پذیرفته شده و در حال انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (31 مشاهده)
زمینه و هدف: به دنبال نقص ژنتیکی در فیبروز سیستیک (CF)، تجمع موکوس و شیب هیپوکسیک در ریه­ ها ایجاد می­شود که شرایط را برای کلونیزاسیون باکتری­های بی هوازی ایجاد می­کند. این مطالعه به بررسی تفاوت بین شیوع برخی از باکتری­های بی هوازی و مقاومت آنتی بیوتیکی در گروه ­های سالم و CF می­پردازد.
مواد و روش­‌ها: در این پژوهش، باکتری­‌های بی‌هوازی در نمونه­‌های خلط بیماران CF (50 نفر) و افراد سالم (18 نفر) در شهر تهران به روش کشت در سال 1401 مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه­ ها بر روی بروسلا بلاد آگار (BA BHIآگار با ونکومایسین، LKV و BA با نئومایسین و ونکومایسین کشت داده شدند. جدایه­ های گرم منفی با روش­های بیوشیمیایی و ایزوله­ های گرم مثبت با استفاده از توالی ­یابی  16S rRNAشناسایی شدند.MIC  جدایه ­های باکتریایی برای آمپی سیلین، کلیندامایسین و آمپی سیلین/سولباکتام با استفاده از استریپ­های E-test تعیین گردید.
یافته ­ها: باکتری­های بی هوازی به ترتیب در 33 درصد و 24 درصد از گروه ­های سالم و CF جداسازی گردیدند. جدایه­ های شناسایی شده عبارتند از: Dialister spp. ،Fusobacterium spp. ، Lactobacillus spp. و .Prevotella spp می باشند.
 جدایه­های Fusobacterium  از گروه سالم به آمپی سیلین حساس بودند و 33 درصد از جدایه­های Fusobacterium  از گروه CF نسبت به این آنتی بیوتیک مقاومت نشان دادند.
نتیجه­ گیری: در این مطالعه وجود باکتری­های بی هوازی در ریه افراد سالم و CF مشخص گردید. فراوانی کل این باکتری­ها در گروه سالم بیشتر از گروه CF می­باشد. فراوانی باکتری گرم مثبت Lactobacillus، به عنوان باکتری بالقوه مفید، در بیماران CF کمتر از افراد سالم است.
 
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1402/11/20 | پذیرش: 1403/2/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.