سال 7، شماره 1 - ( بهار 1392 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 45-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kazemtabrizi A, Fallah Mehrabadi J, Ghaemi N, Isazadeh K. Isolation and molecular identification of gamma-radiation resistant-bacteria from soil samples of a radioactive site in South Khorasan province. Iran J Med Microbiol 2013; 7 (1) :40-45
URL: http://ijmm.ir/article-1-53-fa.html
کاظم تبریزی علی، فلاح مهرآبادی جلیل، قائمی ناصر، عیسی زاده خسرو. جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری‌ مقاوم به پرتو گاما از خاک منطقه پرتوزای جنوب استان خراسان. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1392; 7 (1) :40-45

URL: http://ijmm.ir/article-1-53-fa.html


1- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
2- گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، پژوهشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران ، Jalil.fallah@gmail.com
چکیده:   (19192 مشاهده)

زمینه و اهداف: مقاومت به پرتو در گروه متنوعی از باکتری ها وجود دارد، اما اطلاعات کمی در مورد تنوع زیستی باکتری های بومی مقاوم به پرتو در مناطق پرتوزای ایران وجود دارد. هدف از این مطالعه، شناسایی باکتری های بومی مقاوم به پرتو از نمونه های خاک یک منطقه پرتوزا بود.

مواد و روش کار: نمونه های خاک از منطقه مورد نظر جمع آوری شده و از آنها رقت های متوالی تهیه گردید. سپس در محیط کشت TGY agar کشت داده شدند و در دمای 30 درجه سلسیوس گرمخانه گذاری گردیدند. در ادامه، تمامی سویه های جداسازی شده در دوزهای 0 تا 30kG پرتودهی گاما شدند و مجدداً در محیط کشت TGY agar کشت داده شدند. سپس، سویه مقاوم به پرتو جداسازی شده و با روش های میکروبیولوژی و توالی یابی ژن 16SrRNA شناسایی شد.

یافته ها: از مجموع 20 سویه جدا شده از کشت نمونه های خاک، فقط یک سویه (F1 5kG) در مقابل پرتو گاما از خود مقاومت نشان داد. آنالیز فیلوژنتیکی بر پایه توالی یابی 16SrRNA نشان داد که سویه F1 5kG به جنس Kocuria تعلق دارد و این سویه مقاومت به اشعه گاما در دوز 5000Gy دارد.

نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد سویه F1 5kG می تواند به مدت طولانی در محیط های پرتوزا زنده بماند و کاندید مناسبی برای پاکسازی زیستی زباله های هسته ای باشد. هم چنین، با شناسایی پروتئین های دخیل در مقاومت نسبت به پرتو، می توان کاربردهای دیگری نیز از این باکتری بدست آورد.

متن کامل [PDF 432 kb]   (6668 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب شناسی مولکولی
دریافت: 1392/8/16 | پذیرش: 1392/9/7 | انتشار الکترونیک: 1392/9/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.