سال 15، شماره 1 - ( بهمن و اسفند 1399 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 85-106 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shemshad N, Roozbeh Nasiraie L, Majidzadeh Heravi R. Isolation of Probiotic Lactobacilli Bacteria from Traditional Naein Dairy Product (Koome). Iran J Med Microbiol. 2021; 15 (1) :85-106
URL: http://ijmm.ir/article-1-1141-fa.html
شمشاد نینا، روزبه نصیرایی لیلا، مجید زاده هروی رضا. جداسازی باکتری‌های لاکتوباسیل با قابلیت پروبیوتیکی از محصول لبنی سنتی نائین (کومه). مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1399; 15 (1) :85-106

URL: http://ijmm.ir/article-1-1141-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد واحد نور، نور، ایران
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد واحد نور، نور، ایران ، leila_roozbeh@yahoo.com
3- استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده:   (1388 مشاهده)

زمینه و هدف: کومه یکی از محصولات لبنی تخمیری سنتی از فرآورده‌های شیر گوسفند است که از دیرباز به‌صورت سنتی در روستاهای اطراف منطقه نایین در کیسه‌های پوستی از نوع پوست گوسفند تولید می‌شود. هدف از انجام این تحقیق، جداسازی باکتری‌های لاکتوباسیل از محصول لبنی سنتی نائین و بررسی ویژگی‌های عملکردی و سلامتی بخش این باکتری‌‌ها به‌عنوان پروبیوتیک بود.
مواد و روش‌ها: از محیط کشت MRS Agar برای جداسازی اولیۀ باکتری‌‌ها استفاده شد. بعد از انجام تست کاتالاز، رنگ‌آمیزی گرم و بررسی میکروسکوپی در نهایت تعداد پانزده کلنی باسیلی شکل، گرم‌مثبت و کاتالاز منفی، جداسازی و آزمون‌های مقاومت به اسید، صفرا و شیره معده و روده، برای بررسی خواص پروبیوتیکی آن‌ها انجام شد. جدایه‌های باکتریایی با خواص پروبیوتیکی مطلوب برای بررسی خواص سلامتی بخش پروبیوتیک‌ها، با آزمون‌های فعالیت ضدمیکروبی و مقاومت آنتی‌بیوتیکی بررسی شدند. سپس، هفت جدایۀ باکتریایی انتخاب شد و قابلیت آن‌ها در کاهش کلسترول و هیدرولیز نمک‌های صفراوی سنجش شد. جدایه‌های انتخاب شده برای تشخیص سویه تعیین توالی شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که در بررسی مقاومت به شرایط اسیدی، شش جدایه از ۱۵ جدایه باکتریایی، مقاومت خوبی در ۵/۲pH= نشان دادند. ۶۰% جدایه‌‌ها به نمک صفراوی حساسیت داشتند. جدایه‌های لاکتوباسیلوس شناسایی شده، از مقاومت آنتی‌بیوتیکی بالایی برخوردار بوده و فعالیت ضدمیکروبی خوبی علیه باکتری‌های بیماری‌زا نشان دادند. جدایه‌های باکتریایی مورد نظر، قادر به کاهش ۷۰% کلسترول محیطی بودند.
نتیجه‌گیری: این تحقیق نشان داد که کومه دارای پتانسیل زیادی برای جداسازی جدایه‌های پروبیوتیکی است و احتمالا مصرف خوراکی جدایه‌های لاکتوباسیلی به‌عنوان مکمل میکروبی دارای اثرات سلامتی بخش است.

متن کامل [PDF 1127 kb]   (616 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1399/2/26 | پذیرش: 1399/8/17 | انتشار الکترونیک: 1399/10/21

فهرست منابع
1. Bastani P, Akbarzadeh F, Homayouni A, Javadi M, Khalili L. Health Benefits of Probiotic Consumption. In: Garg N, Abdel-Aziz SM, Aeron A, editors. Microbes in Food and Health. Cham: Springer International Publishing; 2016. p. 163-83. [DOI:10.1007/978-3-319-25277-3_9] [PMID] [PMCID]
2. Handa S, Sharma N. In vitro study of probiotic properties of Lactobacillus plantarum F22 isolated from chhang-A traditional fermented beverage of Himachal Pradesh, India. J Genet Eng Biotechnol. 2016;14(1):91-7. [DOI:10.1016/j.jgeb.2016.08.001] [PMID] [PMCID]
3. Jadhav K, Sharma K, Katoch S, Sharma V, Mane B. Probiotics in broiler poultry feeds: A review. J Anim Nutr Physiol. 2015;1:04-16.
4. Barzegari A, Eslami S, Ghabeli E, Omidi Y. Imposition of encapsulated non-indigenous probiotics into intestine may disturb human core microbiome. Front Microbiol. 2014;5:393. [DOI:10.3389/fmicb.2014.00393] [PMID] [PMCID]
5. Anal AK, Singh H. Recent advances in microencapsulation of probiotics for industrial applications and targeted delivery. Trends Food Sci Technol. 2007;18(5):240-51. [DOI:10.1016/j.tifs.2007.01.004]
6. Sharifi Yazdi MK, Davoodabadi A, Khesht Zarin HR, Tajabadi Ebrahimi M, Soltan Dallal MM. Characterisation and probiotic potential of lactic acid bacteria isolated from Iranian traditional yogurts. Ital J Anim Sci. 2017;16(2):185-8. [DOI:10.1080/1828051X.2016.1222888]
7. Famouri F, Shariat Z, Hashemipour M, Keikha M, Kelishadi R. Effects of probiotics on nonalcoholic fatty liver disease in obese children and adolescents. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2017;64(3):413-7. [DOI:10.1097/MPG.0000000000001422] [PMID]
8. Hajighasemi M, Mojgani N. Identification and Characterization of Probiotic Properties of Indigenous Lactic Acid Bacteria Based on Their Phenotypic and Genotypic Characteristics. Iran J Med Microbiol: Volume. 2016;9(4).
9. Halt J, Krieg N, Sneath P, Stely J, Williums S. Bergey's Manual of systemic Bacteriology. London; 1985.
10. Mirlouhi M, Soleymanianzad S, Sheykh zeyn aldin M. Identification of Lactobacilli from fecal flora of some Iranian infants. Iran J Pediatr. 2008;18(4):357-63.
11. de Valdez GF, Taranto MP. Probiotic Properties of Lactobacilli. Food Microbiology Protocols: Springer; 2001. p. 173-81.
12. Wong A, Ngu DYS, Dan LA, Ooi A, Lim RLH. Detection of antibiotic resistance in probiotics of dietary supplements. Nutr J. 2015;14(1):95. [DOI:10.1186/s12937-015-0084-2] [PMID] [PMCID]
13. Shehata M, El Sohaimy S, El-Sahn MA, Youssef M. Screening of isolated potential probiotic lactic acid bacteria for cholesterol lowering property and bile salt hydrolase activity. Ann Agric Sci. 2016;61(1):65-75. [DOI:10.1016/j.aoas.2016.03.001]
14. Tsai C-C, Lin P-P, Hsieh Y-M, Zhang Z-y, Wu H-C, Huang C-C. Cholesterol-lowering potentials of lactic acid bacteria based on bile-salt hydrolase activity and effect of potent strains on cholesterol metabolism in vitro and in vivo. Sci World J. 2014;2014. [DOI:10.1155/2014/690752] [PMID] [PMCID]
15. Taheri HR, Moravej H, Tabandeh F, Zaghari M, Shivazad M. Screening of lactic acid bacteria toward their selection as a source of chicken probiotic. Poult Sci. 2009;88(8):1586-93. [DOI:10.3382/ps.2009-00041] [PMID]
16. Akabanda F, Owusu-Kwarteng J, Tano-Debrah K, Glover RL, Nielsen DS, Jespersen L. Taxonomic and molecular characterization of lactic acid bacteria and yeasts in nunu, a Ghanaian fermented milk product. Food microbiol. 2013;34(2):277-83. [DOI:10.1016/j.fm.2012.09.025] [PMID]
17. Majidzadeh Heravi R, Kermanshahi H, Sankian M, Nassiri M, Moussavi AH, Nasiraii LR, et al. Screening of lactobacilli bacteria isolated from gastrointestinal tract of broiler chickens for their use as probiotic. African J Microbiol Res. 2011;5:1858-68. [DOI:10.5897/AJMR11.416]
18. Esmaeli F, Roozbeh Nasiraie L. Comparision of different treatments of simulated gastrointestinal conditions in probiotic bacterial Lactobacillus acidophilus and Lactobacillus GG in order to achive the most realistic and practical model, : Islamic Azad University, Nour branch; 2014.
19. Boricha AA, Shekh S, Pithva SP, Padma S, Bharatkumar A, Vyas R. In vitro evaluation of probiotic properties of Lactobacillus species of food and human origin. LWT. 2019;106:201-8. [DOI:10.1016/j.lwt.2019.02.021]
20. Hu CH, Ren LQ, Zhou Y, Ye BC. Characterization of antimicrobial activity of three Lactobacillus plantarum strains isolated from Chinese traditional dairy food. Food Sci Nutr. 2019;7(6):1997-2005. [DOI:10.1002/fsn3.1025] [PMID] [PMCID]
21. Leite AM, Miguel M, Peixoto R, Ruas-Madiedo P, Paschoalin V, Mayo B, et al. Probiotic potential of selected lactic acid bacteria strains isolated from Brazilian kefir grains. J Dairy Sci. 2015;98(6):3622-32. [DOI:10.3168/jds.2014-9265] [PMID]
22. Kim YI, Poudel BK, Pradhan R, Choi H-G, Yong CS, Woo JS, et al. Development of a novel bi-coated combination capsule containing mosapride and probiotics for irritable bowel syndrome. Pharm Dev Technol. 2015;20(8):949-56. [DOI:10.3109/10837450.2014.954723] [PMID]
23. Tavakoli M, Hamidi-Esfahani Z, Hejazi MA, Azizi MH, Abbasi S. Characterization of probiotic abilities of Lactobacilli isolated from Iranian Koozeh traditional cheese. Pol J Food Nutr Sci. 2017;67(1):41-8. [DOI:10.1515/pjfns-2016-0003]
24. Rani RP, Anandharaj M, Ravindran AD. Characterization of bile salt hydrolase from Lactobacillus gasseri FR4 and demonstration of its substrate specificity and inhibitory mechanism using molecular docking analysis. Front Microbiol. 2017;8:1004. [DOI:10.3389/fmicb.2017.01004] [PMID] [PMCID]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.