سال 15، شماره 1 - ( بهمن و اسفند 1399 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 130-139 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mokhtari F, Mokhtari A, Mahzounieh M, Shahrokh Shahraki S, Gheisarbegi S. Isolation of bacteriophages affecting Enterohemorrhagic Escherichia coli O157:H7. Iran J Med Microbiol. 2021; 15 (1) :130-139
URL: http://ijmm.ir/article-1-1148-fa.html
مختاری فروغ، مختاری اعظم، محزونیه محمدرضا، شاهرخ شهرکی سمیه، قیصربیگی سمیه. جداسازی باکتریوفاژهای موثر علیه باکتری اشریشیا کلی هموراژیک O157:H7. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1399; 15 (1) :130-139

URL: http://ijmm.ir/article-1-1148-fa.html


1- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
2- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران ، a.mokhtari@alumni.ut.ac.ir
چکیده:   (1086 مشاهده)

زمینه و اهداف: اشرشیا کلی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و شایع‌ترین پاتوژن‌ها و میکروارگانیسم‌های فلور نرمال روده انسان و حیوانات مطرح است. یکی از سروتایپ‌های مهم  اشرشیا کلی انتروهموراژیک O۱۵۷:H۷ است. به دلیل مصرف بیش از حد و خودسرانۀ آنتی‌بیوتیک‌ها، مقاومت‌های دارویی چندگانه در مورد این ارگانیسم‌ها افزایش یافته است. مشکل اصلی در درمان عفونت‌های ناشی از اشرشیا کلی وابسته بودن درمان آن به تجویز تعداد زیادی از آنتی بیوتیک‌های رایج و نیز مقاوم بودن تعدادی از سویه‌ها به آنتی بیوتیک‌ است. فاژدرمانی، استفاده از فاژها با اهداف درمانی برای از بین بردن عفونت‌های باکتریایی است و در اولین گام جداسازی و شناسایی باکتریوفاژهای مؤثر بر باکتری مورد نظر ضروری است. مطالعۀ حاضر با هدف جداسازی فاژ مؤثر بر  اشرشیا کلی O۱۵۷:H۷ انجام شد.
مواد و روش‌کار: در این مطالعه پس از اخذ نمونۀ فاضلاب، باکتریوفاژها به طریق فیلتراسیون و غنی‌سازی در یک کشت شبانۀ اشرشیا کلی O۱۵۷:H۷ جدا شدند. حضور باکتریوفاژ با استفاده از مشاهدۀ پلاک در آگار دولایه تشخیص داده شد.
یافته‌ها و بحث: نتایج مشاهده با میکروسکوپ الکترونی حضور باکتریوفاژهایی با مشخصات ظاهری خانواده‌های سیستوویریده، مایوویریده و پودوویریده را نشان داد. در مطالعه حاضر، باوجودی‌که متأسفانه به دلیل کمبود بودجه تیتراسیون فاژها و مطالعه مولکولی انجام نشده است، ما با استفاده از مشاهدات تشکیل پلاک، فعالیت ضدباکتریایی فاژهای جدا شده را مشاهده کردیم و وجود فاژهای متعلق به خانواده های Cystoviridae ، Myoviridae و Podoviridae توسط میکروسکوپ TEM تأیید شد. بنابراین فاژ مؤثر در برابر O۱۵۷: H۷ با موفقیت شناسایی، جداسازی و خالص شد.

متن کامل [PDF 971 kb]   (486 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: ویروس شناسی پزشکی
دریافت: 1399/3/3 | پذیرش: 1399/8/12 | انتشار الکترونیک: 1399/10/21

فهرست منابع
1. Abuladze T, Li M, Menetrez MY, Dean T, Senecal A, Sulakvelidze A. Bacteriophages reduce experimental contamination of hard surfaces, tomato, spinach, broccoli, and ground beef by Escherichia coli O157:H7. Applied and Environmental Microbiology. 2008;74(20):6230. [DOI:10.1128/AEM.01465-08] [PMID] [PMCID]
2. Sadekuzzaman M, Yang S, Mizan MFR, Ha SD. Reduction of Escherichia coli O157: H7 in biofilms using bacteriophage BPECO 19. Journal of food science. 2017;82(6):1433-1442. [DOI:10.1111/1750-3841.13729] [PMID]
3. Ackers M-L, Mahon BE, Leahy E, Goode B, Damrow T, Hayes PS, et al. An outbreak of Escherichia coli O157: H7 infections associated with leaf lettuce consumption. Journal of Infectious Diseases. 1998;177(6):1588-1593. [DOI:10.1086/515323] [PMID]
4. Bell BP, Goldoft M, Griffin PM, Davis MA, Gordon DC, Tarr PI, et al. A multistate outbreak of escherichia coli o157: h7-associated bloody diarrhea and hemolytic uremic syndrome from hamburgers: the washington experience. Jama. 1994;272(17):1349-1353. [DOI:10.1001/jama.1994.03520170059036] [PMID]
5. Hilborn ED, Mermin JH, Mshar PA, Hadler JL, Voetsch A, Wojtkunski C, et al. A multistate outbreak of Escherichia coli O157: H7 infections associated with consumption of mesclun lettuce. Archives of Internal Medicine. 1999;159(15):1758-1764. [DOI:10.1001/archinte.159.15.1758] [PMID]
6. Keene WE, Hedberg K, Herriott DE, Hancock DD, McKay RW, Barrett TJ, et al. A prolonged outbreak of Escherichia coli O157: H7 infections caused by commercially distributed raw milk. Journal of Infectious Diseases. 1997;176(3):815-818. [DOI:10.1086/517310] [PMID]
7. Rangel JM, Sparling PH, Crowe C, Griffin PM, Swerdlow DL. Epidemiology of Escherichia coli O157: H7 outbreaks, united states, 1982-2002. Emerging infectious diseases. 2005;11(4):603-609. [DOI:10.3201/eid1104.040739] [PMID] [PMCID]
8. Sharma VK, Akavaram S, Schaut RG, Bayles DO. Comparative genomics reveals structural and functional features specific to the genome of a foodborne Escherichia coli O157: H7. BMC genomics. 2019;20(1):196. [DOI:10.1186/s12864-019-5568-6] [PMID] [PMCID]
9. Guttman B, Raya R, Kutter E, Sulakvelidze A. Bacteriophages: biology and applications. CRC Press: Boca Raton, FL; 2005. p. 29-66. [DOI:10.1201/9780203491751.ch3]
10. Clark JR, March JB. Bacteriophages and biotechnology: vaccines, gene therapy and antibacterials. Trends in biotechnology. 2006; 24(5): 212-218. [DOI:10.1016/j.tibtech.2006.03.003] [PMID]
11. Sillankorva SM, Oliveira H, Azeredo J. Bacteriophages and their role in food safety. International journal of microbiology. 2012;2012. [DOI:10.1155/2012/863945] [PMID] [PMCID]
12. Verraes C, Van Boxstael S, Van Meervenne E, Van Coillie E, Butaye P, Catry B, et al. Antimicrobial resistance in the food chain: a review. International journal of environmental research and public health. 2013;10(7):2643-2669. [DOI:10.3390/ijerph10072643] [PMID] [PMCID]
13. Gould IM, David MZ, Esposito S, Garau J, Lina G, Mazzei T, et al. New insights into meticillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) pathogenesis, treatment and resistance. International journal of antimicrobial agents. 2012;39(2):96-104. [DOI:10.1016/j.ijantimicag.2011.09.028] [PMID]
14. Sahin F, Karasartova D, Ozsan TM, Gerceker D, Kıyan M. Identification of a novel lytic bacteriophage obtained from clinical MRSA isolates and evaluation of its antibacterial activity. Mikrobiyoloji bulteni. 2013;47(1):27-34. [DOI:10.5578/mb.3790] [PMID]
15. Chibani-Chennoufi S, Sidoti J, Bruttin A, Kutter E, Sarker S, Brüssow H. In vitro and in vivo bacteriolytic activities of Escherichia coli phages: implications for phage therapy. Antimicrobial agents and chemotherapy. 2004;48(7):2558-2569. [DOI:10.1128/AAC.48.7.2558-2569.2004] [PMID] [PMCID]
16. Tanji Y, Shimada T, Fukudomi H, Miyanaga K, Nakai Y, Unno H. Therapeutic use of phage cocktail for controlling Escherichia coli O157: H7 in gastrointestinal tract of mice. Journal of bioscience and bioengineering. 2005;100(3):280-287. [DOI:10.1263/jbb.100.280] [PMID]
17. Paul VD, Sundarrajan S, Rajagopalan SS, Hariharan S, Kempashanaiah N, Padmanabhan S, et al. Lysis-deficient phages as novel therapeutic agents for controlling bacterial infection. BMC microbiology. 2011;11(1):195. [DOI:10.1186/1471-2180-11-195] [PMID] [PMCID]
18. Alam M, Akhter MZ, Yasmin M, Ahsan CR, Nessa J. Local bacteriophage isolates showed anti-Escherichia coli O157: H7 potency in an experimental ligated rabbit ileal loop model. Canadian journal of microbiology. 2011;57(5):408-415. [DOI:10.1139/w11-020] [PMID]
19. O'flynn G, Ross R, Fitzgerald G, Coffey A. Evaluation of a cocktail of three bacteriophages for biocontrol of Escherichia coli O157: H7. Appl Environ Microbiol. 2004;70(6):3417-3424. [DOI:10.1128/AEM.70.6.3417-3424.2004] [PMID] [PMCID]
20. Hudson JA, Billington C, Cornelius A, Wilson T, On S, Premaratne A, et al. Use of a bacteriophage to inactivate Escherichia coli O157: H7 on beef. Food microbiology. 2013;36(1):14-21. [DOI:10.1016/j.fm.2013.03.006] [PMID]
21. Hudson JA, Billington C, Wilson T, On SL. Effect of phage and host concentration on the inactivation of Escherichia coli O157: H7 on cooked and raw beef. Food Science and Technology International. 2015;21(2):104-109. [DOI:10.1177/1082013213513031] [PMID]
22. Dini C, De Urraza P. Isolation and selection of coliphages as potential biocontrol agents of enterohemorrhagic and Shiga toxin‐producing E. coli (EHEC and STEC) in cattle. Journal of applied microbiology. 2010;109(3):873-887. [DOI:10.1111/j.1365-2672.2010.04714.x] [PMID]
23. Pollard D, Johnson W, Lior H, Tyler S, Rozee K. Rapid and specific detection of verotoxin genes in Escherichia coli by the polymerase chain reaction. Journal of Clinical Microbiology. 1990;28(3):540-545. [DOI:10.1128/JCM.28.3.540-545.1990] [PMID] [PMCID]
24. Periasamy D, Sundaram A. A novel approach for pathogen reduction in wastewater treatment. Journal of Environmental Health Science and Engineering. 2013;11(1):1-9. [DOI:10.1186/2052-336X-11-12] [PMID] [PMCID]
25. Jurczak-Kurek A, Gąsior T, Nejman-Faleńczyk B, Bloch S, Dydecka A, Topka G, et al. Biodiversity of bacteriophages: morphological and biological properties of a large group of phages isolated from urban sewage. Scientific reports. 2016;6(1):1-17. [DOI:10.1038/srep34338] [PMID] [PMCID]
26. Askora A, Merwad A, Gharieb R, Maysa A. A lytic bacteriophage as a biocontrol for some enteropathogenic and enterohemorrhagic Escherichia coli strains of zoonotic risk in Egypt. Rev Med Vet. 2015;3:76-83.
27. Jamal M, Hussain T, Das CR, Andleeb S. Isolation and characterization of a Myoviridae MJ1 bacteriophage against multi-drug resistant Escherichia coli 3. Jundishapur journal of microbiology. 2015;8(11): e25917. [DOI:10.5812/jjm.25917] [PMID] [PMCID]
28. Arthur TM, Kalchayanand N, Agga GE, Wheeler TL, Koohmaraie M. Evaluation of bacteriophage application to cattle in lairage at beef processing plants to reduce Escherichia coli O157: H7 prevalence on hides and carcasses. Foodborne pathogens and disease. 2017;14(1):17-22. [DOI:10.1089/fpd.2016.2189] [PMID]
29. Seo J, Seo DJ, Oh H, Jeon SB, Oh M-H, Choi C. Inhibiting the growth of Escherichia coli O157: H7 in beef, pork, and chicken meat using a bacteriophage. Korean journal for food science of animal resources. 2016;36(2):186-193. [DOI:10.5851/kosfa.2016.36.2.186] [PMID] [PMCID]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.