سال 1، شماره 4 - ( زمستان 1386 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 34-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Badie F, Moosavian S M. Rapid detection of Pseudomonas aeruginosain clinical samples of burned patients by Fluorescent in situ hybridization(FISH) . Iran J Med Microbiol 2008; 1 (4) :29-34
URL: http://ijmm.ir/article-1-99-fa.html
بدیع فرشته، موسویان سیدمجتبی. تشخیص سریع پسودوموناس آئروژینوزا در نمونه های بالینی بیماران مبتلا به سوختگی از طریق روش هیبریدیزاسیون در موضع توسط پروب های فلوئورسنت (FISH). مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1386; 1 (4) :29-34

URL: http://ijmm.ir/article-1-99-fa.html


1- گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی و مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ، f_b_1977@yahoo.com
2- گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی و مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
چکیده:   (30638 مشاهده)
زمینه و اهداف:پسودوموناس آئروژینوزا یکی از مهم ترین پاتوژن های فرصت طلب در بیماران دچار ضعف سیستم ایمنی از جمله بیماران مبتلا به سوختگی است. عفونت زخم ناشی از پسودوموناس آئروژینوزا در این بیماران سریعاً می تواند منجر به عفونت سیستمیک شود و جان بیماران را به مخاطره بیندازد. هدف این مطالعه، شناسایی سریع پسودوموناس آئروژینوزا در بیماران سوخته با استفاده از روش FISH است.
روش بررسی: این مطالعه بر روی 100 نمونه خون و زخم بیماران مبتلا به سوختگی بستری در بیمارستان طالقانی اهواز انجام شد. پس از انجـام کشت و تست هـای تشخیصی تکمیلی روی نمـونه ها و تشخیص پسودوموناس در آنها، نمونه ها تحت تاثیر پروب های مکمل نواحی خاصی از RNA ریبوزومی ارگانیسم قرار گرفتند و چون پروب ها، توسط رنگ های فلورسنت نشاندار شده بودند، پس از هیبرید شدن و اتصال پروب به ارگانیسم، درخشش فلورسنت حاصل در زیر میکروسکوپ فلورسنت قابل مشاهده بود.
یافته ها: از میان 42 نمونه خون، 13 مورد پسودوموناس آئروژینوزا از طریق کشت جداسازی شد که FISH توانست تمام آنها را شناسایی کند. تنها 1 مورد دارای کشت مثبت پسودوموناس بود ولی FISH نتوانست آن را تشخیص دهد. حساسیت و ویژگی FISH برای تشخیص پسودوموناس آئروژینوزا به ترتیب 94.7% و 100% بدست آمد. در بین نمونه های زخم، 20 مورد کشت مثبت پسودوموناس حاصل گردید که FISH تمامی آنها را تشخیص داد. حساسیت و ویژگی FISH بترتیب 100% و 93.3% بدست آمد.
نتیجه گیری: بررسی نتایج بدست آمده نشان می دهد که FISH یک روش دقیق و سریع برای شناسایی عامل عفونت در زمانی است که تشخیص سریع بسیار اهمیت دارد و می تواند منجر به نجات جان بیمار شود. لازم به ذکر است که تمام مراحل FISH حداکثر به 3 ساعت زمان نیاز دارد و از طرفی به علت اینکه در روش FISH مورفولوژی ارگانیسم قابل رویت است، شناسایی عامل عفونت با اطمینان انجام می شود.
متن کامل [PDF 127 kb]   (2727 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1392/8/23 | پذیرش: 1392/8/23 | انتشار الکترونیک: 1392/8/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.