سال 15، شماره 3 - ( خرداد و تیر 1400 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 317-326 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Namvar Z, Akhavan Sepahy A, Rafiei Tabatabaei R, Rezaie S. Molecular Investigation of Diversity Normal Yeast Flora in Cow Raw Milk Industrial Farms of Tehran Province and Alborz. Iran J Med Microbiol. 2021; 15 (3) :317-326
URL: http://ijmm.ir/article-1-1262-fa.html
نامور زهرا، اخوان سپهی عباس، رفیعی طباطبایی رباب، رضایی ساسان. بررسی مولکولی تنوع فلور نرمال مخمری در مزارع صنعتی شیر خام گاو استان تهران و البرز. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1400; 15 (3) :317-326

URL: http://ijmm.ir/article-1-1262-fa.html


1- گروه میکروب‌شناسی، دانشکدۀ علوم زیستی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه میکروب‌شناسی، دانشکدۀ علوم زیستی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، Akhavansepahy@gmail.com
3- گروه قارچ شناسی و انگل شناسی پزشکی، بخش زیست شناسی مولکولی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (244 مشاهده)

زمینه و اهداف :  شیر محیطی کاملاً غنی و پیچیده از مواد برای میکروارگانیسم‌های مختلف از جمله باکتری و قارچ است. با وجود اهمیت مخمرها در صنایع لبنی و تأثیر آنها بر طعم محصولات لبنی و همچنین خصوصیات پروبیوتیک لبنیات، اکثر مطالعات در رابطه با فلور باکتریایی شیر و آلودگی آفلاتوکسین در محصولات لبنی انجام شده است. تقریباً هیچ اطلاعاتی مربوط به فلور قارچ در شیر وجود دارد. مطالعۀ حاضر اولین تحقیق در مورد فلور شیر خام است. هدف از این مطالعه بررسی میکروفلور مخمر شیر خام، ارتباط آن با سطح بهداشت و سایر ویژگی‌های مزارع لبنیاتی بود. وجود قارچ در نمونه‌های شیر خام و تنوع مخمرهای جداشده مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش کار :  نمونه‌ها طی یک دوره یک ساله (اسفند۱۳۹۶ – بهمن۱۳۹۷) جمع‌آوری شدند و بر اساس قسمت‌هایrDNA  مناطق(ITS-۱-ITS-۲)  ارزیابی شدند. مخمرهای جداشده با استفاده از آزمون PCR-RFLP و تعیین توالی شناسایی شدند.
یافته ها :  در مجموع ۲۶۲ نمونۀ شیر خام از ۱۴ مزرعه در استان‌های تهران و البرز در ایران جمع‌آوری شد. حدود ۶۶٪ از نمونه‌های شیر حاوی میکرو فلورا بود. مخمرهای جداشدۀ غالب به شرح زیر بودند: Candida globose، Geotrichum candidum، Pichia kudriavzevii، Tricosporon asahii، Pichia jadinii، Kluyveromyces marxianus، Magnusiomyces capitatus، Wickeihameilla pararugosa و  Candida inconspicuaگونه‌های دیگر کاندیدا مانندCandida parapsilosis، Candida tropicalis و  Candida glabrataنیز در یک سطح محدود جدا شدند.
نتیجه‌گیری :  فلور مخمر غالب در نمونه‌های شیر خام گاو شناسایی شد. نتایج به‌دست‌آمده همچنین نشان داد که تنوع قارچ از زمینه‌ای به زمینۀ دیگر متفاوت است. با این حال، شباهت در برخی از گونه‌های جداشده نشان داده شده است.

واژه‌های کلیدی: Milk|Micro-Flora|PCR-RFLP|Sequencing|Yeast ،
متن کامل [PDF 859 kb]   (70 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1399/9/27 | پذیرش: 1400/2/5 | انتشار الکترونیک: 1400/4/7

فهرست منابع
1. Górska-Warsewicz H, Rejman K, Laskowski W, Czeczotko M. Milk and dairy products and their nutritional contribution to the average polish diet. Nutrients. 2019 Aug;11(8):1771. [Article] [DOI:10.3390/nu11081771] [PMID] [PMCID]
2. Ksontini H, Kachouri F, Hamdi M. Microflora distribution and assessment of microbiological quality milk from Tunisian collection centres. Afric J Microbiol Res. 2011;5(12):1484-91. [DOI:10.5897/AJMR10.887]
3. Quigley L, O'sullivan O, Stanton C, Beresford TP, Ross RP, Fitzgerald GF, et al. The complex microbiota of raw milk. FEMS Microbiol Rev. 2013;37(5):664-98. [DOI:10.1111/1574-6976.12030] [PMID]
4. Lavoie K, Touchette M, St-Gelais D, Labrie S. Characterization of the fungal microflora in raw milk and specialty cheeses of the province of Quebec. Dairy Sci Technol. 2012;92(5):455-68. [DOI:10.1007/s13594-011-0051-4] [PMID] [PMCID]
5. CHEN LS, Ma Y, MAUBOIS JL, CHEN LJ, LIU QH, GUO JP. Identifcation of yeasts from raw milk and selection for some specific antioxidant properties. Int J Dairy Technol. 2010;63(1):47-54. [DOI:10.1111/j.1471-0307.2009.00548.x]
6. Xiao W. Yeast protocols: Springer; 2006. [DOI:10.1385/1592599583] [PMID]
7. Mohammadi R, Mirhendi H, Rezaei-Matehkolaei A, Ghahri M, Shidfar MR, Jalalizand N, et al. Molecular identification and distribution profile of Candida species isolated from Iranian patients. Med Mycol. 2013;51(6):657-63. [DOI:10.3109/13693786.2013.770603] [PMID]
8. Sepahvand R, Bahmani M, Ahmadi-Roozbahani H, Hatamikia M, Tavasoli M, Rajabi T, et al. Microbial quality assessment of pasteurized milk of supplied to Loerstan province market, Southwest of Iran. J Chem Pharm Sci.
9. Zastempowska E, Grajewski J, Twarużek M. Food-borne pathogens and contaminants in raw milk-a review. Annals Animal Sci. 2016;16(3):623-39. [DOI:10.1515/aoas-2015-0089]
10. Fakruddin M, Hossain MN, Ahmed MM. Antimicrobial and antioxidant activities of Saccharomyces cerevisiae IFST062013, a potential probiotic. BMC Complement Altern Med. 2017;17(1):64. [DOI:10.1186/s12906-017-1591-9] [PMID] [PMCID]
11. Mu Z, Yang X, Yuan H. Detection and identification of wild yeast in Koumiss. Food Microbiol. 2012;31(2):301-8. [DOI:10.1016/j.fm.2012.04.004] [PMID]
12. Panelli S, Brambati E, Bonacina C, Feligini M. Diversity of fungal flora in raw milk from the Italian Alps in relation to pasture altitude. SpringerPlus. 2013;2(1):405. [DOI:10.1186/2193-1801-2-405] [PMID] [PMCID]
13. Hedayati MT, Omran SM, Soleymani A, Armaki MT. Aflatoxins in food products in Iran: A review of the literature. Jundishapur J Microbiol. 2016;9(7). [DOI:10.5812/jjm.33235]
14. Larpin-Laborde S, Imran M, Bonaïti C, Bora N, Gelsomino R, Goerges S, et al. Surface microbial consortia from Livarot, a French smear-ripened cheese. Canad J Microbiol. 2011;57(8):651-60. [DOI:10.1139/w11-050] [PMID]
15. Torkar KG, Teger SG. The microbiological quality of raw milk after introducing the two day's milk collecting system. Acta Agricult Slovenica. 2008;92(1):61-74.
16. Neviani E, Bottari B, Lazzi C, Gatti M. New developments in the study of the microbiota of raw-milk, long-ripened cheeses by molecular methods: the case of Grana Padano and Parmigiano Reggiano. Front Microbiol. 2013;4:36. [DOI:10.3389/fmicb.2013.00036] [PMID] [PMCID]
17. Golić N, Čadež N, Terzić-Vidojević A, Šuranská H, Beganović J, Lozo J, et al. Evaluation of lactic acid bacteria and yeast diversity in traditional white pickled and fresh soft cheeses from the mountain regions of Serbia and lowland regions of Croatia. Int J Food Microbiol. 2013;166(2):294-300. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2013.05.032] [PMID]
18. Montel M-C, Buchin S, Mallet A, Delbes-Paus C, Vuitton DA, Desmasures N, et al. Traditional cheeses: rich and diverse microbiota with associated benefits. Int J Food Microbiol. 2014;177:136-54. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2014.02.019] [PMID]
19. Liu W, Zheng Y, Kwok L-Y, Sun Z, Zhang J, Guo Z, et al. High-throughput sequencing for the detection of the bacterial and fungal diversity in Mongolian naturally fermented cow's milk in Russia. BMC Microbiol. 2015;15(1):45. [DOI:10.1186/s12866-015-0385-9] [PMID] [PMCID]
20. Alegría Á, Szczesny P, Mayo B, Bardowski J, Kowalczyk M. Biodiversity in Traditional Polish Cheese Oscypek Determined by Culture-dependent and-independent Approaches. Appl Environ Microbiol. 2012:AEM. 06081-11. [DOI:10.1128/AEM.06081-11] [PMID] [PMCID]
21. Ghiamati F, Yavarmanesh M, Khomeiri M, Maghsoudlou Y. Biodiversity and origin of the microbial populations isolated from Masske, a traditional Iranian dairy product made from fermented Ewe's milk. International J Dairy Technol. 2016;69(3):441-51. [DOI:10.1111/1471-0307.12281]
22. Garofalo C, Osimani A, Milanović V, Aquilanti L, De Filippis F, Stellato G, et al. Bacteria and yeast microbiota in milk kefir grains from different Italian regions. Food Microbiol. 2015;49:123-33. [DOI:10.1016/j.fm.2015.01.017] [PMID]
23. Hosseini H, Hippe B, Denner E, Kollegger E, Haslberger A. Isolation, identification and monitoring of contaminant bacteria in Iranian Kefir type drink by 16S rDNA sequencing. Food Control. 2012;25(2):784-8. [DOI:10.1016/j.foodcont.2011.12.017]
24. Spanamberg A, Wunder Jr E, Brayer Pereira DI, Argenta J, Cavallini Sanches EM, Valente P, et al. Diversity of yeasts from bovine mastitis in Southern Brazil. Revista Iberoamericana Micol. 2008;25(3):154. [DOI:10.1016/S1130-1406(08)70036-6]
25. El‐Sharoud W, Belloch C, Peris D, Querol A. Molecular identification of yeasts associated with traditional Egyptian dairy products. J Food Sci. 2009;74(7):M341-M6. [DOI:10.1111/j.1750-3841.2009.01258.x] [PMID]
26. Delavenne E, Mounier J, Asmani K, Jany J-L, Barbier G, Le Blay G. Fungal diversity in cow, goat and ewe milk. Int J Food Microbiol. 2011;151(2):247-51. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2011.08.029] [PMID]
27. Groenewald M, Boekhout T, Neuvéglise C, Gaillardin C, Van Dijck PW, Wyss M. Yarrowia lipolytica: safety assessment of an oleaginous yeast with a great industrial potential. Critic Rev Microbiol. 2014;40(3):187-206. [DOI:10.3109/1040841X.2013.770386] [PMID]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.