16 و 8 میکروگرم در میلی لیتر کاهش یافته است (p<0.05). یافته های حاصل از شمارش میکروبی در نمونه های گوشت استریل و غیر استریل موید تاثیر معنی دار افزودن EDTA و اسید لاکتیک در افزایش قدرت ضد میکروبی مونولورین بود (p<0.05).
نتیجه گیری: مونولورین می تواند به عنوان یک ماده نگهدارنده و ممانعت کننده از فساد به گوشت گاو افزوده گردد. همچنین مواد آلی موجود در فرآروده های گوشتی می توانند خواص ضد میکروبی مونولورین را بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس کاهش دهند. در مقابل افزودن مواد شلاته کننده و اسید کننده به محیط های گوشتی می تواند به طور معنی دار سبب افزایش قدرت ضد میکروبی مونولورین بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس در مواد غذایی گردد
متن کامل [PDF 241 kb]   (2899 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1392/9/1 | پذیرش: 1392/9/1 | انتشار الکترونیک: 1392/9/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.