سال 16، شماره 1 - ( بهمن - اسفند 1400 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 34-17 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehghani Champiri I, Bamzadeh Z, Rahimi E, Rouhi L. Isolation and Identification of Lactobacillus brevis from Cottage Cheese of Bazoft City, Iran and Evaluation of Its Antimicrobial Activity Against Some Pathogenic Microorganisms. Iran J Med Microbiol. 2022; 16 (1) :17-34
URL: http://ijmm.ir/article-1-1411-fa.html
دهقانی چم پیری ایمان، بم زاده زهرا، رحیمی ابراهیم، روحی لیلا. جداسازی و شناسایی لاکتوباسیلوس برویس از پنیرمحلی شهرستان بازفت، ایران و ارزیابی فعالیت ضد میکروبی آن در برابر برخی میکروارگانیسم‌های بیماریزا. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1400; 16 (1) :34-17

URL: http://ijmm.ir/article-1-1411-fa.html


1- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
2- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، Bamzadehz@yahoo.com
3- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
4- مرکز تحقیقات سلولی و تکوینی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
چکیده:   (580 مشاهده)

زمینه و اهداف:  در ایران فراورده‌های لبنی محلی زیادی وجود دارد که حاوی باکتری‌های اسیدلاکتیک هستند. هدف از این مطالعه، جداسازی و شناسایی باکتری لاکتوباسیلوس برویس از پنیر محلی شهرستان بازفت با استفاده از روش‌های بیوشیمیایی و مولکولی و بررسی ویژگی‌های ضدمیکروبی آن در شرایط آزمایشگاهی است.
مواد و روش کار:  در این مطالعه از ۱۰ نمونه پنیر محلی بازفت، چهارمحال بختیاری نمونه‌برداری انجام شد. پس از انتقال به آزمایشگاه رقت سازی تا ۶-۱۰ انجام و در محیط MRS کشت انجام شد. سپس باکتری‌های باسیلی شکل و گرم‌ مثبت جداسازی شدند و به کمک روش‌های بیوشیمیایی شناسایی شدند. سپس به‌ منظور تایید سویه جداسازی شده، استخراج ژنوم لاکتوباسیلوس برویس شناسایی شده انجام و تکثیر با استفاده از روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) انجام گرفت. در نهایت محصول PCR برای تعیین توالی به شرکت سیناکلون ارسال گردید. خاصیت ضد میکروبی مایع رویی کشت لاکتوباسیلوس برویس علیه عوامل بیماری زای اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا تیفی موریوم، سودوموناس آئروژینوزا و انتروکوکوس فکالیس به کمک روش دیسک و چاهک مورد بررسی قرار گرفت. همچنین حساسیت آنتی‌بیوتیکی به روش استاندارد CLSI ارزیابی شد.
یافته ها:  از نمونه‌های پنیرمحلی شش گونه لاکتوباسیلوس شناسایی شد. لاکتوباسیلوس برویس منتخب توان ضد میکروبی مناسبی در مقابل پنج باکتری بیماری زا از خود نشان دادند، بیشترین اثر مهار کنندگی بر علیه سالمونلا تیفی موریوم طی روش چاهک با میانگین قطر هاله عدم رشد ۱۵/۳ میلی‌متر و کمترین اثر مهارکنندگی بر علیه انتروکوکوس فکالیس در روش دیسک با قطر هاله عدم رشد ۸/۶ میلی‌متر از خود نشان داد. همچنین نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های ونکومایسین و جنتامایسین مقاوم، نسبت به کانامایسین و نالیدیکسیک اسید نیمه حساس و نسبت به اریترومایسین، تتراسایکیلین، آمپی‌سیلین و کلرامفنیکل حساس بود.
نتیجه‌گیری:  سویه لاکتوباسیلوس برویس جدا شده از پنیر محلی بازفت توانایی ضدمیکروبی مناسبی دارد و با انجام آزمون‌های in vitro و in vivo بیشتر می‌توان از این سویه بومی در داروها و مواد غذایی استفاده کرد.

متن کامل [PDF 994 kb]   (236 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1400/5/12 | پذیرش: 1400/9/24 | انتشار الکترونیک: 1400/10/30

فهرست منابع
1. Stanley G. Microbiology of fermented milk products. Int J Dairy Technol. 1998:50-79.
2. Belewu M, Aina O. Microbial evaluation of indigenous milk products with special reference to the bacterial flora of some public health importance. Afr J Microbiol. 2000;1(1):13-9.
3. Siso MG. The biotechnological utilization of cheese whey: a review. Bioresour Technol. 1996;57(1):1-11. [DOI:10.1016/0960-8524(96)00036-3]
4. Garabal JI, Rodríguez-Alonso P, Centeno JA. Characterization of lactic acid bacteria isolated from raw cows' milk cheeses currently produced in Galicia (NW Spain). LWT - Food Sci Technol. 2008;41(8):1452-8. [DOI:10.1016/j.lwt.2007.09.004]
5. Ahamdi S, Khamiri M, Khosroshahi A, Kashani Negad M. Isolation and identification of Lacic acid bacteria from Lighvan cheeses. J Agric Nat Resour. 2008;3(16):80-91.
6. Ghotbi M, Soleymaniyan Zad S, Sheikh Zeinoddin M. Identification of facultative hetrofermentive in Lighvan cheese. Iranian Food Science Technology. 6 (2): 145-148. Farci; 2010.
7. Gilliland SE. Health and nutritional benefits from lactic acid bacteria. FEMS Microbiol Rev. 1990;7(1-2):175-88. [DOI:10.1111/j.1574-6968.1990.tb04887.x] [PMID]
8. De Roos NM, Katan MB. Effects of probiotic bacteria on diarrhea, lipid metabolism, and carcinogenesis: a review of papers published between 1988 and 1998. Am J Clin Nutr. 2000;71(2):405-11. [DOI:10.1093/ajcn/71.2.405] [PMID]
9. Vancanneyt M, Naser SM, Engelbeen K, De Wachter M, Van der Meulen R, Cleenwerck I, et al. Reclassification of Lactobacillus brevis strains LMG 11494 and LMG 11984 as Lactobacillus parabrevis sp. nov. Int J Syst Evol Microbiol. 2006;56(7):1553-7. [DOI:10.1099/ijs.0.64215-0] [PMID]
10. Ilayaraja R. Antimicrobial activity and characterization of Lactobacillus reuteri isolated from human milk. Indian J Med Sci. 2010;3(1/2):27-33.
11. Klaenhammer TR. Bacteriocins of lactic acid bacteria. Biochimie. 1988;70(3):337-49. [DOI:10.1016/0300-9084(88)90206-4]
12. Martens E, Demain AL. The antibiotic resistance crisis, with a focus on the United States. J Antibiot (Tokyo). 2017;70(5):520-6. [DOI:10.1038/ja.2017.30] [PMID]
13. AFRC RF. Probiotics in man and animals. J Appl Microbiol. 1989;66(5):365-78. [DOI:10.1111/j.1365-2672.1989.tb05105.x]
14. Arqués JL, Rodríguez E, Langa S, Landete JM, Medina M. Antimicrobial activity of lactic acid bacteria in dairy products and gut: effect on pathogens. Biomed Res Int. 2015;2015. [DOI:10.1155/2015/584183] [PMID] [PMCID]
15. Cizeikiene D, Juodeikiene G, Paskevicius A, Bartkiene E. Antimicrobial activity of lactic acid bacteria against pathogenic and spoilage microorganism isolated from food and their control in wheat bread. Food Control. 2013;31(2):539-45. [DOI:10.1016/j.foodcont.2012.12.004]
16. Ehsani A, Mahmoudi R, Hashemi M, Raeisi M. Identification of Lactobacillus species isolated from traditional cheeses of west Azerbaijan. Iran J Med Microbiol 2014;8(1):38-43.
17. Rokhtabnak N, Khaleghi M, Sasan HA. Isolation and identification of Lactobacillus bacteria with probiotic potential from traditional dairy in Kerman. IJMM. 2016;10(1):24-34.
18. Nouri S, Nazeri S, Hosseyni P. Biochemical and molecular identification of probiotic bacteria. JCMR. 2018;31(1):106-13.
19. Bhardwaj A, Puniya M, Sangu K, Kumar S, Dhewa T. Isolation and biochemical characterization of Lactobacillus species isolated from Dahi. RRJoDST. 2012;1:18-31.
20. Zimina MI, Prosekov AJ, Babich OO, Sukhih SA. Identification and studying of the biochemical properties of lactobacillus strains. Life Sci. 2014;11(11):338-41.
21. Kandler O aWNGLJH, N.S. Nair, M.E. Sharpe Bergey's Manual of Systematic Bacteriology. 8th ed ed1986.
22. Dubernet S, Desmasures N, Guéguen M. A PCR-based method for identification of lactobacilli at the genus level. FEMS Microbiol Lett. 2002;214(2):271-5. [DOI:10.1111/j.1574-6968.2002.tb11358.x] [PMID]
23. Mahdi LH, Husain SN. Antagonstic Effect of Lactobacillus Fermentum Supernatant AgainstEnterococcus Faeciumand Enterococcus Faecalis In Vitro. Journal of the Faculty of Medicine Baghdad. 2012;54(2):154-7.
24. Bibalan MH, Eshaghi M, Rohani M, Pourshafie MR, Talebi M. Determination of bacteriocin genes and antibacterial activity of lactobacillus strains isolated from fecal of healthy individuals. Int J Mol Cell Med. 2017;6(1):50.
25. Tajehmiri A, Darsanaki RK, Moslem MN, Lozoumi Z, Kolavani MH, Aliabadi MA. Antimicrobial Activity of Lactobacillus spp Isolated from Commercial Yoghurts against Pathogenic Bacteria. J Appl Microbiol. 2014;8:2211-5.
26. Shokraei SS, Rahimifard N, Shad MM. COMPARISON OF THREE METHODS FOR EVALUATION OF THE ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS BACTERIA AGAINSTESCHERICHIA COLI AND SALMONELLA ENTERICA SEROTYPE ENTERITIDIS. Iran J Public Health. 2014;43(2):167.
27. Caglar E, Kargul B, Tanboga I. Bacteriotherapy and probiotics' role on oral health. Oral Dis. 2005;11(3):131-7. [DOI:10.1111/j.1601-0825.2005.01109.x] [PMID]
28. Jomehzadeh N, Javaherizadeh H, Amin M, Saki M, Al-Ouqaili MTS, Hamidi H, et al. Isolation and identification of potential probiotic Lactobacillus species from feces of infants in southwest Iran. Int J Infect Dis. 2020;96:524-30. [DOI:10.1016/j.ijid.2020.05.034] [PMID]
29. Hashemi SM, Shahidi F, Mortazavi SA, Milani E, Eshaghi Z. Potentially probiotic Lactobacillus strains from traditional Kurdish cheese. Probiotics Antimicrob Proteins. 2014;6(1):22-31. [DOI:10.1007/s12602-014-9155-5] [PMID]
30. Vinderola C, Reinheimer J. Culture media for the enumeration of Bifidobacterium bifidum and Lactobacillus acidophilus in the presence of yoghurt bacteria. Int Dairy J. 1999;9(8):497-505. [DOI:10.1016/S0958-6946(99)00120-X]
31. Coeuret V, Dubernet S, Bernardeau M, Gueguen M, Vernoux JP. Isolation, characterisation and identification of lactobacilli focusing mainly on cheeses and other dairy products. Le Lait. 2003;83(4):269-306. [DOI:10.1051/lait:2003019]
32. Campbell-Platt G. Fermented foods-a world perspective. Int Food Res J. 1994;27(3):253-7. [DOI:10.1016/0963-9969(94)90093-0]
33. De Man J, Rogosa d, Sharpe ME. A medium for the cultivation of lactobacilli. J Appl Microbiol. 1960;23(1):130-5. [DOI:10.1111/j.1365-2672.1960.tb00188.x]
34. Colombo M, de Oliveira AE, de Carvalho AF, Nero LA. Development of an alternative culture medium for the selective enumeration of Lactobacillus casei in fermented milk. Food Microbiol. 2014;39:89-95. [DOI:10.1016/j.fm.2013.11.008] [PMID]
35. HEJAZI M, MOKHTARI ZP, KHOSROUSHAHLI M, BARZEGARI A, LOTFI H, ESLAMI S, et al. FACTORS AFFECTING THE PERFORMANCE OF AN APPLE AND KIWI-FRUIT ELECTRONIC GRADING SYSTEM. 2012.
36. Singh S, Singh R. Phenotypic and genotypic characterization of non-starter Lactobacillus species diversity in Indian Cheddar cheese. LWT - Food Sci Technol. 2014;55(2):415-20. [DOI:10.1016/j.lwt.2013.09.018]
37. Abdali H, Saei-Dehkordi SS, Mobini-Dehkordi M, Abtahi-Froushani SM. First Isolation and Molecular Detection of Autochthonous Potential Probiotic Lactobacilli Isolates from Iranian Traditional Poosti Cheese and their Antioxidative Activity. BJM. 2020;8(32).
38. Zhang X, Esmail GA, Alzeer AF, Arasu MV, Vijayaraghavan P, Choi KC, et al. Probiotic characteristics of Lactobacillus strains isolated from cheese and their antibacterial properties against gastrointestinal tract pathogens. Saudi J Biol Sci. 2020;27(12):3505-13. [DOI:10.1016/j.sjbs.2020.10.022] [PMID] [PMCID]
39. Santos A, San Mauro M, Sanchez A, Torres JM, Marquina D. The antimicrobial properties of different strains of Lactobacillus spp. isolated from kefir. Syst Appl Microbiol. 2003;26(3):434-7. [DOI:10.1078/072320203322497464] [PMID]
40. Carasi P, Diaz M, Racedo SM, De Antoni G, Urdaci MC, Serradell Mde L. Safety characterization and antimicrobial properties of kefir-isolated Lactobacillus kefiri. Biomed Res Int. 2014;2014:208974. [DOI:10.1155/2014/208974] [PMID] [PMCID]
41. Forestier C, De Champs C, Vatoux C, Joly B. Probiotic activities of Lactobacillus casei rhamnosus: in vitro adherence to intestinal cells and antimicrobial properties. Res Microbiol. 2001;152(2):167-73. [DOI:10.1016/S0923-2508(01)01188-3]
42. Million M, Angelakis E, Paul M, Armougom F, Leibovici L, Raoult D. Comparative meta-analysis of the effect of Lactobacillus species on weight gain in humans and animals. Microb Pathog. 2012;53(2):100-8. [DOI:10.1016/j.micpath.2012.05.007] [PMID]
43. Campana R, van Hemert S, Baffone W. Strain-specific probiotic properties of lactic acid bacteria and their interference with human intestinal pathogens invasion. Gut Pathog. 2017;9(1):1-12. [DOI:10.1186/s13099-017-0162-4] [PMID] [PMCID]
44. Abriouel H, Pérez Montoro B, Casado Muñoz MdC, Knapp CW, Gálvez A, Benomar N. In silico genomic insights into aspects of food safety and defense mechanisms of a potentially probiotic Lactobacillus pentosus MP-10 isolated from brines of naturally fermented Aloreña green table olives. PLoS One. 2017;12(6):e0176801. [DOI:10.1371/journal.pone.0176801] [PMID] [PMCID]
45. Azizi F, Habibi Najafi MB, Edalatian Dovom MR. The biodiversity of Lactobacillus spp. from Iranian raw milk Motal cheese and antibacterial evaluation based on bacteriocin-encoding genes. AMB Express. 2017;7(1):176. [DOI:10.1186/s13568-017-0474-2] [PMID] [PMCID]
46. Jabbari V, Khiabani MS, Mokarram RR, Hassanzadeh AM, Ahmadi E, Gharenaghadeh S, et al. Lactobacillus plantarum as a probiotic potential from kouzeh cheese (traditional Iranian cheese) and its antimicrobial activity. Probiotics Antimicrob. 2017;9(2):189-93. [DOI:10.1007/s12602-017-9255-0] [PMID]
47. Hojjati M, Behabahani BA, Falah F. Aggregation, adherence, anti-adhesion and antagonistic activity properties relating to surface charge of probiotic Lactobacillus brevis gp104 against Staphylococcus aureus. Microb Pathog. 2020;147:104420. [DOI:10.1016/j.micpath.2020.104420] [PMID]
48. Kirtzalidou E, Pramateftaki P, Kotsou M, Kyriacou A. Screening for lactobacilli with probiotic properties in the infant gut microbiota. Anaerobe. 2011;17(6):440-3. [DOI:10.1016/j.anaerobe.2011.05.007] [PMID]
49. Shazali N, Foo HL, Loh TC, Choe DW, Abdul Rahim R. Prevalence of antibiotic resistance in lactic acid bacteria isolated from the faeces of broiler chicken in Malaysia. Gut Pathog. 2014;6(1):1. [DOI:10.1186/1757-4749-6-1] [PMID] [PMCID]
50. Falah F, MORTAZAVI SA, TABATABAEI YF. Evaluation of probiotic properties of Lactobacillus brevis strain PML1 Based on the ability to adhesion to the epithelial cells of intestine. 2019.
51. Khanmohammadi Otaghsara O, Jamili S, Alipour M, Ghobadi S. Evaluation of probiotic properties and the antibacterial activity of lactic acid bacteria isolated from Rutilus kutum intestine. Iran J Fish Sci. 2020;19(6):3086-97.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.