Tofangsazan F, Khomeiri M, Karim G, Hasani S, Seyfhashemi S. The study on the microbial level contamination of butter offered in Tehran in 2007 . Iran J Med Microbiol 2009; 3 (1) :36-42
URL:
http://ijmm.ir/article-1-143-fa.html
تفنگ سازان فرشته، خمیری مرتضی، کریم گیتی، حسنی سعید، سیف هاشمی سعیده. ارزیابی کیفیت میکروبی کره های عرضه شده در تهران در سال 1386. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1388; 3 (1) :36-42
URL: http://ijmm.ir/article-1-143-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، fereshteh_eng@yahoo.com
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- Department of Food Health ,Veterinary Medicine, University of Tehran, Iran.
4- Department of Animal Sciences, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Iran.
5- Faculty of Food Sciences and Technology, University of Applied Science and Technology, Tehran, Iran.
چکیده: (27020 مشاهده)
زمینه و هدف: آلودگی کره به میکروارگانیسم ها در خارج از محدوده استاندارد، همانند دیگر مواد غذایی، خطر بالقوه برای سلامتی انسان محسوب می شود. هدف از این مطالعه، ارزیابی کیفیت میکروبی کره های عرضه شده در تهران در سال 1386 بود
روش بررسی: طی 5 ماه، 48 نمونه قالب کره بسته بندی شده به طور تصادفی از مناطق مختلف شمال، مرکز و جنوب شهر تهران جمع آوری شد. نمونه ها از نظر وجود و میزان کلی فرم ها، S.aureus) Staphylococus aureus،) سرماگراها و کپک مطابق طبق آزمون های موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مورد آزمایش قرار گرفت.
یافته ها: از 48 نمونه جمع آوری شده 31 نمونه (%64.58) از نظر تعداد کلی فرم ها خارج از محدوده تعریف شده استاندارد بود. تعداد نمونه های آلوده در مناطق شمال، مرکز و جنوب تهران به ترتیب 9 (%29)، 11 (%35.5) و 11 (%35.5) بود. نتایج انجام آزمون های تاییدی و شناخت کلی فرم مدفوعی نشان داد که 8 نمونه (%16.66) به E.coli،5 نمونه (%16.12) به Citrobacter و 18 نمونه (%58.6) بهEnterobacter آلوده بود. Staphylococus aureus در هیچ کدام از نمونه ها جدا نشد. تعداد سرماگراهای شمارش شده در هیچ کدام از نمونه ها خارج از دامنه تعریف شده استاندارد نبود. آلودگی به کپک در 3 نمونه (%6.25) به ترتیب 1 نمونه در مرکز و 2 نمونه در جنوب بازار تهران یافت شد.
نتیجه گیری: درصد قابل توجهی از نمونه ها واجد باکتری های کلی فرمی هستند که قطعا غیرقابل مصرف می باشند.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
باکتری شناسی پزشکی دریافت: 1392/8/30 | پذیرش: 1392/8/30 | انتشار الکترونیک: 1392/8/30