سال 3، شماره 1 - ( بهار 1388 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 42-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tofangsazan F, Khomeiri M, Karim G, Hasani S, Seyfhashemi S. The study on the microbial level contamination of butter offered in Tehran in 2007 . Iran J Med Microbiol. 2009; 3 (1) :36-42
URL: http://ijmm.ir/article-1-143-fa.html
تفنگ سازان فرشته، خمیری مرتضی، کریم گیتی، حسنی سعید، سیف هاشمی سعیده. ارزیابی کیفیت میکروبی کره های عرضه شده در تهران در سال 1386. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1388; 3 (1) :42-36

URL: http://ijmm.ir/article-1-143-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، fereshteh_eng@yahoo.com
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- Department of Food Health ,Veterinary Medicine, University of Tehran, Iran.
4- Department of Animal Sciences, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Iran.
5- Faculty of Food Sciences and Technology, University of Applied Science and Technology, Tehran, Iran.
چکیده:   (25739 مشاهده)
زمینه و هدف: آلودگی کره به میکروارگانیسم ها در خارج از محدوده استاندارد، همانند دیگر مواد غذایی، خطر بالقوه برای سلامتی انسان محسوب می شود. هدف از این مطالعه، ارزیابی کیفیت میکروبی کره های عرضه شده در تهران در سال 1386 بود
روش بررسی: طی 5 ماه، 48 نمونه قالب کره بسته بندی شده به طور تصادفی از مناطق مختلف شمال، مرکز و جنوب شهر تهران جمع آوری شد. نمونه ها از نظر وجود و میزان کلی فرم ها، S.aureus) Staphylococus aureus،) سرماگراها و کپک مطابق طبق آزمون های موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مورد آزمایش قرار گرفت.
یافته ها: از 48 نمونه جمع آوری شده 31 نمونه (%64.58) از نظر تعداد کلی فرم ها خارج از محدوده تعریف شده استاندارد بود. تعداد نمونه های آلوده در مناطق شمال، مرکز و جنوب تهران به ترتیب 9 (%29)، 11 (%35.5) و 11 (%35.5) بود. نتایج انجام آزمون های تاییدی و شناخت کلی فرم مدفوعی نشان داد که 8 نمونه (%16.66) به E.coli،5 نمونه (%16.12) به Citrobacter و 18 نمونه (%58.6) بهEnterobacter آلوده بود. Staphylococus aureus در هیچ کدام از نمونه ها جدا نشد. تعداد سرماگراهای شمارش شده در هیچ کدام از نمونه ها خارج از دامنه تعریف شده استاندارد نبود. آلودگی به کپک در 3 نمونه (%6.25) به ترتیب 1 نمونه در مرکز و 2 نمونه در جنوب بازار تهران یافت شد.
نتیجه گیری: درصد قابل توجهی از نمونه ها واجد باکتری های کلی فرمی هستند که قطعا غیرقابل مصرف می باشند.
متن کامل [PDF 221 kb]   (4262 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1392/8/30 | پذیرش: 1392/8/30 | انتشار الکترونیک: 1392/8/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.