زمینه و اهداف: استفاده از روشهای علم سنجی به منظور شناسایی پژوهشگران برتر در حوزههای مختلف از یک طرف، و ترسیم نقشههای علمی مربوط به رشتههای خاص از طرف دیگر در سطح بین المللی رواج بسیاری یافته است. لذا هدف مطالعه حاضر ، شناسایی پژوهشگران برتر حوزه انگل شناسی با توجه به شاخصهای ترکیبی و همچنین شاخصهای مربوط به انواع مرکزیت بود.
مواد و روش کار: این تحقیق از نوع مطالعات علمسنجی به شمار میرود. جامعه پژوهش را کلیه تولیدات علمی پژوهشگران ایران در حوزه انگل شناسی که در پایگاه تامسون رویترز (آی.اس.آی) بین سالهای 2015 – 1972 نمایه شدهاند تشکیل دادهاند. پس از بارگیری و ذخیره رکوردهای مذکور، با توجه به سؤالات پژوهش از روشها و نرم افزارهای مختلف علم سنجی برای پاسخ گویی استفاده شد. به بیان دقیقتر، به منظور خوشه بندی و مصورسازی موضوعات حوزه انگل شناسی که با توجه به فراوانی رخدادِ کلمات در عنوان مقالات انجام میشود از نرم افزار VOSviewer استفاده شده است. محاسبه و ترسیم شبکههای همتألیفی و تعیین انواع مرکزیتهای آن با استفاده از نرم افزارهای UCInet و NetDraw صورت گرفته است.
یافتهها: یافتههای استخراج شده از نمایه نامههای استنادی آی.اس.آی حاکی از آن است که تاکنون تعداد 1271 تولید علمی توسط پژوهشگران ایران در حوزه انگل شناسی انجام شده است که Mohebali، Vatandoost، و Oshaghi به ترتیب با 102، 72، و 55 مدرک پرتألیف ترین پژهشگران این حوزه میباشند.
نتیجهگیری: به طور کلی و با توجه به یافتههای حاصل از قسمتهای مختلف این پژوهش (تعداد مقالات، شاخص اچ، شاخصهای مرکزیت) میتوان چنین اظهار داشت که Mohebali تأثیرگذارترین پژوهشگر انگل شناسی ایران به شمار میرود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |